pompa

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

auto
de-abia inscris

pompa

Mesajde auto » Vin 29-Sep-2006 15:16

Buna domnilor,va scriu din oradea pentru a obtine parerile dv.Am un bx 19trd,Probleme am cu disjunctorul si cu pompa hidraulica.La capatul disjunctorului scapa ulei,unde este prinsa la motor,se poate repara sau trebuie inlocuit?Iar la pompa hidraulica scapa ulei langa furtunul de presiune care merge in fata la disjunctor,degeaba strang,aceiasi poveste,se poate remedia cunva sau si asata schimbata.Astept parerile dv.Va multumesc
Cu respect Stefan din Oradea

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 29-Sep-2006 16:02

Cum sa schimbi pompa pentru o imbinare care curge :roll: Bine ca nu ai zis sa schimbi toata masina sau de ce nu ai postat direct anunt ca o vinzi?
Iti trebuie un o-ring care in principiu e cam de unica folosinta. Probabil ca la al tau s-a umblat si de-aia curge. Costa citeva sute de mii parca.
La pompa iti trebuie o garnitura (dimeniunea cea mai mare, nu mai tin minte exact cit e). E sub 10RON ca pret. Pentru ambele piese poti sa intrebi la un magazin local care vinde piese de Citroen sau la vreun dealer local.
Te rog sa iti treci masina in semnatura.

PS: scuze pentru tonul acid, dar am asa un feeling ca ai primit niste sfaturi de la niste habarnamisti.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Vin 29-Sep-2006 17:31

Bine ai venit printre noi! :)
Mai multe detalii despre modul cum se schimba o-ringul de la disjunctor si dimensiunile acestuia gasesti aici.
La pompa trebuie schimbata garnitura de 6.35mm prezentata in imaginea de mai jos
Imagine
Daca nu ai un magazin specializat Citroen poti comanda aceste componente la CX-Basis
PS: Si tu mai nicu cu habarnistii... mai era cineva pe aici cu aceeasi problema.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 29-Sep-2006 19:34

Se pare ca am intuit corect. auto, poti sa dai pe forum ceea ce mi-ai dat mie pe privat.
@MARIAN: cind am spus habarnamisti, m-am referit la mecanici, nu la proprietarul masinii.
Se pare ca la Citroen, dar si la alte masini straine, e mare problema cu "mecanicii" care nu stiu sa spuna "nu stiu"
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Mar 03-Oct-2006 09:56

Am observat de un timp ca pompa hidraulica este tot timpul umeda, ieri cand am privit-o mai atent am cazut si din ce cauza, exista o imbinare la pompa chiar langa furtunul de retur(pompa este situata jos , 6 pistonase) pulsa uleiul, dar fara pierderi mari, dar atat ca este umeda. Cum as putea sa o repar?

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mar 03-Oct-2006 21:27

Eu am sa te rog sa fii putin mai clar. Pompa nu are retur. Exista un furtun prin care se alimenteaza si o conducta prin care refuleaza. Pe unde se umezeste mai exact?

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Mie 04-Oct-2006 14:39

Furtunul de alimentare, scuze.

Înapoi la “Hidraulica - BX”