montare senzori parcare in regim DIY

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Draku
pasionat

montare senzori parcare in regim DIY

Mesajde Draku » Lun 15-Mar-2010 15:09

vreau sa montez singur un sistem cu senzori de parcare si am nevoie de oarece info
despre cum se demonteaza bara din spate (partea de plastic) la C3 si daca se poate face fara scule speciale
poate cineva a mai facut asta si imi da niste sugestii
multumesc
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Lun 15-Mar-2010 20:56

Salut.
Poate te ajutĂŁ schiĂža ataÂşatĂŁ.
Imagine
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Lun 15-Mar-2010 22:45

aha, multam fain
daca as reusi sa scot piesa nr 5 fara sa demontez toata bara ar fi rezolvata treaba....

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mar 30-Mar-2010 18:31

Bandoul de plastic negru nu se poate scoate fara sa dai jos bara fara sa bulesti clemele iremediabil! Am avut eu bara scoasa si am scos acel bandou destul de greoi ca are multe cleme!ideea e ca nu trebuie scos nimic ca sa pui senzorii! Ai nevoie de o bormasina ,capul taietor il primesti cu senzorii si mai ai nevoie sa dai jos un stop care e prins cu 2 suruburi in portbagaj! A si o sarma sa apuci de cablaj prin bara!spor la lucru!

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Mar 30-Mar-2010 20:28

Keket, știu cĂŁ ai vrut sĂŁ ajuți și apreciez asta, dar ai fost limpede ca apa DunĂŁrii ĂŽn sezon ploios! :razz:
Zici cĂŁ "bandoul de plastic negru nu se poate scoate fara sa dai jos bara fara sa bulesti clemele iremediabil". OK, dar CUM (dacĂŁ) se poate face altfel?
Apoi, care stop trebuie dat jos?
Ce sĂŽrmĂŁ și ce cablaj?
Care barĂŁ?

ÎncĂŁ nu-s interesat de ĂŽmbunĂŁtĂŁțirea asta, dar poate o sĂŁ vreau s-o instalez (mi-a oferit cineva un kit vechiuț, fĂŁrĂŁ instrucțiuni și fĂŁrĂŁ cap tĂŁietor) dacĂŁ nenea doctorul ĂŽmi va spune cĂŁ o s-o duc mai mult de doi-trei ani.
Deci? :)
Pont: niște ilustrații ar fi mai mult decĂŽt potrivite... ;)

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mie 31-Mar-2010 07:34

inca nu am avut timp sa fac nimic cu sistemul asta de senzori, asa ca inca ma mai intereseaza detaliile
in setul de montaj intra intr-adevar o freza cu diametrul cat al senzorilor
nu stiu insa exact daca sub bara de plastic nu este vreo dublura de plastic/metal, sa nu gauresc intr-o portiune nepotrivita...
de aia ma gandeam sa scot bandoul ala negru...dar probabil e fixat cu niste cleme autoblocante pe dedesubt...

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mie 31-Mar-2010 11:10

Daca pui senzorii pe Bandou nu ai nici o sansa sa gauresti aiurea,daca urmaresti imaginea! El fiind in afara te fereste de intaritura metalica! Daca vrei totusi sa ii pui cu bara jos nu este greu! Incepi prin a da stopurile jos ele fiind prinse cu 2 suruburi la extremitati si nu ai decat sa scoti 2 piulite prin portbagaj! Cu stopurile scoase vei vedea 2 suruburi in care sta bara si care erau ascunse de stopuri! Le desfaci pe alea ,apoi treci la aripi unde la inbinarea cu spoilerul are un surub ,aici ori ai rabdare cu o cheie normala sa desfaci prin o decupatura mica existenta in aparatoarea de noroi,ori iti trebuie Cheie cu clichet cea mai mica posibila sa mearga treaba mai repede.Ar mai fi o varianta sa dai jos inainte aparatoarea de noroi dar asta inseamna sa dai roata jos. Eu am folosit o cheie normala ....:) (m-am chinuit un pic). Bun apoi sub bara in zona tevii de esapament si diametral opus ai niste suruburi de plastic care se scoate partea din mijloc in afara si apoi iese de acolo(probabil au o denumire exacta,notate cu 4 si 4'). Iar mai in mijloc la fel ai cate 2 suruburi cap torx! Cam atat e in scoaterea barii! Dupa parerea mea cam multe batai de cap pentru nimic! Sfatul meu este sa dai gaurile in bandoul de plastic , scoti stopul de pe dreapta ,desfaci surubul barii de acolo, si cu o sarma mai lunga bagi si tragi firele de la senzori la stop dupa care le bagi in portbagaj, unde dai tapiteria jos din dreapta si iti gasesti un loc sa pui controlerul de la senzori, il alimentezi de la plusul becului de mars-arierre si iti mai ramane de tras un fir la bord ,oglinda ,etc ,unde vrei u sa fie martorul senzorilor!
Imagine

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Lun 05-Apr-2010 09:02

problema rezolvata, multumesc pentru sfaturi
pentru cine mai vrea sa faca asta:
am montat senzorii la 3 cm sub bandoul negru. in spatele lor este spatiu suficient pana la intaritura de metal asa incat se poate gauri fara frica cu carota respectiva, fata a mai fi nevoie sa se demonteze bara de plastic.
firele le-am tras prin aerisirea portbagajului pana in spatele lampii din stanga, unde am montat modulul senzorilor si de unde l-am alimentat

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”