salut,
stie cineva cum se desface intinzatorul de la cureaua de accesorii?
sau cum se schimba nenorocirea aia de fulie ?
multumesc
cum se demonteaza/monteaza intinzatorul curea accesorii
Moderator: Echipa Tehnica
Fulia se scoate relativ usor! Dai roata dreapta fata jos,dai jos aparatoarea de noroi a aripii (e prinsa in braduti),ai acces la curea sa o dai jos (detensionezi intinzatorul cu o cheie tubulara tragand spre botul masinii) . Desurubezi surubul ce tine fulia la locul ei doar atunci cand blochezi fulia de la distributie ca altfel se invarte cu tot cu motor daca nu blochezi cu o surubelnita fulia de la distributie! Iar intinzatorul se tine in 3 suruburi lungi la care ai sa te chinui cu cheia cu clinchet un timp apoi ai sa treci la cheia fixa ca nu ai sa mai ai loc de caroserie cu cheia cu clinchet!
In a 3-a imagine se vede capacul de la distributie care trebuie scos (numai partea de sus) ca sa ai acces la fulia ce trebuie blocata cu surubelnita.

In a 3-a imagine se vede capacul de la distributie care trebuie scos (numai partea de sus) ca sa ai acces la fulia ce trebuie blocata cu surubelnita.
am reusit.
dupa ce am dat jos si intinzatorul si fulia.
e relativ simplu daca ai ce iti trebe.
ce e rau e ca am dat-o din una in alta si acum dupa ce am schimbat fulia.. are joc roata de la aerul conditionat. nu mai am troncanit la turatie, acum e la relanti. tre sa o schimb si pe aia ca tare am impresia ca e rulmentul stricat.
stie cineva daca vine doar roata de la AC sau vine cu tot cu cuplajul ala ca si piesa de schimb?
nici nu stiu ce sa fac. sa mai desfac o data masina si sa incerc sa o schimb eu sau sa ma duc in service la citroen?
dupa ce am dat jos si intinzatorul si fulia.
e relativ simplu daca ai ce iti trebe.
ce e rau e ca am dat-o din una in alta si acum dupa ce am schimbat fulia.. are joc roata de la aerul conditionat. nu mai am troncanit la turatie, acum e la relanti. tre sa o schimb si pe aia ca tare am impresia ca e rulmentul stricat.
stie cineva daca vine doar roata de la AC sau vine cu tot cu cuplajul ala ca si piesa de schimb?
nici nu stiu ce sa fac. sa mai desfac o data masina si sa incerc sa o schimb eu sau sa ma duc in service la citroen?
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”