ceasul din bord

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

alexd
Moderator

ceasul din bord

Mesajde alexd » Mar 21-Feb-2006 22:25

De cand am cumparat masina, am o mare frustrare....am stricat ceasul din bord ( cel din locul turometrului, mai precis ...orologiul :D ) tragand ca disperatul de betisorul de reglaj. Am dat partea din bord cu ceasuri jos ( este relativ usor) dar nu m-am prins cum l-as putea repara. Pardalnicul de ceas inca ticaie, dar limbile nu se misca, neam! Any ideea?

P.S. la intalnirea de Duminica a pasionatilor, am descoperit ca nu sunt singurul "frustrat", asa ca poate fi un subiect de interes cat de cat mai larg.

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Mie 22-Feb-2006 13:51

Acelasi lucru il patesc si eu. Cel care mi-a vandut masina mi-a zis ca ar fi un integrat ars. Mi-ar placea sa-l vad mergand.

ALEXX
pasionat

Mesajde ALEXX » Mie 22-Feb-2006 16:54

si eu am aceeasi problema. poate la urmatoarea intalnire o sa se gaseasca cineva sa l;e repare pe toate... :wink:

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 22-Feb-2006 16:57

dar duceti-va oameni buni la service-ul domnului Ciocarlan, din strada Cutitul de Argint. nu cred ca va ia mai mult de 2-3 sute de mii, si sigur va rezolva problema.
de exemplu mie m-a rezolvat o multime de probleme electrice, despre care alti "mecanici" imi spusesera ca nu se pot rezolva.
citroen - o pasiune permanenta

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 23-Feb-2006 12:35

balanel,de accord cu tine, in final acolo o sa mergem cu totii, dar in cazul asta ce rost mai are forumul daca totul se rezolva printr-un drum la Ciocarlan...voiam si noi sa discutam, sa ne plangem pe umar ca nu ne merge pendula....If you know what i mean..... :)

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Joi 23-Feb-2006 12:47

Dupa cum a zis si Alexd, noi cautam un sfat. De exemplu pt. mine este destul de aiurea pt. un ceas sa fac un drum din Ploiesti la tipul respectiv.

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Joi 23-Feb-2006 12:51

Alexd explica-mi te rog cat poti de clar ce trebuie sa desfac si de unde ca sa dau partea cu ceasuri jos de la bord ca ma in zona aia un plastic plesnit si as vrea sa-l lipesc.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 23-Feb-2006 16:04

sub "cutia" in care sunt ceasurile de bord, ai sa gasesti in dreapta si in stanga cate un surub. Sunt accesibile, nu e problema. Dupa ce le inlaturi, ai sa observi ca deja "cutia" se poate misca intr-o oarecare masura. Cu grije, indeparteaz-o din sigurante ( doua picioruse de plastic in spate). Atentie la cablul de kilometraj, si la mufele ce intra in ceasurile de bord sa nu ramai cu firele in mana. Se monteaza in sens invers, doar cablul de kilometraj va necesita o atentie sporita ( eu am demontat de 2 ori ca nu a intrat bine cablul).
Nu am mers mai departe cu investigatiile pentru ca la momentul respectiv nu aveam la indemana o surubelnita fina ptr a desface spatele ceasurilor. Si parca nici suficient curaj....ma asteptam sa vad direct mecanismul

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Joi 23-Feb-2006 16:06

Multam fain Alex. Cum am o dupa-amiaza mai libera incerc. te tin la curent cu ce am descoperit si eu la ceas.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Joi 23-Feb-2006 16:10

Atentie, sa nu se trezeasca Ciocarlan cu 2-3 clienti in acelasi timp cu ceasurile defecte! :D Asta e riscul forumului...

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 23-Feb-2006 16:15

sunt primu! am zis! am initiat threadul - sunt primu la ciocarlan!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 23-Feb-2006 23:41

mare grija la prinderile din spate de la cutia cu ceasuri, se rup f repede. singura cale de a ajunge la ele e sa demontezi volanul si toate plasticele care il inconjoara, lucru necesar oricum ca sa ajungi la suruburile din fata
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

sandu2006v
pasionat

Mesajde sandu2006v » Sâm 01-Apr-2006 19:50

Al meu ceas mere dar nu il pot fixa ca nu am tzashpikul ala..are careva ? sau sa-mi dea turometru in loc ? se poate monta ??

Înapoi la “Electrica - BX”