Martor carburant minim
Moderator: Echipa Tehnica
Martor carburant minim
La c3 modelul de pana in 2005 martorul de carburant minim mi se aprinde cand mai am o liniuta din 6 la nivelul de carburant. Asa este normal? De exemplu la Logan martorul sa aprinde cand nu mai e nici o liniuta din 10 la nivelul carburnatului.
Re: Martor carburant minim
hanekus scrie:La c3 modelul de pana in 2005 martorul de carburant minim mi se aprinde cand mai am o liniuta din 6 la nivelul de carburant. Asa este normal? De exemplu la Logan martorul sa aprinde cand nu mai e nici o liniuta din 10 la nivelul carburnatului.
Da asa e la C3. Apoi sa se stinga si liniuta aceea si va ramane doar acel beculet.
- Gurau Alexandru
- pasionat
Cand se aprinde becul mai sunt 6 litri de combustibil in rezervor... In general cand se aprinde becul mai am de parcurs 120-140km. Am mers chiar si pana nu-mi mai apareau decat liniute (ultima valoare afisata e de 25 km).
In cazul in care ramai fara motorina ai posibilitatea sa amorsezi circuitul manual si sa mai mergi probabil vreo cateva sute de metri.
In cazul in care ramai fara motorina ai posibilitatea sa amorsezi circuitul manual si sa mai mergi probabil vreo cateva sute de metri.
in cazul in care ramai fara motorina, sau chiar si canfd ai putina motorina in rezervor ami ales pe vremea asta, risti ca in rezervor sa se faca condens astfel creste semnificativ procentajul apei in carburant, si mai ai si riscul ca toata murdaria depusa pe "fundul" rezervorului sa ajunga la injectoare....
- Gurau Alexandru
- pasionat
Eram sigur ca o sa se ajunga la asta...
Mizeria e in rezervor chiar daca ai sau nu rezervorul plin; Nu stiu daca intelegeti; dar cantitatea de mizerie e aceeasi; ca si apa; la un momendat tot o sa ajunga in filtru si nu neaparat in injectoare; ca d-aia se pune filtru.
Daca ai vedea ce e in rezervor n-ai mai avea curaj sa faci un km cu masina... E foarte multa mizerie; care se amesteca in permanenta cu motorina fie ca e plin sau ca e gol rezervorul.
Nu recomand nimanui sa mearga cu rezervorul gol sau aproape gol; dar sunt cazuri cand poate uiti sau n-ai de unde sa alimentezi; si atunci ce faci? Te gandesti la injectoare?
Deja e off topic... ma scuzati.
Mizeria e in rezervor chiar daca ai sau nu rezervorul plin; Nu stiu daca intelegeti; dar cantitatea de mizerie e aceeasi; ca si apa; la un momendat tot o sa ajunga in filtru si nu neaparat in injectoare; ca d-aia se pune filtru.
Daca ai vedea ce e in rezervor n-ai mai avea curaj sa faci un km cu masina... E foarte multa mizerie; care se amesteca in permanenta cu motorina fie ca e plin sau ca e gol rezervorul.
Nu recomand nimanui sa mearga cu rezervorul gol sau aproape gol; dar sunt cazuri cand poate uiti sau n-ai de unde sa alimentezi; si atunci ce faci? Te gandesti la injectoare?
Deja e off topic... ma scuzati.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
hanekus scrie:Am vrut sa intreb cam cati km Mergi cu ultima liniuta cu aproximatie, pana cand ramai doar cu avertzarea.
Mai bine intreaba-te cit costa o pompa si niste injectoare stricate din cauza ca mergi pe rosu ;)
@Gurau Alexandru: cantitatea de apa si de mizerie o fi aceeasi, dar cantitatea de motorina variaza, deci una e sa traga la greu apa si mizerie si alta e sa tragi mai rar.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Sunt sigur ca costa cat am dat pe masina! Eu am intrebat doar pentru orice eventualiate. Foarte rar mi se aprinde ledul la combustibil si daca se aprinde imediat alimentez si niciodata nu am ramas doar cu martorul de combustibil. Am reusit sa traduc din franceza (pt ca am manualul in franceza...de asta am si intrebat daca stie cineva cum e cu martorul de carburant pe forum pt ca nu stiu deloc franceza) si in carte spune ca atunci cand mai ai aproximativ 8 litri in rezervor se aprinde martorul fara sa pice ultima liniuta, iar cand aceasta pica si ramai doar cu el aprins spun ca ai aproximativ 4 litri ramasi. Multumesc de raspunsuri
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”