demontare dozator de frana
Moderator: Echipa Tehnica
demontare dozator de frana
va rog frumos, explicati-mi cat mai detaliat aceasta operatiune.multumesc
BX
-
- RETRAS LA PENSIE
dozator
scuze sunt f obosit nu am fost atent deci,,,,, are 2 suruburi sub pedala de frana apoi sub capota pe directia pedalei de frana unde se afla si dozatorul mai sunt 4 conducte metalice prinse evident in suruburi si doua de cauciuc prinse in coliere asta e tot succes
Pe langa cele de mai sus mai poti sa faci ceva:
Pt a nu pierde LHM mult, sugerez sa suspenzi puntea fata, dai jos una din roti, desfaci aerisitorul de pe etrier, apesi frana, iar cu un furtun pe capul aerisitorului elimini eventuala presiune remanenta din circuit, intr-o sticla de 0.5 l
LHM-ul astfel eliminat, il poti refolosi (daca e destul de curat)
Pt a nu pierde LHM mult, sugerez sa suspenzi puntea fata, dai jos una din roti, desfaci aerisitorul de pe etrier, apesi frana, iar cu un furtun pe capul aerisitorului elimini eventuala presiune remanenta din circuit, intr-o sticla de 0.5 l
LHM-ul astfel eliminat, il poti refolosi (daca e destul de curat)
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Si foarte important sa faci in asa fel incit sa montezi conductele tot la fel. Atentie ca dozatoarele de tip I si de tip II se monteaza diferit (dar sint interschimbabile). Banuiesc ca vrei sa-l dai jos ca sa-l schimbi...
Detalii de montare/demonatare gasesti in manualul de service.
Detalii de montare/demonatare gasesti in manualul de service.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- nicum
- Moderator
mariusbv scrie:te rog frumos spune-mi ce anume se monteaza diferit?....e vb despre acel aerisitor in locul caruia vine montata o conducta?
Conductele de la dozator... ca despre ele vorbim, nu? Operatiunea respectiva e descrisa destul de bine in manualul de service, manual pe care nimeni nu il citeste, evident. Atentie: daca mecanicul tau nu a mai facut asa ceva are sanse maxime sa dea rateu si simptomul e ca vei merge cu rotile infrinate. Apoi mecanicul va da vina pe piesa schimbata si tot asa... Dozatoarele arata aproape identic, insa in interior difera.
Uita-te la topicul indicat de cbx si in manualul de service.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
completare
daca vrei sa montezi un dozator model mai nou(fara aerisitor)si inainte ai avut model vechi e bine sa stii ca, conducta care vine in partea de jos spre fata masinii ( alimentare etriere spate) nu-ti va mai ajunge la celalalt model de dozator(in locul unde la cealalta era aerisitorul) decit cu o reductie+prelungire
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
dozator
nici o modificare.conducta care acum este in pozitia aerisitorului o vei indoi putin si o vei pune in partea de jos spre fata masinii,restul conductelor isi pastreaza pozitia.invers era problema putin de la vechi la nou.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
- nicum
- Moderator
mariusbv scrie:cred ca este vina mea ca nu am specificat.....am pe masina un dozator model nou... dar vreau sa-l inlocuiesc cu un model care are aerisitor( model vechi)....se poate?...in acest caz ce modificari trebuie sa fac?
Si ce te faci sa crezi ca dozatorul model I (care nu se mai fabrica de prin '87) e mai bun decit asta al tau de pe masina (fabricat mai recent)? L-ai masurat?