Detalii jante aliaj 4x108 C3

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ag26raf
pasionat

Detalii jante aliaj 4x108 C3

Mesajde ag26raf » Mie 08-Iun-2011 07:47

Salut.
Ma "bate" un gand de aruncat banii, :lol: asa ca ma tot uit dupa un set de jante aliaj 4x108 pe 15'.
Eu sunt trist detinator de roti tabla pe 14', cu capace la 30 lei setul :cry:
Pe talon scrie ca pot pune pe ea inclusiv jante pe 16', dar vad multe necunoscute in detaliile jantelor si nu stiu cu ce "se mananca".
Stie cineva de fapt ce date imi trebuiesc la achizitie sa nu iau plasa si sa nu se potriveasca? ET-ul? latime? dimensiuni exacte?
Multz'am anticipat.

Remus Nicola
simpatizant

Mesajde Remus Nicola » Sâm 11-Iun-2011 11:46

Salut, uite eu am jante de 16'' pe C3-ul meu si sunt foarte multumit de ele. Le am de 2 ani si nu am avut probleme deloc, pretul a fost undeva la 116€ bucata si gumele 350ron bucata dar abea am gasit 195/50/16... Eu iti recomand sa iei pe 16 si nu pe 15 si daca e sa nu iti iei negre ca par mai mici decat sunt...adica deja sunt satul de intrebarea "pe cat sunt , pe 14" ?" si apoi de raspunsul : "ce chestie nu ma asteptam sa fie pe 16" par mai mici..." . Am pus o poza cu ce scrie pe cutia in care au venit jantele mele, sunt specificatiile , daca cumva nu se vede, am redimensionat imaginea, acestea sunt : PCD 4X108 (distanta intre prezoane) , ET - 16 , latime 7J. Sper sa te ajute si sa iti gasesti niste roti frumoase. Spor la cautari!

Specificatii cutie MSW 16 - 16''
Imagine
Anvelope
Imagine
Jantele pe masina
Imagine

rafy29
simpatizant

Mesajde rafy29 » Sâm 11-Iun-2011 21:54

Intr-adevar superbe Remus. Multumesc mult! Si eu sunt de parere ca dadeau si mai bine pe crom la culoarea ta, dar oricum este faina masina.
O intrebare, ai folie pe geamuri, sau sunt ionizate?

Remus Nicola
simpatizant

Mesajde Remus Nicola » Sâm 11-Iun-2011 22:08

Multumesc, eu nu as fi vrut crom pe ea, tot negre as lua rotile dar mai mari probabil...nah e un pitic :roll: . Da am folie pe toate geamurile, dar sunt asa bune fetele de usa ca cea de pe fata e toata zgariata... e transparenta doar pentru UV si sa nu se faca mizerie mare daca o sparge careva :mad: . Cea de pe spate e in stare buna dar geamurile alea nu coboara niciodata... Mai am folie si pe stopuri care sunt aftermarket , si da se vede ok si cu folie pe ele, clar nu ca cele originale dar nah ... Masinuta mai are un cap de toba Borla care de 1 an e sudat de teava si nu a ruginit , chiar se comporta foarte bine, si faruri Dectane cu Angel Eyes. Aveam si grila fara semn inainte dar dupa un mic poc cu un Matiz am revenit la cea standard dar am vopsit semnele in negru. Momentan din variate motive (mai ales soferii minunati din Romania si mai ales cei care stiu sa parcheze... si starea drumurilor) eu am renuntat la investitiile in masina, erau multe planificate dar asta este. Spor cu modificarile daca te mai pot ajuta cu ceva info sa imi spui.
Imagine

rafy29
simpatizant

Mesajde rafy29 » Lun 13-Iun-2011 09:40

Remus, folia pe stopuri nu iti creeaza probleme cu gaborii? In rest masina este super ok, a mea este gri metal si tot cam ce ai pus tu pe ea as vrea sa pun si eu. Poate vorbim in PM despre cum as putea gasi un set de jante bune si la pret avantajos.
Numai bine.

Remus Nicola
simpatizant

Mesajde Remus Nicola » Lun 13-Iun-2011 09:46

Pana acum nu am fost oprit pentru stopuri iar la ITP unde am avut parte de un extra control de la RAR, sau cum ii spune la momentul cand ti se opresta masina pentru reverificare, am dat nonsalant din umeri si am spus , "nu stiu tanti asa le-am luat ..." si doamna a continuat sa se uite pe la masina dupa care a zis , "bine, hai da sa scriu in hartii ca mai am si altii..." deci nici o problema. Daca te pot ajuta cu ceva sfaturi vis a vis de jante ID-ul meu de yahoo este : remus_nicola, nu ezita sa dai add si daca pot te ajut cu placere. O zi buna.

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mar 14-Iun-2011 07:52

Farurile dectane cum sunt?
E diferenta mare fata de stoc tinand cont ca au si lupa pe faza scurta nu?
Mai merge reglajul electric?
Multumesc anticipat si felicitari pentru masinuta!Arata foate bine!

