demontare motor turbo diesel

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

mariusbv
pasionat

demontare motor turbo diesel

Mesajde mariusbv » Vin 12-Oct-2007 21:43

salutare tuturor
vreau sa demontez un motor turbo diesel dar sincer nu stiu cu ce sa incep. ii rog pe cei care au aceasta experienta la activ sa-mi spuna si mie care sunt etapele demontarii motorului. va rog sa nu va zgarciti la detalii pentru ca orice amanunt este binevenit si foarte important.
ma refer la demontarea de pe masina a motorului . multumesc
BX

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Lun 15-Oct-2007 18:42

La fel ca in cazul motorului meu de pe 19 TRS, Diesel-ul de 1905 cmc e un motor mare si nu prea ai prea mult spatiu de manevra in jurul lui (spre deosebire de BX14 unde spatiul e mai mult decat generos).
Incepi prin a demonta capota motorului, apoi accesoriile lui(radiator,filtru de aer si tot ce mai e in jur).In felul asta iti creezi spatiu.Desfa toate legaturile motorului cu masina(evacuare,cabluri,conducte).
Din ce stiu eu, motorul iese pe sus, ridicat cu macaraua girafa,sau cu un palan agatat de o grinda zdravana.Vezi ca trebuie ridicat mai mult de partea cu distributia.
Nu iti recomand sa faci aceasta operatie cu motorul atarnat de o ranga de care sa traga oameni.O sa te cocoseze.Am facut asta la un BX 14 si vreau sa spun ca in 4 oameni, a fost greu tare.E drept ca 14-le are si cutia incorporata in carter, dar...
In plus cu girafa sau cu palanul ai posibilitatea sa ghidezi motorul foarte precis si nici nu-l lovesti si nu lovesti nici caroseria, care altfel nu scapa ne atinsa.
Bafta la demontat!

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Lun 22-Oct-2007 12:59

salutare!
ca sa il demontezi este destul de usor ... numai ca trebuie sa fii atent sa desfaci toate conexiunile de la motor catre masina.
il poti scoate pe desupra daca nu scoti puntea fata.
daca dai jos si puntea din fata il poti scoate si pe jos (il cobori incet cu un cric hidraulic si il sprijini de doua lemne ...

vezi ca motorul este foarte greu, atentie mare la manipulare.

spor la treaba ..

PS:daca mai ai bevoie de detalii te rog sa ceri
PS2: motorul are 3(trei) suporti - tampoane care trebuiesc demontate ca sa poti scoate motorul .. :):)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Înapoi la “Mecanica - BX”