o ridic....
probabil mie mi s-a pus "pata" pe mecanici din cauza ca ma pricep un pic la ceea ce fac ei si cand ii vad cum lucreaza imi vine sa ma arunc de la etaj....recunosc insa ca ar fi exagerat sa le cer sa lucreze asa cum o fac eu (bibileala, ce mai...) insa un pic mai multa si atentie si responsabilitate din partea lor nu ar strica.
cu celelalte tagme (doctori, avocati, etc) nu prea am treaba si probabil de aia nu am ce le zice....
sa nu-mi spuna mie paco ca ii place sa fie printre oamenii simpli si necomplicati, atunci cand acestia sunt plini ei, atoatestiutori, se poarta de parca ar fi cel putin directori si le-ai cere un favor (nu ca platesti reparatia). daca nu-i vede asa, sa incerce sa intre intr-un service mai mare, gen AMG Pantelimon, sa vada cum e acolo (nu, nu-i doresc sa ajunga cu probleme, ci doar in vizita..

). eu sunt satul si scarbit de asemenea comportamente si de stiinta lor
de ex: in service cu o dacia pt schimbat garnitura de chiulasa, toate bune si frumoase (nu spun ca era sa puna garnitura invers, cu TOP in jos) dar la strangerea suruburilor il intreb: nu stringi domnule suruburile ca la carte ? (in diagonala, de la centru spre margini, cunoscatorii stiu cum e) aaaa, nu e nevoie, merge si asa! imi venea sa-i dau cu cheia dinamometrica in cap (tineti cont ca era unul mai in varsta, cine stie cate motoare inchisese asa), ma rog, am facut un scandal monstru, am chemat seful, etc, pana la urma s-a rezolvat...
nu mai spun altele (pompa de ulei uitata pe banc, surub de la pivot nestrans, etc) toate patite de mine....
si ma mai enerveaza o chestie: daca cu ocazia reparatiei se mai strica ceva (din vina lor) iti spun f senin in fata ca da, s-a stricat si cablul de kilometraj (umblasera la mecanismul stergatorului de parbriz la o dacia si au rupt cablul ala care avea 2 luni vechime, pus de mine...). nici macar o scuza acolo, ce sa mai zic de inlocuirea piese stricate pe banii lor. mi-a crapat obrazul de rusine in fata amicului meu, caruia ii "recomadasem" respectivul "baiat" (cumsecade de altfel, dar....mecanic). i-am cumparat cablul din banii mei si i l-am schimbat din nou.
mai vreti? sa va spun cum mi-au tinut nova in service 2 luni pt cateva indoituri, un "saxofon" si un far de schimbat ? 1 luna au tinut-o in curte fara sa se uite la ea...si m-am ales si cu un cauciuc taiat pt ca a stat pe pana o gramada de timp, desi rezerva avea....
despre mecanicii de citroen, ce sa zic....am avut un singur semn de intrebare (mare), cand cu cel din otopeni cu supapa aia cu bila de pe rezervorul de lichid hidraulic (aveam un post pe undeva pe forum)
asa ca, nu stiu ce sa zic....cred ca paco (din fericire pt el) nu a avut treaba cu mecanici "parati" cum se spune in popor....eu nu prea ii inghit. motive mai am de prezentat, o gramada, dar va plictisesc
numai bine
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.