bataie suparatoare pe fata
Moderator: Echipa Tehnica
- abarth_mcm
- pasionat
abarth_mcm scrie:eu zic sa verifice acel mic cap de bara...
l-am verificat, nu-i de acolo
cat despre desfacut si ce si cum....
un mecanic de trabant cand l-am intrebat cum se regleaza aprinderea electronica:
- nu stiu
- cum nu stii?
- da' ce, vrei sa nu mai treci pe la mine ?

Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
daca te uiti in topicul meu vei vedea ca am schimbat cilindrul cu unul de luat de pe o masina adusa de afara..
Da, a fost doar unul uzat...cel de pe stanga.(nu se auzea nimic..doar se lasa masina f repede de fata). L-am reparat si pe cel vechi..nu e mare filosofie 

Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
- abarth_mcm
- pasionat
daca ai bucsile+pivoti toate noi nu ramane decat cilindrul. Adica..cilindrul iti bate in flansa sus in capat.
Tu nu prea ai cum sa probezi pt ca banuiesc ca ai cricul original al masinii..Eu am alt cric(montat cric de Volga+suporti.. foarte util) si am putut sa o ridic lasand masina pe normal..astfel cand ma lasam de roata in jos se auzea o bataie cand revenea roata in sus(era si un joc mare de vreo 2 cm intre cilindru si flansa acolo sus in capat.)
Zgomotul produs de bataia cilindrului in flansa este asemanator unui zgomot produs de pivot f uzat(tot cam asa se aude)
@dj01fad - si eu am tot nou pe ea si incepuse dintr-o data sa troncane foarte tare. Am dat jos clindrul jos+flansa care erau in stare f buna. L-am mai prins o data de data asta strangand tare cilindrul acolo sus si nelasandu-l sa se invarta(tineam cun un imbus) cand strangeam piulita de sus. Am pus si o saiba mare acolo sus unde vine piulita cu care strangi cilindrul . S-a rezolvat problema!

Zgomotul produs de bataia cilindrului in flansa este asemanator unui zgomot produs de pivot f uzat(tot cam asa se aude)
@dj01fad - si eu am tot nou pe ea si incepuse dintr-o data sa troncane foarte tare. Am dat jos clindrul jos+flansa care erau in stare f buna. L-am mai prins o data de data asta strangand tare cilindrul acolo sus si nelasandu-l sa se invarta(tineam cun un imbus) cand strangeam piulita de sus. Am pus si o saiba mare acolo sus unde vine piulita cu care strangi cilindrul . S-a rezolvat problema!
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
la mine nu se poate sa fie slab cilindrul fata de flansa pentru ca se etansaza unul pe altul, pe con... nu am cric original, folosesc butuci
flansa este ok, m-am uitat astazi. o sa schimb cilindrii pt ca altceva nu are ce sa fie. sferele sunt noi, flansele perfecte, articulatiile perfecte, dar numai ca bate, dar nu tot timpul, ci doar la anumite socuri. am suspectat si caseta, dar si aia e ok. daca scot telescopul din fuzeta si ii scot si bieleta antiruliu, cand il misc sus-jos, se aude cumva un pacanit, si inclin sa cred ca e din el. sa videm...

flansa este ok, m-am uitat astazi. o sa schimb cilindrii pt ca altceva nu are ce sa fie. sferele sunt noi, flansele perfecte, articulatiile perfecte, dar numai ca bate, dar nu tot timpul, ci doar la anumite socuri. am suspectat si caseta, dar si aia e ok. daca scot telescopul din fuzeta si ii scot si bieleta antiruliu, cand il misc sus-jos, se aude cumva un pacanit, si inclin sa cred ca e din el. sa videm...
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
o bataie suparatoare si greu detectabila la bx e de la bucsile de la bara de torsiune(pe care nu le gasiti decit marca citroen).daca e bara model vechi trebuie schimbata cu una model nou.se verifica usor cu masina pe normal ,motor oprit.se misca stinga -dreapta de colturile aripii cu capota deschisa.asa se vad f. usor jocurile de la antirulii sau bara de torsiune.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- abarth_mcm
- pasionat
dj01fad scrie:la mine nu se poate sa fie slab cilindrul fata de flansa pentru ca se etansaza unul pe altul, pe con... nu am cric original, folosesc butuci![]()
...da..eu ma gandeam ca e la tine cum a fost la mine..cilindrul sa nu fi etansat..

pai si la cilindrii ce sa fie?sa se fi spart bucsile din ei?destul de dubios oricum..ii desfaci tu si vezi ce au. Oricum, cilindrii sunt foarte usor de demontat in comparatie cu alte elemnte de hidraulica.
app..si eu tot pe butuci pun masina...decat ca pot sa ridic masina cu cricul de volga chiar daca e lasata si pe minim

-
- pasionat