Scartait deranjant
Moderator: Echipa Tehnica
Scartait deranjant
De curand se aude un scartait pe spate si nu sthiu de la ce ar putea fi. Ideea e ca e adevarat masina mea nu a fost miscata din loc cam 5 luni de zile. Acum am cam rezolvat problemele la ea si a aparut acest scartait care e foartea deranjant in timpul mersului. Dati-mi si mie un sfat ce as putea sa fac sa combat acest aspect
-
- RETRAS LA PENSIE
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Rulmentii respectivi nu se ung, pentru ca daca auzi scirtiit inseamna ca protectiile de la ei sint terminate. Exista kit de reparatie pentru rulmenti si iti recomand sa ii schimbi repede, mai ales daca rotile stau asa / \
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Nicule sti care e faza ca rotile stau super ok, am mers cu ea si nimik deosebit doar ca scartaie, dar sincer nu imi dau seama de unde scartie. Am remarcat acest sunet doar kand masina trece prin gropi si actioneaza amortizoarele
dar totodata se aude si in mers normal.Cert e ka se aude undeva pe spate...
dar totodata se aude si in mers normal.Cert e ka se aude undeva pe spate...
-
- RETRAS LA PENSIE
Varanul - Parerea mea e sa nu te apuci sa cumperi piese pana nu ai certitudinea ca o anumita piesa e defecta.E important sa vezi cand apare acel scartait...daca e in functie de turatia rotilor sau apare la balansul caroseriei.Poti baga masina pe o groapa si vei putea vedea mai bine ce se intampla.Pune pe cineva sa apese pe caroserie(in tinp ce esti bagat in groapa si vezi de unde se aude(pune mana pe diverse piese si misca-le)Daca sant rulmentii de brat,zgomotul se propaga in punte si ai impresia ca se rupe caroseria in doua.Vezi sa nu fie cumva de vina comanda de la regulatorul de inaltime (acea tija care pleaca de sub cabina si se duce pe ambele punti).Vezi sa nu fie vre-o toba de esapament care freaca de caroserie....Sant multe care ar putea fi de vina.E important sa te bagi dedesubt si sa vezi ce se intampla.Dar atentie la ce atingi pe acolo, sa nu cada masina pe tine (ma refer la tija de comanda a regulatorului de inaltime).De aceea am zis ca e bine sa fie pe groapa masina (nu pe elevator,fiindca stau rotile suspendate si nu mai e relevanta proba).
rulmentii nu se aud daca bitii masina pe loc decit daca sint f rupti. e posibil ca ei sa fie de vina, dar mai bine sui masina pe elevator si tragi cu un levier de brate ca sa vezi daca au joc. verifica si alte surse de zgomot cu ocazia asta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available