Pagina 1 din 1

Cum merge pompa de benzina?

Scris: Mie 29-Iun-2005 00:55
de gigel
Intrebare din partea unui necunoscator... Pompa de benzina functioneaza electric sau mecanic invartita de motor?

Scris: Mie 29-Iun-2005 09:10
de nicum
Daca ne spui si tipul de masina poate iti putem si raspunde. In general masinile pe carburatie sint alimentate de pompe mecanice pentru ca necesita presiune mica a benzinei, iar masinile pe injectie sint alimentate de o pompa electrica capabila sa furnizeze presiuni mai mari (3-6 bari). Etc.

Scris: Mie 29-Iun-2005 09:17
de WLD
@gigel : la tine pompa e mecanica. este actionata de o cama suplimentara a axului cu came.

Scrie-ti tipul masinii in semnatura.

Scris: Mie 29-Iun-2005 12:17
de gigel
Aha, multumesc. In spatele pompei, poate un pic mai jos, sunt 2 conductori electrici, sunt curios care este scopul lor. Am tot cautat prin documentatii dar nu gasesc o schema care sa-mi descrie harnasamentul electric de la motor, care sa se potriveasca cu ce masina am eu (BX 16 TRS '85). Mai vreau sa aflu care este scopul celor 2 conductori de deasupra cutiei de viteze si al celui de deasupra filtrului de ulei.

Scris: Mie 29-Iun-2005 12:56
de nicum
Conductorii electrici de desupra cutiei de viteze, foarte probabil tin de contactul de marsarier (sa ti se aprinda becurile cind dai cu spatele).
Cel de deasupra filtrului de ulei este sonda de presiune pentru ulei (semnalizeaza ca n-ai presiune la ulei, de exemplu atunci cind pui contcactul cu masina oprita)
Sub pompa de benzina, mai exact sub delcou este sonda de temperatura motor, adica cea care iti arata ca e supraincalzit motorul.
Vedem la intilnire daca e asa.

Scris: Mie 29-Iun-2005 22:52
de gigel
Intradevar, din poze reiese ca sub delco se verifica temperatura lichidului de racire din zona motorului. Am gasit ca senzorul de acolo se cupleaza la temperatura de 105 grade, sunt curios termocuplul din radiator de ce temperatura are nevoie..

Scris: Joi 30-Iun-2005 07:50
de nicum
Nu prea cred ca se cupleaza la 105 grade... cam mult...

Scris: Joi 30-Iun-2005 07:59
de WLD
in spatele delcoului sunt 2 sonde de temperatura:
-preavertizare la 105 grade
-avarie la 112 grade

Termostatul incepe sa deschida la ~80 grade

Termocontactul porneste ventilatorul la ~85 pe treapta 1 si ~95 pe treapta 2

Scris: Joi 30-Iun-2005 21:06
de gigel
Termostatul e acela care se monteaza pe tubul gros care pleaca din radiator si intra undeva la motor pe langa delco? Care este scopul lui? Ca daca pompa de apa merge in continu nu ar face presiune prea mare in cazul in care termostatul opreste circuitul apei? Oare cauza pentru care nu functioneaza calumea sistemul de racire este lipsa termostatului?
Faza e ca mi s-a incalzit motorul atat de tare incat a inceput sa clipeasca avertizarea pe bord. Desi ventilatorul se invartea si radiatorul era rece, tubul gros frigea rau.
E scump un termocontact? Al meu are o singura treapta, doar doi conectori.
Alta chestie, sistemul de racire nu are vreun loc pe unde se poate aerisi, in caz ca are aer in el?

Scris: Vin 01-Iul-2005 08:12
de eugenro2001
Termostatul are rolul de a introduce in circuit si radiatorul in momentul cand temperatura apei depaseste o anumita valoare.
In cazul tau, termostatul este blocat pe inchis.
Termocontactul trebuie sa aiba 3 connexiuni, al tau probabil ca a fost inlocuit cu unul de la alta masina.
Denumirea de termocuplu este folosita gresit in acest context. Termocuplul este un traductor de temperatura format dintr-o jonctiune a doua metale diferite, care genereaza un curent electric proportional cu temperatura. Un astfel de traductor este cel dispus pe plafonul dela CX intr-o mica colivie semisferica, folosit in cadrul sistemului de reglare automata a temperaturii interioare.
Termocontactul este construit pe tehnologia bimetalului, o lamela formata dintr-un "sandvice" de doua metale cu coeficienti de dilatare diferiti, se deformeaza in functie de temperatura si actioneaza contactele electrice.

Scris: Vin 01-Iul-2005 22:05
de gigel
Dar daca scot termostatul? Exista posibilitatea ca lichidul de racire sa circule prea repede astfel incat sa nu apuce sa fie racit de ventilator in radiator?

Scris: Sâm 02-Iul-2005 07:59
de MARIAN
Daca scoti termostatul temperatura va creste mai greu ,pe timp de vara nu prea este o diferenta f mare, dar in celelalte anotimpuri motorul va fi tot timpul rece iar in habitaclu lipsa caldura.

Scris: Vin 15-Iul-2005 09:20
de gigel
Cu toate ca ventilatorul este pus in miscare din cand in cand de catre termocontactul din radiator, la un moment dat se incinge sistemul atat de tare incat imi clipeste semnalizarea de temepratura pe bord. Nu am nici cea mai vaga idee la ce as putea sa ma mai uit in legatura cu asta si as aprecia niste idei.

Scris: Vin 15-Iul-2005 11:24
de khan
poate ca e infundat radiatorul sau, cum s-a mai spus, termostatul e blocat pe inchis. cu toate ca daca zici ca furtunul de sus e fierbinte...