Probleme in intervalul 1800 - 2000 RPM

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

klauddiu
pasionat

Mesajde klauddiu » Mar 15-Feb-2005 12:34

Cred ca glumesti nu am reusit sa citesc calculatorul nicaieri in tot Bucurestiul asta....doar avaria portocalie...simptomele...si presupunerile mele :roll:

daca sti unde pot sa il citesc te roggggggg spune :shock:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 15-Feb-2005 12:47

Daca stii sigur ca toate becurile sint ok, atunci cauta in alta parte. Eu am dat bordul jos la un moment dat si am schimbat niste becuri arse si unul lipsa, dar majoritatea erau becuri de iluminare, nu erau martori. In plus, martorii principali au un supramartor cu 2 becuri + un buton de test a becurilor! :D
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mar 15-Feb-2005 12:56

klauddiu scrie:Cred ca glumesti nu am reusit sa citesc calculatorul nicaieri in tot Bucurestiul asta....doar avaria portocalie...simptomele...si presupunerile mele :roll:

daca sti unde pot sa il citesc te roggggggg spune :shock:

Nu promit nimic, dar asteapta cateva zile. Ce model de Motronic e? M1.3 ?

bx19gti
simpatizant

Mesajde bx19gti » Mar 15-Feb-2005 13:23

wld scrie:
bx19gti scrie:
nicum scrie:Mai asigura-te ca becul e bun... Se poate intimpla...

Care bec ? eu nu am nici o avarie portocalie. Si toate becurile din bord functioneaza. Poate malamuriti si pe mine ce-i cu avaria asta.

Nu te agita ca la injectia LE Jetronic nu ai nici un bec de avarie. Fiind bazata pe elemente discrete nu are functie de autodiagnostic. Daca aveai Motronic aveai un martor de avarie.

Ce e mai bun ? LE Jetronic sau Motronic ? Sau care sunt diferentele...daca intreb si ce inseamna "elemente discrete" imi spui :D ?

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 15-Feb-2005 15:37

Diferentele ar fi:

Jetronic - EFI=Electronic Fuel Injection sistem facut cu componente analogice adica fara microprocesor si memorie (chip). Controleaza doar injectia, aprinderea cu delcou.

LE Jetronic - EFI digital, cu microprocesor. Are "chip" dar din cate stiu eu sunt turnate in rasina si nu se poate interveni. Trebuie cuplata cu un sistem de control al aprinderii AEI=Advanced Electronic Ignition.

Motronic - EMS=Engine Management System digital, cu microprocesor si "chip", controleaza atat injectia cat si aprinderea.

Componente "discrete" adica rezistente, condensatori, tranzistori, diode, orice alte componente in afara de circuite integrate.
Vei mai auzi despre "circuite liniare" adica cele care nu prelucreaza semnalele digital, prin conversia din semnal analogic (care poate avea orice valoare intre un minim si un maxim) in semnal digital adica valorile sunt convertite in numere exprimate in binar, adica prin doua valori "1" si "0". ETC....

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mar 15-Feb-2005 16:41

L si LE au aceleasi caracteristici, ambele fiind analogice. LE este versiunea imbunatatita, dezvoltata in special pentru piata europeana. Mai exista si LU pentru USA. LE/LU pot accepta si o sonda lambda. Functioneaza numai cu aprindere separata.

Înapoi la “Mecanica - BX”