sfere
Moderator: Echipa Tehnica
presiunea pt.sferele fata e 55 bar,spate 40 bar si centrala 62.Totusi incarcarea se face pe o instalatie speciala pt ca presiunea e destul de mare.Inainte de toate se verifica pres.din sfera pe un dispozitiv cu manometru.
Daca membrana sferei este sparta ,atunci nu se mai poate incarca.De asta iti dai seama daca desfaci surubul de pe sfera si pe acolo curge LHM,
Daca membrana sferei este sparta ,atunci nu se mai poate incarca.De asta iti dai seama daca desfaci surubul de pe sfera si pe acolo curge LHM,
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Operatiunea propriu-zisa este destul de simpla dar iti trebuie acel "dispozitiv" de care vorbiti.
Daca nu ati mai vazut cum se procedeaza la incarcarea sferelor eu nu va recomand sa testati acest lucru pt.ca presiunile sunt destul de mari.Inainte de a slabi acel surub din capat fixati sfera foarte bine pt. ca aceasta poate avea presiune si daca nu sunteti atenti poate arunca surubul oriunde.
Daca nu ati mai vazut cum se procedeaza la incarcarea sferelor eu nu va recomand sa testati acest lucru pt.ca presiunile sunt destul de mari.Inainte de a slabi acel surub din capat fixati sfera foarte bine pt. ca aceasta poate avea presiune si daca nu sunteti atenti poate arunca surubul oriunde.
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Re: sfere
Catalin29 scrie:La ce presiune se incarca sferele pt BX16? Am sursa da azot si decat sa dau 250000 lei pe incarcare/sfera prefer sa incerc eu (mai am cateva de rezerva). De ce am nevoie in plus, ce mai trebuie sa stiu?
Daca esti din Bucuresti incarcarea sferelor nu costa 250k ci 350 !
Cu ajutorul lui Marian vom incerca sa construim o instalatie de incarcat sfere si pt. Bucuresti.
Apropos de sfere: sambata seara ma opreste un nene militian in piata la televiziune. nu stiam sa fi gresit cu nimic (mai putin centura de siguranta
). dupa prezentarile de rigoare aflu de ce m-a oprit: omu' avusese si el un bx si ii ramasesera 2 sfere noi-noute, frantuzesti zicea. vroia sa le vanda. i-am promis ca dau un anunt aici, poate intereseaza pe cineva, asa ca:
2 sfere noi suspensie bx 14
DAN GROSU - 0724.226.226

2 sfere noi suspensie bx 14
DAN GROSU - 0724.226.226
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.