PROBLEME PLANETARA DREAPTA
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
PROBLEME PLANETARA DREAPTA
Am un Citroen BX 1.7D din 1986 cu cateva probleme:1)planetara din dreapta bate la denivelari in drum drept dar si in curbe stranse la stanga;2)pompa de ulei hidraulic este zgomotoasa,functioneaza dar este zgomotoasa,am mai avut un BX inainte de asta dar pompa de la aia era mai silentioasa,nu se auzea din masina in halul asta;3)sfera centrala cred ca trebuie schimbata sau cel putin incarcata,tacane foarte des,4-5 secunde!Ce sfaturi imi dati? 

- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
Salutare!
Pai planetara aia ar trebui schimbata ins anu neapart cu totul ci macar doar capul de planetara.
Sfera centrala incarcata daca nu este sparta, dar insa daca e crapata ar trebui pusa una noua.
pentru pompa hidraulica ar trebui incercata o reparatie la unul dintre mecanicii care fac hidraulica. pentru ghidaj daca iti este ceva necalr te poti uita sectiunea mecanici si service-uri independente
Pai planetara aia ar trebui schimbata ins anu neapart cu totul ci macar doar capul de planetara.
Sfera centrala incarcata daca nu este sparta, dar insa daca e crapata ar trebui pusa una noua.
pentru pompa hidraulica ar trebui incercata o reparatie la unul dintre mecanicii care fac hidraulica. pentru ghidaj daca iti este ceva necalr te poti uita sectiunea mecanici si service-uri independente
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
1 . cumpara si inlocuieste planetara
2. pompa poate sa fie zgomotoasa si din cauza sferei centrale
3 de verificat si incarcata sau inlocuita
Sfat - fuga la un service ...vezi sectiunea http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=204
2. pompa poate sa fie zgomotoasa si din cauza sferei centrale
3 de verificat si incarcata sau inlocuita
Sfat - fuga la un service ...vezi sectiunea http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=204
-
- just curious
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
ok la planetara si la pompa ..sfera centrala e SH - nu recomand pentru ca nu stii cat de mult a fost utilizata si ea va lucra oricum la presiuni mari ..
daca vre sa faci o chestie cum trebuie recomand sfera noua ..
:)
daca vre sa faci o chestie cum trebuie recomand sfera noua ..

Dan
o fi ok pretul pentru planetara.. sincer nu mi se pare mult pentru planetara lunga. O singura mentiune: am luat tot de-acolo planetara stanga 100 lei,planetara dreapta 150 lei.
La sfera centrala nu te risca, decat daca ti se da si garantie...
Pompa s-ar putea sa gasesti pe forum mai ieftin cred.
Later edit> am uitat sa spun ca n-am avut niciodata probleme cu planetarele de la ei.
La sfera centrala nu te risca, decat daca ti se da si garantie...
Pompa s-ar putea sa gasesti pe forum mai ieftin cred.
Later edit> am uitat sa spun ca n-am avut niciodata probleme cu planetarele de la ei.
Relu