Am vazut multe bx-uri (in poze) care aveam 2 blocuri optice rotunde in loc de unul singur dreptunghiular pe care il stim cu totii. o anumita poza mi-a placut in mod deosebit. http://rapidshare.com/files/30594358/4d ... f.jpg.html
Aveti idee cum pot sa confectionez kitul acesta sau daca pot sa il cumpar de undeva. Ce imi place cel mai mult in aceasta figura este ca in momentul in care am faza scurta si vreau sa il semnalizez pe unul, ala chiar isi da seala ca ii fac un semn, becurile din interior aprinzandu-se in plus. Pe langa acestea, mi se pare ca bx-ul meu ar arata un pic diferit de majoritate.Idei?
Utila... sau nu? Blocuri optice modificate.
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Utila... sau nu? Blocuri optice modificate.
"If in doubt, flat out!"
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Modelul ala de far nu se cheama tunning si nu e aftermarket. Unele modele de BX, cele de virf au avut faruri rotunde. Eu sint multumit de focalizarea si de lumina pe care o dau farurile mele, desi oglinda e o idee prafuita.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- RETRAS LA PENSIE
Eu nu sunt chiar atat de sigur ca farurile rotunde au fost optiune de fabrica. Mai curand cred ca sunt la fel ca farurile Morette pt CX (tot rotunde), adica after market care puteau fi montate la dealer.
IN nici un caz nu mai poti cumpara astfel de faruri noi.
Eu unul vreau sa cumpar o pereche de Morette si sa montez pe suportii respectivi faruri moderne cu sticla clara si cu HID
Eu unul vreau sa cumpar o pereche de Morette si sa montez pe suportii respectivi faruri moderne cu sticla clara si cu HID

faruri rotunde :
http://www.musketier.com/html/bx.html
http://www.musketier.com/html/bx.html
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Hmmm... se pare ca er fi totusi after-market:
http://www.bx16valve.co.uk/9.html
http://www.bx16valve.co.uk/9.html
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- pasionat
eugenro2001 scrie:Eu nu sunt chiar atat de sigur ca farurile rotunde au fost optiune de fabrica. Mai curand cred ca sunt la fel ca farurile Morette pt CX (tot rotunde), adica after market care puteau fi montate la dealer.
Nici o problema. de unde le iau 2nd hand?

"If in doubt, flat out!"
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- pasionat
Am gasit faruri Morette. Problema e pretul. 258 lire sterline. Adica vreo 12 milioane. e un pic cam mult.
http://shinyautos.com/shop/product_info ... e8a7da6547
http://shinyautos.com/shop/product_info ... e8a7da6547
"If in doubt, flat out!"
eugenro2001 - De ce vrei sa schimbi farurile originale de CX???CX-ul arata de 1000 de ori mai fain cu farurile standard, decat cu cele rotunde.Sigur, e chestiune de gusturi.Daca nu ai lumina suficienta (de si ma indoiesc) mai curand ii pui niste proiectoare originale bune.E pacat de farurile de CX!!! Sant Superbe!!! In plus, aceasta e imaginea CItroen de la vremea respectiva.
Fratilor - De ce nu puneti atunci, lampi cu xenon???Fiindca se gasesc in bucuresti pt.orice marca si tip.Au inceput sa monteze si pe motocicletele japoneze (si nu numai) asa ceva.Si sant si omologate, din cate am inteles.Se pot monta sub un plastic clar, intr-un suport de plastic negru.Si aspectul e altul, iar despre lumina nu mai vorbim.Nici nu orbesc...Deci???
Pretul este comparabil cu cel al farurilor "Morette"(parca 400 euro pe pereche).Cautati pe net.Stiu ca am gasit eu candva si in pret era inclus si montajul.
Incerc sa-mi imaginez cam cum ar arata un BX sau CX cu "xenoane".
.
Fratilor - De ce nu puneti atunci, lampi cu xenon???Fiindca se gasesc in bucuresti pt.orice marca si tip.Au inceput sa monteze si pe motocicletele japoneze (si nu numai) asa ceva.Si sant si omologate, din cate am inteles.Se pot monta sub un plastic clar, intr-un suport de plastic negru.Si aspectul e altul, iar despre lumina nu mai vorbim.Nici nu orbesc...Deci???
Pretul este comparabil cu cel al farurilor "Morette"(parca 400 euro pe pereche).Cautati pe net.Stiu ca am gasit eu candva si in pret era inclus si montajul.
Incerc sa-mi imaginez cam cum ar arata un BX sau CX cu "xenoane".

-
- RETRAS LA PENSIE
@ dan1972 - asa cum au existat solutii aftermarket cu 4 faruri rotunde la BX, la fel au existat si pt CX ca accesorii.
NU e legal sa montezi surse de iluminare NEOMOLOGATE. Acestei reguli i se supun inclusiv farul si geamul ca piesa separata, nu doar becul.
Deci nu poti construi un far din ceva bucati de plastic negru si o bucata de stiplex transparent.
Daca te vei uita cu atentie la orice far, vei vedea ca undeva pe el sunt inscrise tot felul de litere si cifre, acelea arata ca sunt omologate sa fie folosite in Europa sau oriunde in lume.
Legal, o masina cu becuri HID trebuie sa fie echipata cu sistem de spalare a farurilor si cu sistem de corectie automata a asietei.
Asadar, pana cand un producator sau o firma de tuning va investi o gramada de bani in designul si omologarea unor faruri cu sticla clara cu aceeasi forma ca a celor de CX, prefer sa adaptez niste lampi rotunde, OMOLOGATE, in sistemul de prindere al unor faruri Morette.
NU e legal sa montezi surse de iluminare NEOMOLOGATE. Acestei reguli i se supun inclusiv farul si geamul ca piesa separata, nu doar becul.
Deci nu poti construi un far din ceva bucati de plastic negru si o bucata de stiplex transparent.
Daca te vei uita cu atentie la orice far, vei vedea ca undeva pe el sunt inscrise tot felul de litere si cifre, acelea arata ca sunt omologate sa fie folosite in Europa sau oriunde in lume.
Legal, o masina cu becuri HID trebuie sa fie echipata cu sistem de spalare a farurilor si cu sistem de corectie automata a asietei.
Asadar, pana cand un producator sau o firma de tuning va investi o gramada de bani in designul si omologarea unor faruri cu sticla clara cu aceeasi forma ca a celor de CX, prefer sa adaptez niste lampi rotunde, OMOLOGATE, in sistemul de prindere al unor faruri Morette.
Înapoi la “Modificari utile BX”