radiator infundat
Moderator: Echipa Tehnica
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
kata scrie:antigelul curat ingheata la o temperatura mai scazuta decat apa.
cu cat pui mai multa apa temperatura de inghet se apropie de cea a apei.
Ba e taman oe dos!
Antigelul NEDILUAT ingheata la ~-15C si cel DILUAT in proportie 1/1 la -37 daca tin bine minte.
Daca vei continua sa pui apa, temperatura de inghet va creste, adica se va apropia de 0C.
Buna discutia cu antigelul, au multi de invatat din ea.
Eu am ales sa pun 1/1 antigel si apa si scrie ca ingheata la 36 sub zero. Asadar, inclin sa le dau dreptate lui khan si lui wld.
Se pare ca antigelul se comporta diferentiat, daca e diluat intr-o proportie anume se simte cel mai bine. Oricum, pe bidoane scrie ce si cum, nu ai decat sa urmezi indicatiile si nu gresesti.
Apropos, ceva vreme in urma, un profesor cu masina si fara carnet (eu eram sofer, cand si cand) ma suna intr-o iarna intr-o zi geroasa. Batrane, zice, tu vezi ce e afara (vorbea de pe mobil si se auzea gerul cum crapa asfaltul)? Da, e f frig, zic eu. Pai, da, dar masina mea nu crezi ca are nevoie de GEL? Stia el ceva ca la frig e nevoie de ...gel.
Nu, zic, are nevoie de ANTIGEL!
Asa, zice, dar are?
Are, zic, de anul trecut.
Bine, daca spui tu...
Mi-a placut dialogul.
ALta data, cand avea bateria descarcata: Batrane, ce crezi ca are masina mea? Zic, bateria e de vina. Nu, zice, cutare mi-a zis ca ar fi acumulatorul!
Ei, ce parere aveti de geniul tehnic al romanului?
Scuze daca v-am plictisit! Totul e autentic...
Eu am ales sa pun 1/1 antigel si apa si scrie ca ingheata la 36 sub zero. Asadar, inclin sa le dau dreptate lui khan si lui wld.
Se pare ca antigelul se comporta diferentiat, daca e diluat intr-o proportie anume se simte cel mai bine. Oricum, pe bidoane scrie ce si cum, nu ai decat sa urmezi indicatiile si nu gresesti.
Apropos, ceva vreme in urma, un profesor cu masina si fara carnet (eu eram sofer, cand si cand) ma suna intr-o iarna intr-o zi geroasa. Batrane, zice, tu vezi ce e afara (vorbea de pe mobil si se auzea gerul cum crapa asfaltul)? Da, e f frig, zic eu. Pai, da, dar masina mea nu crezi ca are nevoie de GEL? Stia el ceva ca la frig e nevoie de ...gel.
Nu, zic, are nevoie de ANTIGEL!
Asa, zice, dar are?
Are, zic, de anul trecut.
Bine, daca spui tu...
Mi-a placut dialogul.
ALta data, cand avea bateria descarcata: Batrane, ce crezi ca are masina mea? Zic, bateria e de vina. Nu, zice, cutare mi-a zis ca ar fi acumulatorul!
Ei, ce parere aveti de geniul tehnic al romanului?
Scuze daca v-am plictisit! Totul e autentic...