Orice cauciuc are o anumita porozitate care permite trecerea aerului prin difuziune. Si otelul rugineste (cred ca sarmele nu sunt din inox).Jantele se protejaza (doar cele de tabla) nu sarmenele din cauciuc, care oricum sunt din otel si mai au si ceva tratamente la activ si nici nu au contact direct cu aerul. Ca daca au contact direct cu aerul sau azotul e momentul sa schimbi cauciucul.
Gresoare & Sfere
Moderator: Echipa Tehnica
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- RETRAS LA PENSIE
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Am cumparat un aparat de sudura mig-mag. Are cineva idee daca se poate folosi azot ca mediu protector in locul co2 pt. sudarea tablelor de otel?
Da! Dar numai pt. oteluri austenitice Cr-Ni, oteluri austenitoferitice (duplex). Deoarece este un gaz aproape inert, cu reactivitate redusa are un domeniu de aplicare mai restrans decat argonul.
a, am uitat, sirma am vazut si la carrefour, aveau de otel si aluminiu, dar si mai sigur cred ca au la bricostore unde ar trebui sa gasesti mai multe feluri decit la carrefour
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
sfere
La arad este un baiat care are un aparat original de la citroen service pt incarcat sfere de citroen.singura problema ramane ca sferele vechi sa aiba supape care se pot utiliza pt incarcare deoarece sunt supape (dopuri)care sunt pe sfere ,care nu se pot folosi la incarcarea sferelor.nu stiu sigur daca e adevarat dar cineva zilele astea a zis ca poate sa aduca la comanda sfere noi noutze incarcate din fabrica la pret de 130 RON.voi ce parere aveti daca o sfera a inceput sa piarda presiune mai e rentabil sa -l duci la incarcat pt 250.000 lei sau sa cumperi una noua?
- cristian_v
- pasionat
Toate sferele pierd presiune, chiar si cele noi. Cei de la Citroen zic ca sferele pierd in general 10% din presiune pe an. Sferele pentru Xantia Activa si C5 sunt mai bune
E mai rentabil sa incarci sferele daca nu sunt de tot descarcate, daca ramane mai putin de 30% nu se mai pot incarca, membrana se deformeaza si nu mai lucreaza bine
E mai rentabil sa incarci sferele daca nu sunt de tot descarcate, daca ramane mai putin de 30% nu se mai pot incarca, membrana se deformeaza si nu mai lucreaza bine
cristian_v, ai cumva manualul utilizatorului(owner's manual) pentru xantia 2.0 HDi 90 CP an fabricatie 2001?Ma intereseaza si pe mine mai multe info cu privire la tipul de uleiuri folosite, cantitati, etc..
Si daca tot sunt off topic, la xantia hdi apare in bord avertizorul de placute de frana?(cand sunt pe terminate)
Merci
Si daca tot sunt off topic, la xantia hdi apare in bord avertizorul de placute de frana?(cand sunt pe terminate)
Merci
Re: sfere
XM MANIA scrie:nu stiu sigur daca e adevarat dar cineva zilele astea a zis ca poate sa aduca la comanda sfere noi noutze incarcate din fabrica la pret de 130 RON.
Te rog sa afli daca se poate cu adevarat sa aduca sfere noi din fabica la acest pret.
Intotdeauna cauciucul din sfere ramane un punct slab mai ales cind se invecheste asa ca o sfera noua..........
- cristian_v
- pasionat
cit16v scrie:cristian_v, ai cumva manualul utilizatorului(owner's manual) pentru xantia 2.0 HDi 90 CP an fabricatie 2001?Ma intereseaza si pe mine mai multe info cu privire la tipul de uleiuri folosite, cantitati, etc..
Merci
Nu am manualul utilizatorului, am un Hayens care acopera si HDI 90. O sa ma uit sa vad ce pot sa-ti spun.
Pentru avertizorul de placute cred ca depinde de finisaj, X, SX, VSX