Etrier Frana Fatza

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

dan1972
pasionat

Etrier Frana Fatza

Mesajde dan1972 » Lun 19-Feb-2007 17:17

Stie cineva daca la etrierele de frana fatza exista posibilitatea de a monta parghia de actionare a franei de mana in mai multe pozitii???Am una din parghii (dreapta)care sta mult mai trasa spre tresa cablului decat cealalta pt. aceeasi forta de franare.Ce poate sa aiba???Lipseste ceva???Ca sa stiu ce ma asteapta cand demontez.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 19-Feb-2007 18:15

In primul rind, cind roata respectiva e suspendata si frina de mina e jos si masina e scoasa din viteza, trebuie sa o poti misca cu mina.
In al doilea rind vezi care e starea pirghiei cu cablul scos. Daca revine la normal, adica la fel cu aia din stinga, atunci e posibil sa fie montat cablul gresit.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Lun 19-Feb-2007 18:33

nicum - Nuuu!Despre altceva era vorba!Ca sa ajunga sa stranga placutele pe disc, se trage parghia aia prea mult si imi ajunge aproape de sprijinul tresei cablului de frana.Iar cablul ajunge cu reglajul la maxim (chiar peste reglaj) ca sa tina frana de mana si pe roata aia.Ai impresia ca lipseste ceva din etrier.Nu am avut timp sa demontez ca s-a facut seara si frig si era si duminica.
Stii cumva daca axul parghiei merge bagat in etrier si in alta pozitie???Ca in manualul de la Haynes nu am gasit nimic.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 19-Feb-2007 21:12

pai acolo e un autoreglabil, ar trebui sa se aseze singur in pozitie. poate n-ar strica sa demontezi si sa vezi ce se intimpla inauntru
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 20-Feb-2007 22:30

khan - Da!Cred ca asta urmeaza!!!..O demontare ca sa vad ce se intampla acolo.Deci acolo e dispozitivul de auto-reglare, nu la maneta in cabina???
Credeam ca de pe etrier ai posibilitatea de a monta acea parghie in mai multe pozitii, in diverse unghiuri.Ca la mine dupa cum arata,iti da impresia ca e montata gresit.Cum se scoate acea parghie de pe etrier???

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 20-Feb-2007 22:55

nu e f simplu din pacate. in mod normal insa, daca scoti cablul si lasi pirghia ar trebui sa o poti regla dupa aceea pe motiv ca isi schimba pozitia, asta daca nu e f multa mizerie inauntru care nu o lasa sa se miste in voie. ca sa ajungi mai usor acolo cred ca ar fi mai simplu sa scoti pistonasul si sa incerci sa cureti pe partea asta, cred ca e mai complicat pe dincolo. pistonasul se scoate prin rotire

Lexia available

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mie 21-Feb-2007 00:17

khan - Dar cum functioneaza acel mecanism de autoreglare???Sigur asta e buba la mine!!!
Am vazut ca are burduful de protectie la locul lui si are si siguranta, dar nu am avut timp sa ma uit cum functioneaza si de ce se trage acea parghie atat de mult pt. a presa placutele pe disc, in comparatie cu cea de pe partea cealalta.
Multumesc de sugestii!!!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 21-Feb-2007 09:45

@dan1972 da-mi o adresa de mail in care sa poti primi fisiere mari si iti trimit capitolul despre frane din Haynes.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mie 21-Feb-2007 18:10

eugenro2001 - "danvasii72@yahoo.com".Multumesc frumos de intentie dar am manualul pt. BX de la Haynes in original, dar nu sant prezentate foarte clar.Pozele sant mici si cel putin la frane nu se vede clar ce e cu acel sistem de autoreglare.Daca ai alta versiune de manual ti-as fi recunoscator daca mi-ai trimite-o.Eu am manualul acela albastru cu un BX argintiu pe coperta (nu am acum nr./seria manualului).Probabil ca vei spune ca sant toromac daca nici cu manualul in fatza nu sant in stare sa ma descurc.Dar in acel manual chiar nu sant descrise multe lucruri.Spre exemplu la carburatoarele Weber nu e prezentata nici o sectiune.Plus multe alte lucruri.Eu o sa incerc sa cumpar un manual de fabrica direct de la importator.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 21-Feb-2007 22:12

Exista mai multe editii ale manualelor haynes: eu am un original din 93 si o editie electronica din 97. Lasa-l pe Eugen sa-ti trimita manualele.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 21-Feb-2007 23:59

autoreglabilul ala e simplu: o piesa filetata care pe masura ce se uzeaza placutele impinge pistonul inafara fara a-si modifica pozitia fata de pirghia frinei de mina. asteapta si imaginile de la Eugen ca sa vezi exact ce trebuie facut acolo

Lexia available

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Joi 22-Feb-2007 13:28

eugenro2001 - Mii de scuze!!!Nu m-am gandit ca exista mai multe editii ale manualului de reparatii de la Haynes! Poti sa imi trimiti capitolul frane daca ai alt manual decat cel despre care am zis eu???Pls!!!O adresa care presupun ca ar"inghiti fisiere mai mari e cea de la serviciu:"mymotor@apan.ro"

nicum - Ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea trimite si mie manualul original.Cel in varianta electronica de ce provenienta e???Te intreb fiindca imi dau seama ca trebuie mult timp ca sa scanezi un manual intreg.Ma gandesc ca varianta electronica ar putea fi tot originala.
Adresa mea de mail e:"danvasii72@yahoo.com".Mai am adresa de mail de la serviciu:"mymotor@apan.ro" , unde pot ajunge in siguranta.Repet, ma intereseaza foarte tare sa intru in posesia unui manual de service original (sau in orice caz mai amanuntit decat ce am eu)

khan - Multam pt. explicatii!!! Sant curios ce e cu acel filet si in ce se infileteaza.I pistonul etrierului???Cum???Fiindca acea tija filetata nu se poate roti, fiindca capatul ei are o parte mai ascutita (ca o ghiara) si o degajare unde se sprijina arcul de readucere si o piesa de legatura aflata intre ea si axul parghiei de actionare.Deci nerotindu-se, cum se desfileteaza ca sa se produca autoreglarea???Saibele acelea tronconice ce rol au???Pe ce se sprijina???
Ca sa imi dau seama am nevoie de o schita cu sectiunea prin etrier, sau poze foarte clare de la "locul faptei".Daca se pricepe cineva si in lipsa de altceva, se poate face o schita de mana (fara prea mari pretentii) cu acea sectiune, o scaneaza si mi-o poate trimite pe mail.
Va multumesc anticipat tuturor!!!!!

Înapoi la “Mecanica - BX”