motorina in instalatia hidraulica
Moderator: Echipa Tehnica
motorina in instalatia hidraulica
salutare !
am un prieten care spune ca are motorina in instalatie....... ca sa ma conving am bagat degetul in vasul de LHM :P . si intradevar miroase a motorina. Masina am vazut-o cu ochii mei cum se ridica si ramane ridicata la relanti si in timp ce merge cu ea.dupa ce opreste motorul spatele ii cade destul de repede dar fata se tine binisor. in schimb pompa huruie rau... si nu am auzit disjunctorul ( poate si din cauza huruitului pompei :P ).dozatorul ii fasaie rau dar spre surprinderea mea are frane beton.....i-am recomandat LHM dar mi-a spus ca e prea scump .....i-am zis sa bage macar h46 ..decat motorina. Dar vreau sa stiu daca i-am recomandat gresit. E mai bun h46 decat motorina... avand in vedere ca masina lui s-o fii obisnuit cu motorina ???
ps: chiar e posibil sa fie intradevar motorina?
am un prieten care spune ca are motorina in instalatie....... ca sa ma conving am bagat degetul in vasul de LHM :P . si intradevar miroase a motorina. Masina am vazut-o cu ochii mei cum se ridica si ramane ridicata la relanti si in timp ce merge cu ea.dupa ce opreste motorul spatele ii cade destul de repede dar fata se tine binisor. in schimb pompa huruie rau... si nu am auzit disjunctorul ( poate si din cauza huruitului pompei :P ).dozatorul ii fasaie rau dar spre surprinderea mea are frane beton.....i-am recomandat LHM dar mi-a spus ca e prea scump .....i-am zis sa bage macar h46 ..decat motorina. Dar vreau sa stiu daca i-am recomandat gresit. E mai bun h46 decat motorina... avand in vedere ca masina lui s-o fii obisnuit cu motorina ???
ps: chiar e posibil sa fie intradevar motorina?
BX
-
- RETRAS LA PENSIE
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
nici una nici alta nu sunt solutii sub nici o forma .. cea mai buna recomandare in cazul asta ar fi dacia ... si eventual o berlina ca sa nu aiba decat stropitor electric pe parbriz (la optionale) ..
mama-doamne ce le trece la unii prin cap ..

mama-doamne ce le trece la unii prin cap ..

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
nici motorina si nici H46 nu satisfac conditiile de lucru pt LHM ..
oricum acea masina este deja compromisa.
oricum treaba romaneasca cu "merge si asa" ma scoate din sarite.
cu acest hal de atitudine nu vom ajunge nicaieri, vom ramane in continuare sa ne holbam ca prostii peste gard la vecini ...
si totusi, daca stai sa te gandesti o masina care nu arunca LHM pe nicaieri primeste 5 litri de lichid verde , care costa 150 de lei si sati cu el in instalatie binemersi 60.000 km.
si 150 lei nu mi se pare mult .. ce dracu, te costa cat un amortizor la supernova.
oricum acea masina este deja compromisa.
oricum treaba romaneasca cu "merge si asa" ma scoate din sarite.
cu acest hal de atitudine nu vom ajunge nicaieri, vom ramane in continuare sa ne holbam ca prostii peste gard la vecini ...
si totusi, daca stai sa te gandesti o masina care nu arunca LHM pe nicaieri primeste 5 litri de lichid verde , care costa 150 de lei si sati cu el in instalatie binemersi 60.000 km.
si 150 lei nu mi se pare mult .. ce dracu, te costa cat un amortizor la supernova.
Dan
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
macar sa bage motorina combinata cu 2-3 L de h46 ca sa mai salveze pompa si restul; h46 e prost la temperaturi mici ca e prea gros, motorina e prea moale si beleste pompa, ca sa nu mai spun de dozator, corectoare, etc; daca le baga combinate se mai diminueaza efectul, dar oricum, nu se intrunesc absolut deloc conditiile de functionare; pana la urma e masina lui si face ce vrea cu ea, dar apoi o sa planga;
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nici motorina nici H46 sau altceva nu sint bune. Ambele ataca retururile si membranele de la sfere. Mai devreme sau mai tirziu masina aia o sa curga ca o sita. H46/motorina/ulei de transmisie automata/etc sint folosite cind pierderile in instalatie sint foarte mari (uleiul LHM e mult mai subtire). Pe linga toate astea, iarna masina aia o sa aiba mari probleme, atit cu frinele cit si cu "sculatul".
Daca pompa huruie rau inseamna ca e terminata. vezi ca are dan1972 niste pompe diesel de vinzare. Sint masurate. Sper sa nu fie si alea scumpe, la fel cum e LHM-ul.
Spatele se lasa pt ca dozatorul e uzat, iar fata sta sus pt ca agata cilindrii de suspensie.
Normal ca are frine beton, din moment ce dozatorul scapa presiune in frine. Nu-i asa ca i se incalzesc discurile chiar daca nu frineaza?
Masina aia se "obisnuia" cu orice, chiar si cu ulei de gatit, dar nu vreau sa ma gindesc cum merge.
Daca pompa huruie rau inseamna ca e terminata. vezi ca are dan1972 niste pompe diesel de vinzare. Sint masurate. Sper sa nu fie si alea scumpe, la fel cum e LHM-ul.
Spatele se lasa pt ca dozatorul e uzat, iar fata sta sus pt ca agata cilindrii de suspensie.
Normal ca are frine beton, din moment ce dozatorul scapa presiune in frine. Nu-i asa ca i se incalzesc discurile chiar daca nu frineaza?
Masina aia se "obisnuia" cu orice, chiar si cu ulei de gatit, dar nu vreau sa ma gindesc cum merge.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
DAN T, ai perfecta dreptate....mi se pare mai mult decat rezonabil pretul avand in vedere nr de km pe care ii poti face. din pacate exista mentalitati diferite... si foarte multa ignoranta....ironia face ca masina in cauza sa arate chiar foarte bine. i-am propus chiar sa mi-o vanda. sper sa reusesc.
BX