Martor carburant minim

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

hanekus
simpatizant

Martor carburant minim

Mesajde hanekus » Sâm 16-Ian-2010 20:39

La c3 modelul de pana in 2005 martorul de carburant minim mi se aprinde cand mai am o liniuta din 6 la nivelul de carburant. Asa este normal? De exemplu la Logan martorul sa aprinde cand nu mai e nici o liniuta din 10 la nivelul carburnatului.

Mihai29
pasionat

Re: Martor carburant minim

Mesajde Mihai29 » Sâm 16-Ian-2010 22:29

hanekus scrie:La c3 modelul de pana in 2005 martorul de carburant minim mi se aprinde cand mai am o liniuta din 6 la nivelul de carburant. Asa este normal? De exemplu la Logan martorul sa aprinde cand nu mai e nici o liniuta din 10 la nivelul carburnatului.

Da asa e la C3. Apoi sa se stinga si liniuta aceea si va ramane doar acel beculet.

hanekus
simpatizant

Mesajde hanekus » Sâm 16-Ian-2010 22:46

Cam duca cati km de stinge si ultima liniuta? Am tot 1,4 Hdi .... fara calculator de bord din pacate.

hanekus
simpatizant

Mesajde hanekus » Sâm 16-Ian-2010 22:47

Am vrut sa intreb cam cati km Mergi cu ultima liniuta cu aproximatie, pana cand ramai doar cu avertzarea.

Mihai29
pasionat

Mesajde Mihai29 » Dum 17-Ian-2010 00:27

hanekus scrie:Am vrut sa intreb cam cati km Mergi cu ultima liniuta cu aproximatie, pana cand ramai doar cu avertzarea.

Depinde de situatie. Daca mergi drum intins poti merge chiar 70-90km,iar daca mergi prin oras cam 50km.

silentdj
pasionat

Mesajde silentdj » Dum 17-Ian-2010 11:47

este mai sanatos pentru motor, injectoare sa nu ti se stinga prea des ultima liniuta,mai bine alimenteaza din timp...

hanekus
simpatizant

Mesajde hanekus » Dum 17-Ian-2010 16:48

Multumesc de sfat! Niciodata nu am ramas doar cu martorul de nivel minim aprins... intotdeauna am pus la ultima liniuta.

Ramona09
pasionat

Mesajde Ramona09 » Dum 17-Ian-2010 23:20

cd se aprinde "beculetul" mie'mi arata pe calculator ca mai fac 100-110km....nu am testat dc spune adevarul...nu m-am riscat:D
Cand am dreptate, am dreptate, cand ma insel s-ar fi putut sa am dreptate, ca am avut dreptate cand am zis ca s-ar putea sa ma insel...

Gurau Alexandru
pasionat

Mesajde Gurau Alexandru » Lun 18-Ian-2010 18:48

Cand se aprinde becul mai sunt 6 litri de combustibil in rezervor... In general cand se aprinde becul mai am de parcurs 120-140km. Am mers chiar si pana nu-mi mai apareau decat liniute (ultima valoare afisata e de 25 km).

In cazul in care ramai fara motorina ai posibilitatea sa amorsezi circuitul manual si sa mai mergi probabil vreo cateva sute de metri.

silentdj
pasionat

Mesajde silentdj » Lun 18-Ian-2010 19:39

in cazul in care ramai fara motorina, sau chiar si canfd ai putina motorina in rezervor ami ales pe vremea asta, risti ca in rezervor sa se faca condens astfel creste semnificativ procentajul apei in carburant, si mai ai si riscul ca toata murdaria depusa pe "fundul" rezervorului sa ajunga la injectoare....

Gurau Alexandru
pasionat

Mesajde Gurau Alexandru » Lun 18-Ian-2010 23:51

Eram sigur ca o sa se ajunga la asta...
Mizeria e in rezervor chiar daca ai sau nu rezervorul plin; Nu stiu daca intelegeti; dar cantitatea de mizerie e aceeasi; ca si apa; la un momendat tot o sa ajunga in filtru si nu neaparat in injectoare; ca d-aia se pune filtru.

Daca ai vedea ce e in rezervor n-ai mai avea curaj sa faci un km cu masina... E foarte multa mizerie; care se amesteca in permanenta cu motorina fie ca e plin sau ca e gol rezervorul.

Nu recomand nimanui sa mearga cu rezervorul gol sau aproape gol; dar sunt cazuri cand poate uiti sau n-ai de unde sa alimentezi; si atunci ce faci? Te gandesti la injectoare?

Deja e off topic... ma scuzati.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 19-Ian-2010 09:42

hanekus scrie:Am vrut sa intreb cam cati km Mergi cu ultima liniuta cu aproximatie, pana cand ramai doar cu avertzarea.

Mai bine intreaba-te cit costa o pompa si niste injectoare stricate din cauza ca mergi pe rosu ;)

@Gurau Alexandru: cantitatea de apa si de mizerie o fi aceeasi, dar cantitatea de motorina variaza, deci una e sa traga la greu apa si mizerie si alta e sa tragi mai rar.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

hanekus
simpatizant

Mesajde hanekus » Mar 19-Ian-2010 11:21

Sunt sigur ca costa cat am dat pe masina! Eu am intrebat doar pentru orice eventualiate. Foarte rar mi se aprinde ledul la combustibil si daca se aprinde imediat alimentez si niciodata nu am ramas doar cu martorul de combustibil. Am reusit sa traduc din franceza (pt ca am manualul in franceza...de asta am si intrebat daca stie cineva cum e cu martorul de carburant pe forum pt ca nu stiu deloc franceza) si in carte spune ca atunci cand mai ai aproximativ 8 litri in rezervor se aprinde martorul fara sa pice ultima liniuta, iar cand aceasta pica si ramai doar cu el aprins spun ca ai aproximativ 4 litri ramasi. Multumesc de raspunsuri

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”