conducte de oltcit

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Dum 19-Apr-2009 14:05

ha - ha - bun mistoul!!
Da..piese de Oltcit se gasesc din ce in ce mai greu. Stiu de la un amic din craiova ca si depozitul de piese de oltcit(imi scapa numele acum) nu mai are stocuri cine stie ce.
-verifica singurul magazin din buzau unde se mai gaseau piese de oltcit. Era acum un an cand am intrebat.Iti dau si locatia daca nu crezi. Probabil s-or fi modificat intre timp preturile respectiv stocurile...dar nu cred...toate conductele aveau acelasi preturi indiferent de lungime, 30 daca nu ma insel.Crezi ca daca erau 8 lei nu as fi luat???Mie nu mi-a convenit pretul, asa ca am luat de la dezmembrari condcute de bx originale.O alta varianta ar fi sudatul..dar si asta costa destul de mult punctul de sudura.Alamite..sau lipte nu vor tine.
In fine, bineinteles ca preturile difera de la magazin la magazin..dar daca eu am vazut cu 30 lei..
-legat de sfere(oricum eu mi-am facut comanda de 5 sfere noi), daca tu crezi ca la orice magazin pt auto-straine gasesti sfere ifhs pt bx...jos palaria..ffff multe magazine habar nu au cum sa comande sfere..si cred ca stii asta. :wink: Cred ca daca intrebam la 10 magazine, doar maxim unul iti poate aduce sfere ifhs pt bx..si cred ca lucrul asta ar trebui sa fie stiut de posesorii de citroen ca sa stie sa se reorienteze eventual la sfere de xantia s-h(pe care sa le reincarce) care sunt mult mai usor de gasit si in stare mult mai buna fiind fabricate recent.O alta varianta ar fi tecnosir la 100 ron buc in magazin..sau sa astepte cand or veni sfere ifhs...daca vor veni normal.

Numai bine si le urez la toti sa nu aiba probleme cu conductele pt ca e f nasol sa se sparga vreuna :!: Sugerez tuturor sa le prinda in colierele originale.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mie 16-Iun-2010 12:33

postez si eu aici :oops:

am gasit conducte de olcit lungi la un magazin din vitan! femeia a zis ca o sa mai aduca. pretul e de 12,5 ron / buc si am luat doua!
acum vreau sa schimb si eu la un bx conducta care pleaca din vana de securitate catre corectoru spate!

am nevoie va rog mult de sfaturi cum se face treaba asta! am reusit sa dau jos teava veche de la vana pana la roata stanga spate...unde m-am inpotmolit pt ca nu mai am cum sa dau roata jos!

pls help me :roll:
Citroen BX 17. TD '89

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 16-Iun-2010 13:35

Nu mai tin minte exact pe unde vine acea conducta pt ca nu am umblat la ea vreodata.
Dar de ce ai nevoie sa dai roata jos? :roll: stiu ca intr-adevar pe la roata pe acolo vin doua conducte de la frana si inca una parca (nu mai tin minte daca e asta care vb tu). Si chiar daca ar fi despre asta vorba si neavand acces din cauza rotii, urmaresti conducta...ii scoti capetele si pui conducta noua eventual pe un alt traseu prinsa fff bine cu suporti. (asta daca nu ai alta solutie)
In orice caz, fara elevator sau in cel mai rau caz canal nu faci nimic.

ionsv
pasionat

Mesajde ionsv » Mie 16-Iun-2010 17:35

salutare ViperDodo!! da sigur trebuie sa o ridici si sa dai roata jos ca altfel nu ai cum sa lucrezi! coductele care vin in spate au un loc de trecere prin bratul puntii acolo unde se prinde de caroserie numai ca trebuie lucrat cu muta grija si atentie ca altfel sar putea sa trici conductele.Asi avea o rugaminte,deoarece am si eu nevoie de o conducta te rog ca atunci cind mai aduce la acel magazin conducte sa-mi cumperi si mie una si sa -mi dai un pm si sa stabilim cum vom proceda mai departe. multumesc anticipat, tinem legatura!!!!

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mie 23-Iun-2010 10:56

scuze dar de abia acum am mai trecut prin topicu asta! incerc zilele astea sa trec pe acolo si iti iau cu multa placere! acum sa vad cu o sa reusesc sa o ambalez si sa ti-o trimit!

pentru alti doritori sunt 2 magazine in Bucuresti :

unul pe Str. Constantin Brancusi la parterul unor blocuri (15 Ron / buc)
altul pe Str. Breaza (zona Mall Vitan) (0747.282.778) (12.5 Ron / buc)

nu am mai dat nici o roata jos :razz: am schimbat toate cele 4 conducte in aprox 5 ore (cu tot cu o ora frecat pe langa masina si asteptat 2 conducte sa ajunga la mine)
Citroen BX 17. TD '89

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 23-Iun-2010 11:26

Deci au adus si pe strada Breaza :wink: E bine de stiut..ei ziceau ca nu mai aduc. Acolo e repzentanta ACSA.

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mie 23-Iun-2010 11:40

femeia de acolo mi-a spus ca aduce saptamanal! vinerea trecuta astepta vreo 5 bucati!
eu as vrea sa imi iau mai multe sa am pe viitor! de siguranta! si sa iau si alte tipuri de dif lungimi! nu se stie niciodata! oricum, toate trebuie sa aiba piulita de 8 mm nu? :roll:
Citroen BX 17. TD '89

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 23-Iun-2010 13:00

daca aveti nevoie de conducte, spuneti-mi dimensiunile si ma uit pe acilea sa vad ce am si eu...

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

Mesajde sandor mihai » Mie 23-Iun-2010 16:38

pai alea de oltcit( vorbesc de cea lunga- 2,98 m) nu se prea pot pune in locul celor 4 care merg in spate decit pe scurtatura.sunt prea scurte.singura care ajunge e alimentarea frinelor spate (3m) restul doar adaugate sau pe un traseu mai scurt.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mie 23-Iun-2010 20:30

singura conducta care mi-a dat batai de cap si pe care am prelungit-o cu furtun a fost cea de retur!
Citroen BX 17. TD '89

ionsv
pasionat

Mesajde ionsv » Joi 24-Iun-2010 20:05

ms! astept!

Înapoi la “Hidraulica - BX”