shi la mine a functzionat dar se pare ca nu la toate modelele se preteaza!
khan......nu sunt deacord cu tine! eu am un BX 19TRD shi nu sunt scurte deloc treptele cutiei.
ashtept sa-mi iasa actele shi am sa postez viteze raportate la turatzie pentru fiecare treapta. insa, itzi zic, mie nu mi se par scurte deloc !
ar fi un nonsens shi itzi zic shi de ce:
motorul diesel are un cuplu mai mare decat benzina shi beneficiaza de puterea maxima la turatzi scazute (1500-2000r/min) comparativ cu benzina care are putere maximala turatzii superioare(4000-6000rpm), in consecintza, cutia de diesel este mai lunga pentru a compensa turatziile scazute!
asha se face ca un vehicul echipat cu motor pe benzina shi cutie diesel ajunge in treptele inferioare la viteze superioare corespunzatoare ale aceleiash turatzii!
nu sunt supozitzii shi drept dovada sta mashina proprie, opel ascona motor 1.6 carburatzie, cu care am cashtigat pana acum aproape orice cursa la clasa ei shi nu numai
lancia thema2.0, nissan almera1.8, nu punem la socoteala cielo sau supernova!
scriptic, opel ascona 1.6N, are putere maxima 55kw/5600rpm
acum, dupa modificarea motorului are 85kw
acum, doar franele imi sunt insuficiente.
ca sa revin la topic, am postat subiectul pt a afla shi alte pareri shi nu sunt sigur ca teoria este conforma cu realitatea shi daca putem vorbi de o regula sau doar de cazuri particulare !
multzumesc
ford_v6 pentru suport, in principiu de asta am nevoie, experientze reale caci supozitzii ar fi multe shi nu toate cu suport practic sau real.

..... frantuzoaica pretentioasa !!!