conducta buclucasa
Moderator: Echipa Tehnica
conducta buclucasa
am un BX16 din 90 pe benzina 1600cc la care nu gasesc conducta care iese din pompa hidraulica spre sfera centrala. ma poate ajuta cineva? Eu sunt din Turda
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
In pompa hidraulica intra un furtun de cauciuc (gros) si iese o conducta metalica care duce la disjunctor.
Daca prin "nu gasesc" intelegi ca ai nevoie de piesa, suna la ATS la magazin, gasesti telefonul in sectiunea de informatii utile. Eu mi-am luat in decembrie anul trecut conducta de la ei si pentru masina mea (serie I) s-a gasit. Nu vad de ce nu s-ar gasi si pentru a ta.
Daca prin "nu gasesc" intelegi ca ai nevoie de piesa, suna la ATS la magazin, gasesti telefonul in sectiunea de informatii utile. Eu mi-am luat in decembrie anul trecut conducta de la ei si pentru masina mea (serie I) s-a gasit. Nu vad de ce nu s-ar gasi si pentru a ta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Daca ai cum sa vii in Bucuresti, vis-a-vis de statia de metrou Mihai Bravu este un magazin-service care vinde piese auto second-hand.
Astazi am cumparat pentru mine de acolo conducta de care vorbesti, m-a costat 450 mii, in stare perfecta desi second-hand. La ATS o gasesti cu ~800 mii.
nicum: la conducta respectiva ai primit si garnituri de la ATS sau alea se cumpara separat in mod normal?
Astazi am cumparat pentru mine de acolo conducta de care vorbesti, m-a costat 450 mii, in stare perfecta desi second-hand. La ATS o gasesti cu ~800 mii.
nicum: la conducta respectiva ai primit si garnituri de la ATS sau alea se cumpara separat in mod normal?
- nicum
- Moderator
Ori sint eu baiat simpatic, ori ai comandat tu altceva. Conducta pe care am cumparat-o eu si pe care am dat 550.000, nu avea decit niste capacele in capete, ca sa nu intre mizeria (oricum era ambalata etans in plastic). In rest nimic; suruburile de prindere pe blocul motor mi le-au pus in service. Conducta are in capete un soi de piulita si dupa profilul ei, cred ca etansarea se face pe con. Si e posibil sa fie asa, gindeste-te ca pe acolo sint 170 de bari si chiar peste... Ce garnitura de cauciuc rezista si cit timp la presiunile astea?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Este vorba despre conducta care pleaca de la pompa spre disjunctor. Wld mi-a spus acum ceva timp ca ma face 800 mii la ATS si am considerat acceptabil cat mi-au cerut aia la sh. Conducta se prezinta bine cum am luat-o are inclusiv 2 chestii de prindere, de care spuneai ca ti le-au pus in service, filetele la piulite perfecte. Ma mir ca nu stii ca exista niste garnituri pentru conductele astea, sunt verzi dintr-un cauciuc foarte tare/rigid sub forma tubulara (apare si in schitele din haynes).
Marian: imi poti spune te rog de unde pot cumpara garnituri de genul asta? daca esti din Bucuresti ... sun la magazin ATS de 3 zile si nu raspunde nimeni, am cerut numarul la reprezentata dar l-am primit tot pe asta.
Marian: imi poti spune te rog de unde pot cumpara garnituri de genul asta? daca esti din Bucuresti ... sun la magazin ATS de 3 zile si nu raspunde nimeni, am cerut numarul la reprezentata dar l-am primit tot pe asta.
Are cineva idee cum poate o conducta care este identica cu cea de care se vorbeste aici sa fie mai scurta decat trebuie? Si cu siguranta nu a fost scurtata, are capetele perfecte. Pur si simplu nu ajunge de la pompa la disjunctor. Si asta in linie dreapta, sa nu mai vorbim de curbe pe la locurile de fixare. Initial m-am gandit ca nu e conducta potrivita, dar am studiat toate pozele si nu s-a confirmat ideea ...
conducta buclucasa
Ce tip de masina ai? La cx pompele si respectiv conductele difera in functie de motor si de modul de angrenare al pompei. Eu am alamit conducta sparta si merge fara probleme.
- nicum
- Moderator
Foarte probabil tu ai conducta pentru disjunctor de servodirectie, dar nu ai servo (conducta la BX-urile fara servo e mai lunga). Asadar ai varianta nepotrivita de conducta si nu prea ai ce face.
Multumesc pentru raspunsuri. Si acum ce fac? :) Am fost in dezmembrari si nu au decat din astea scurte. Iar la ATS mi s-a spus ca dureaza 3 saptamani...
In afara de locul ala de la Mihai Bravu mai sunt dezmembrari cu piese de Citroen? Ca le-as face o vizita daca as stii pe unde sunt.
P.S. Daca are cineva nevoie de o conducta din asta scurta sa ma contacteze :)
In afara de locul ala de la Mihai Bravu mai sunt dezmembrari cu piese de Citroen? Ca le-as face o vizita daca as stii pe unde sunt.
P.S. Daca are cineva nevoie de o conducta din asta scurta sa ma contacteze :)
- nicum
- Moderator
@gigel: cred ca ai vrut sa spui lunga... Daca esti disperat iti pot imprumuta eu fosta mea conducta. E ok, dar e alamita de 2 ori si e minarita cap coada. Eu am folosit-o aproape un an de zile inainte sa o inlocuiesc cu una originala, cu suporti de prindere pe blocul motor si tot tacimul