Am gasit ceva interesant la http://www.mrsharkey.com/lpg.htm .
La noi a incercat cineva asa ceva ??
Propane Fumigation
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Propane Fumigation
Am vazut masini cu GPL (pe la olteni e o moda), dar pe mine nu ma incanta. Rezervorul GPL e in portbagaj si Doamne fereste de accident (lovit in spate mai tare) ca daca se sparge rezervorul, mori gazat. Am mai intalnit si cazuri in care in masina mirosea a gaz, a auzit de cazul unor scurgeri care faceau gheata... Mai bine dau 10000 in plus la benzina si stau linistit decat sa risc sa ma gazez precum in lagarele naziste.... Viata mea e mai scumpa de 10.000 ROL.
- Teo-Onesti
- pasionat
t
Pana in prezent,eu inca nu am auzit de nici un accident al unui autoturism cu instalatie GPL la noi(explozie sau moarte prin gazare).Am citit undeva, acum vreun,an ca chiar va intra in productie de serie un autoturism cu GPL(la o firma de autoturisme cunoscuta-nu imi mai amintesc care,parca Chrisler?)
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@Catalin29:
- distanta dintre rezervor si partea din spate a masinii tb sa fie de min 40cm, altfel nu o omologheaza astia de la RAR. Cam ce impact ar trebui sa primeasca chiar si o dacie ca sa scurtezi masina cu 40 cm? Gindeste-te ce soc ar primi cei din masina...
- butelia e facuta din straturi de tabla suprapuse, a.i. sa nu se sparga la impact.
- butelia are o supapa care limiteaza umplerea la max 80%
- pina acum eu nu am auzit de masini care sa ia foc de la GPL, dar am auzit de o gramada cazuri in care masinile au luat foc de la benzina
Problema cu gazul e alta: performantele motorului nu mai sint aceleasi, iar ca sa obtii performante identice, tb sa maresti debitul la gaz, ceea ce eu consider ca nu merita. Dintre "performantele" motorului pe gaz, cea mai importanta mi se pare scaderea cuplului.
Una peste alta, mie imi convine sistemul GPL.
- distanta dintre rezervor si partea din spate a masinii tb sa fie de min 40cm, altfel nu o omologheaza astia de la RAR. Cam ce impact ar trebui sa primeasca chiar si o dacie ca sa scurtezi masina cu 40 cm? Gindeste-te ce soc ar primi cei din masina...
- butelia e facuta din straturi de tabla suprapuse, a.i. sa nu se sparga la impact.
- butelia are o supapa care limiteaza umplerea la max 80%
- pina acum eu nu am auzit de masini care sa ia foc de la GPL, dar am auzit de o gramada cazuri in care masinile au luat foc de la benzina

Problema cu gazul e alta: performantele motorului nu mai sint aceleasi, iar ca sa obtii performante identice, tb sa maresti debitul la gaz, ceea ce eu consider ca nu merita. Dintre "performantele" motorului pe gaz, cea mai importanta mi se pare scaderea cuplului.
Una peste alta, mie imi convine sistemul GPL.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!