Scoaterea din circuit a catalizatorului

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Scoaterea din circuit a catalizatorului

Mesajde mbc » Vin 07-Sep-2007 14:57

Ce avantaje exista daca scot catalizatorul? am inteles ca o parte din puterea motorului se pierde in acesta. banuiesc ca "tine" evacuarea si din acest motiv. De ce ma gandesc la chestia asta? pentru ideea de putere in plus la roata.
Ce dezavantaje ar fi? Momentan nu am toba finala (si nu suna nimic aiurea) probabil ca acea toba voi fi nevoit sa o cumpar. A facut cineva asta? se simte difereta? Am inteles ca anumite motoare ar "depinde" de acea presiune creata de evacuare pentru buna functionare. ce stiti despre motorul acesta?
Inca ceva: cea mai simpla varianta am inteles ca este cea de gaurire a tuturor filtrelor din catalizator si repunelea lui in circuit. care va fi diferenta de gaze? (nu ma refer la ITP ci strict la partea vizuala, "cat fum")
"If in doubt, flat out!"

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 07-Sep-2007 15:36

Fumul depinde in primul rind de starea motorului. Daca motorul e rupt si da funingine in draci, catalizatorul nu poate face nimic. Daca scoti catalizatorul nu stiu citi cai cistigi, insa in mod sigur vei pica la noxe la ITP. Nu stiu cum stai acum cu noxele, dar daca scoti catalizatorul sigur te abonezi la spaga la ITP.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 07-Sep-2007 17:00

tocmai asta ziceam ca nu ma intereseaza faza cu noxele la ITP ci mai mult cat ce putere castig. Motorul este intr-o stare (foarte) buna.
"If in doubt, flat out!"

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

catalizator

Mesajde sandor mihai » Vin 07-Sep-2007 17:47

putere cistigi sigur.eu l-am desfintat la xm si se simte clar diferenta.daca n-ar fi fost aproape 10 000 000 l-as fi schimbat. sper sa nu se supere ecologistii de pe forum.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 09-Sep-2007 17:50

cu fumul nu sint probleme. va fi poate doar mai opac, dar asta e vizibil numai la verificarea noxelor, mai putin in mers. as adauga doar ca atunci cind vei face operatiunea sa incerci sa mufezi tevile exact ca la scurgerile de apa, nu stiu daca intelegi din schema asta >>. e mai lina curgerea gazelor
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Mecanica - BX”