Consum mare BX 14 - topic split

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

Sergiu-Mihai
pasionat

Mesajde Sergiu-Mihai » Mie 16-Apr-2008 10:03

salut eu vreau carburator dublu cor ca carburatoru meu consuma fffffff mult dasta a fost centrat si pe calculator si tot consuma mult...carburatoru acela cat consuma??????

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 16-Apr-2008 10:12

Asta cu centrarea carburatorului pe calculator nu am mai auzit-o :lol:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Sergiu-Mihai
pasionat

Mesajde Sergiu-Mihai » Mie 16-Apr-2008 10:16

cumnatul meu stie un mecanic la un service Fiat si la dus acolo.... nu mint a consumat si 18 % :))

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mie 16-Apr-2008 13:43

@nicum, un fel reglaj pe un carbotest ..

e acelasi drac ... numai ca un alte cuvinte ...hai sa nu cautam nod in papura de dragul de face asta
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Mie 16-Apr-2008 17:13

nu mint a consumat si 18 %

imi e familiara treaba.. ce-ar fi sa facem un topic si sa vedem cum rezolvam problema asta..
Relu

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 17-Apr-2008 12:45

DanT scrie:@nicum, un fel reglaj pe un carbotest ..

e acelasi drac ... numai ca un alte cuvinte ...hai sa nu cautam nod in papura de dragul de face asta

Nu caut... a fost si carburatorul meu la carbotest, dar nu era nici un computer pe acolo. Doar niste flanse si niste coloane cu mercur probabil.

Later edit: probabil ca acel carburator trebuie desfacut si vazut exact ce e pe acolo. Un manual de service ar fi foarte bun in cazul asta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Joi 17-Apr-2008 14:19

rog un admin sa faca split la topic, ca sa nu-i incurcam anuntul omului cu vanzarea de piese si sa putem continua discutia despre carburator fara a fi off.

Personal,cand am cumparat 14-le avea o chestie facuta la carburator ca sa consume putin (prin chestie inteleg cate ceva lipsa.. un arc, o membrana, jiclerele erau diferite,inversate intre ele,pentru camera 2 nu mai exista teava de benzina,nivelul era mai mic decat in carte,etc.)

Problema era ca n-avea pic de putere amasina. Asa ca, ce face baiatu... ia manualul,mai gaseste 2 carburatoare si il face ca la carte,inclusiv nivel. Acuma are putere,fuge bine,dar... consuma 15%.
Asta e motivul pentru care ma intereseaza discutia.. poate gasim o solutie...
Relu

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 17-Apr-2008 14:24

cdires scrie:rog un admin sa faca split la topic, ca sa nu-i incurcam anuntul omului cu vanzarea de piese si sa putem continua discutia despre carburator fara a fi off.

Gata...

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 17-Apr-2008 14:26

cdires scrie:rog un admin sa faca split la topic, ca sa nu-i incurcam
Problema era ca n-avea pic de putere amasina. Asa ca, ce face baiatu... ia manualul,mai gaseste 2 carburatoare si il face ca la carte,inclusiv nivel. Acuma are putere,fuge bine,dar... consuma 15%.

Pai mai ia o data manualul ala si vezi poate ai gresit pe undeva. Cred ca ti-ar fi util si un kit de reparatie carburator.

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Joi 17-Apr-2008 14:51

e tocit manualul la sectiunea SOLEX. mi-e teama doar ca inventivul fost-proprietar sa nu fi facut ceva de care sa nu-mi pot da seama. Sa fi astupat vreun canal sau ceva..

L-am suflat si curatat pana l-au luat dracii si mare branza n-a iesit.
Relu

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 17-Apr-2008 16:04

vezi ca solexul de pe 14, diferit de cel de pe 16, 19....este foarte sensibil la vacuumuri. are din cate imi aduc aminte, 2 membrane de vacuum, una la spritz si alta nu mai tin minte unde. si eu la inceputurile mariajului cu 14-le m-am lovit de nazuri, de consumuri mari...tot asa curatarea nu a facut nimic...
Desi membranele de la vacuumuri aratau foarte bine, doar cand am cumparat un kit nou am inteles diferenta, cele noi erau identice la aspect, dar muuuult mai moi, mai flexibile. Fara nici o alta interventie consumul a scazut dramatic...bine, au mai ramas problemele de 1 data la luna cand nu voia ea sa tina ralantiul, dar asa cum aparea problema, asa disparea.

Sergiu-Mihai
pasionat

Mesajde Sergiu-Mihai » Joi 17-Apr-2008 16:07

salut am curatat carburatoru de 1000 de ori da tot consuma cel mai bine e pe diesel :)

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 17-Apr-2008 18:57

pe motorul 1.1 am avut carburatorul reglat in Italia ,consumul extra-urban 5,5 si urban 8,5-9 .....deci se poate

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Joi 17-Apr-2008 20:26

de acord cu tine cbx , insa crede-ma ca am incercat in fel si chip, e adevarat,mai putin carbotest, ca nu prea am avut timp de deplasare in Bucuresti in cursul saptamanii.

Nu vreau neaaparat 5,5, precizie si dozaj perfect la alimentare, numai ca mi se pare ca 15 e un picut cam mult pentru a mai fi si eficienta deplasarea cu masina. Din cate am inteles pe forum, se poate obtine un consum si mai mare de atat, dar asta nu ma face mai fericit...
Initial bx-ul pe benzina ar fi trebuit sa fie o etapa intermediara,pana imi puneam dieselul la punct, si acolo mai mult de 6 e deja exagerat... Dar daca lucrurile s-au lungit in asa hal..incep sa-mi pun si problema consumului de benzina. Cred ca o sa iau totusi un kit de SOLEX a vad ce iese din asta.. (tanks alexd pentru sugestie si informatie)

PS> eu vorbesc numai de consumul extraurban pentru ca in asta consta majoritatea deplasarilor mele. La traficul de la mine din oras,tot extrauban se foloseste. :wink: . Bucuresti evit cat pot de mult si acolo oricum ai senzatia ca s-a gaurit rezervorul...
Relu

Înapoi la “Mecanica - BX”