Remus Nicola
simpatizant

Mesajde Remus Nicola » Mar 14-Iun-2011 07:59

Farurile sunt OK, diferenta intre lupa si fara lupa pentru mine a fost enorma, imi place mult mai mult cu lupa. Reglajul electric merge pentru ca si farurile au reglaj electric, exista si varianta mai ieftina fara . Eu le-am luat SH si singura problema pe care o am cu ele este ca s-au exfoliat...cand au inceput sa se exfolieze am sunat baiatul de la care am luat sa intreb daca a dat cu ceva lac pe ele si raspunsul a fost nu...acum nu stiu ce sa zic...trebuie ori polisate oti schimbat plasticul dar nah ... asa raman pe moment. Alte probleme cu ele nu sunt, ca orice piesa aftermarket nu se potrivesc perfect dar era de asteptat, la fel am patit si cu stopurile. Daca te gandesti sa iti iei spor la cautari, pretul pentru un set de faruri cu reglaj electric noi mi se pare extrem de mare , undeva la 350€ , eu am dat 400RON pe ele acum 2 ani.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 14-Iun-2011 10:24

M-am interesat pe la diversi si am aflat ca nu ar fi deloc recomandat polish la faruri, si asta ca pe langa aspectul capatat de moment riscul sa se matuiasca si mai mult ca inainte este foarte mare. Poate doar in cazul in care masina va fi pregatita pt vanzare.
Apropo Remus, cred ca aspectul de roti mici la jantele tale este dat in mare masura de buza aia rosie, dar care recunosc inca o data ca da super bine mai ales ca ai vopsit in rosu si tamburii si etrierele.
SI inca ceva, fratilor, sa nu care cumva sa optati pt xenon pe faruri fara lupa! :mad:
NU MAI SUPORT!!!
Cel putin la mine in zona (Arges) 80% dintre posesorii de Logan si-au montat becuri xenon fara lupa si pur si simplu te orbesc cand ii iantalnesti noaptea.
XENONUL ESTE DOAR PT BEC CU LUPA!!!!
Scuzati-mi iesirea dar era chiar sa intru in sant din cauza unuia. Sper sa se dea o lege imptriva lor pt ca eu unul simt ca ma supun unor riscuri formidabile pe drumurile din RO, si asa facute praf.

Remus Nicola
simpatizant

Mesajde Remus Nicola » Mar 14-Iun-2011 10:30

Cand am facut revizia la Peugeot Deva acum cateva saptamani am intrebat de un pret pentru Xenon, in ideea ca poate imi pun si eu, baiatul de la receptie mi-a spus pretul dar si ca aparent a intrat in vigoare ceva prevedere ca si in vest ca daca nu ai spalator de far nu ai voie sa ai Xenon si ca ceva cunostiinta de a lui a fost refuzat la RAR cu un Passat cu Xenon... Acum nu stiu ce sa zic, poate e adevarat poate nu, sper ca cineva din domeniu sa ne spuna mai sigur. Eu am renuntat la acest upgrade momentan si merg in continuare pe H1 ... cum am mers 3 ani mai merg inca atat :wink: .

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 14-Iun-2011 10:58

Remus, apropos, ca nu te-am intrebat ieri, si de la birou nu pot intra pe mess, dar satisfa-mi o curiozitate, despre care, spre rusinea mea nu stiu multe lucruri.
Farurile tale sunt "angel eyes", nu?
Care este principiul de functionare al lor? Angel eyes este pe pozitie si faza scurta si lunga sunt normale, sau cum?

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 14-Iun-2011 11:00

SI sa iti spun de ce intreb.
Mie nu imi merge pozitia pe stanga din cauza unei erori din computerul de bord (asa mi s-a spus de la reprezentanta) si nu am ce-i face decat prin schimbarea computerului. Nu ma afecteaza prea tare pt ca oricum merg pe faza de intalnire si nu se vede pozitia.
Dar la o adica, prin montarea unui angel eyes, exista riscul, de fapt cred ca sigur nu va functiona, nu?

Remus Nicola
simpatizant

Mesajde Remus Nicola » Mar 14-Iun-2011 13:29

Da, farurile sunt cu Angel Eyes, se leaga un fir (care poate sa nu fie legat ) la firul de curent de la pozitie si lumineaza si becul de pozitie si inelele, multi cu AE nu mai pun bec de pozitie dar eu am pus ca piuie computerul de bord daca e lipsa bec sau e ars. Uite si o poza cu ele pe pozitie, adica AE si becul, nu e LED e bec alb Philips parca. In rest nu stiu ce sa spun cu pozitiile la tine, imi pare rau.
Imagine

Imagine

Imagine

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Vin 29-Iul-2011 23:09

Ma poate ajuta cineva cu denumirea jantelor originale de aliaj si cu denumirea culorii ?
Imagine

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Sâm 30-Iul-2011 11:33

Am gasit tot eu.
Pentru cei care vor sa stie denumirile jantelor de aliaj originale pentru C3:

Imagine

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”