bielete stabilizatoare

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

mariusbv
pasionat

bielete stabilizatoare

Mesajde mariusbv » Sâm 14-Feb-2009 18:11

mi-am schimbat saptamana trecuta bieletele stabilizatoare(cele care fac legatura intre bascula si bara antiruliu) si m-am confruntat cu urmatoarea problema:piulita de la rotula superioara( cea de la bara antiruliu) se desfacea putin apoi se invarte nuca aceea cu totul!!! prezonul respectiv (de pe care se desface piulita)are intradevar o portiune mai ingusta in capat care ar putea fi tinut cu o cheie de 6-7(nu mai stiu exact), in timp ce cu alta cheie desfaci piulita....dar....eu am stricat 3 chei de 6 far nici un rezultat. in cele din urma am taiat surubul(partea filetata)cu o panza de bonfaier si asa am reusit sa dau jos ambele bielete.
intrebarea mea e urmatoarea: e vreo cheie speciala care se monteaza in capul surubului in timp ce desfaci piulita ... sau depinde de norocul fiecaruia...in functie de cat de ruginit este filetul???

ps: am observat ca la bieleta noua piulita avea un fel de garnitura de plastic , care din cate am inteles are rolul de siguranta, si atunci ma gandesc ca in momentul desfacerii piulitei garnitura respectiva sa se sfarame si sa intre pe filet ingreunand desfacerea!!!
voi cum le dati jos? ca mi se pare aiurea: o treaba de cateva minute s-a transformat la mine in 3 ore....si asta si cu ajutor( multumesc dannyy brasov).
Ultima oară modificat Sâm 14-Feb-2009 18:20 de către mariusbv, modificat 1 dată în total.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 14-Feb-2009 18:18

pai e simplu... cele care vor sa se desfaca le desfac, cele care nu, le tai... ca doar nu mai sunt bune... stai linistit ca nu esti singurul care a patit asta :lol:

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Sâm 14-Feb-2009 18:35

nu e vorba de asta , ca doar nu le mai folosesc dar nu pot sa cred ca in Franta la service , se apucau sa le taie :razz: . ma gandeam ca ar putea sa fie o " unealta " mai speciala cu care sa poti tine de capul surubului.
taierea nu ma deranjeaza dar pe partea dreapta e destul de periculos pentru ca nu prea ai loc si panza risca sa uzeze furtunul de apa(cel putin la bx)

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Sâm 14-Feb-2009 18:41

Trebuie sa impingi pivotul in brat in timp ce desfaci piulita Eu am folosit cricul sau un levier mai mare. Inainte de a desface, sa cureti cu o perie de sarma capul surubului.

Înapoi la “Mecanica - BX”