C3 alimentat cu GPL. Are cineva?
Moderator: Echipa Tehnica
diferenta fata de una diesel este ca filtrul trebuie schimbat mai des decat la benzina. oricum acest filtru (cel mai mic ) poate fi montat pana la un volum de 12 litrii de ulei in baie. O sa se murdareasca mult mai repede la dieesel dar costa numai 10 euro un cartus. Cel de la care l-am cumparat estimeaza ca un diesel cu motor de 1,9 si aprox 6 litrii in baie necesita schimbul la peste 25 mii de km. Cel mai scump este supotul din aluminiu al cartusului care ajuta la racirea uleiului ce reintra in motor filtrat si mai rece. I-mi inchipui ce inseamna acest filtru pe un diesel daca la mine se cunoaste asa de bine. Tipul de la care l-am cumparat spunea ca cei care fac distributia la ALDI (magazinele din germania) au atins 8 milioane de km cu acelasi motor. Cica si o firma de la noi FAN CURIER au montat si ei pe cateva masini.
dj01fad scrie:XENON scrie:asta ar insemna ca o masina cu ulei proaspat schimbat fuge mai tare ca una cu ulei mai uzat (adica cu 8-10.000 km parcursi)...
nu am spus ca fuge mai tare pentru ca am si spus ca puterea ramane aceeasi; am spus ca motorul parca se misca mai usor si raspunde mai bine la turati joase deoarece invinge frecarea mai repede.
Ieri i-am facut revizia de 40000km si i-au schimbat uleiul. Cand am plecat din service am simtit ca se misca mai bine. Habar nu am ce se intampla la nivel mecanic, dar stau cu curu'n ea cate 3 ore pe zi si o cunosc. Mergea "ca unsa".
ca recomanda sau nu cineva, uleiul meu are 35 de mii. araata bine si unge pergect. bine inteles ca am mai completat cam 900 ml la 10 mii. Dar nu este murdar, negru si urat asa cum sunt la celalate masini. este maroniu cu tenta castanie.
uite asa arata filtru asta ca in poza
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=PqgGVAr][img]http://img38.imageshack.us/img38/1205/59483419.th.jpg[/img][/url]
uite asa arata filtru asta ca in poza
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=PqgGVAr][img]http://img38.imageshack.us/img38/1205/59483419.th.jpg[/img][/url]
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
@mihaivus: ce anume crezi ca are mesajul anterior de trebuia raportat?
:)
nu mi se pare nici nie ok un consum de 0.9 Litri la mie.
Tractorul meu consuma cam atat pe schimb (8000 km), plecand de la premiza ca motorul are 20 de ani si aprox 200.000 KM asa ca ... eu unul as spune sa mai faci o verificare

Tractorul meu consuma cam atat pe schimb (8000 km), plecand de la premiza ca motorul are 20 de ani si aprox 200.000 KM asa ca ... eu unul as spune sa mai faci o verificare
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
[quote="DanT"]@mihaivus: ce anume crezi ca are mesajul anterior de trebuia raportat? :):)
Tractorul meu consuma cam atat pe schimb (8000 km), plecand de la premiza ca motorul are 20 de ani si aprox 200.000 KM asa ca ... eu unul as spune sa mai faci o verificare[/quote]
scuze, am gresit butonu. se mai intampla
Tractorul meu consuma cam atat pe schimb (8000 km), plecand de la premiza ca motorul are 20 de ani si aprox 200.000 KM asa ca ... eu unul as spune sa mai faci o verificare[/quote]
scuze, am gresit butonu. se mai intampla
[quote="mihaivus"][quote="DanT"]@mihaivus: ce anume crezi ca are mesajul anterior de trebuia raportat? :):)
dar nu este 0,9 la mie ci 0,09 la mie. adica 90 mili litrii nu 900 mili litri.
dar nu este 0,9 la mie ci 0,09 la mie. adica 90 mili litrii nu 900 mili litri.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”