Huruit cutie automata - c3-2002-1.6i

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

teodorteodor
de-abia inscris

Huruit cutie automata - c3-2002-1.6i

Mesajde teodorteodor » Mar 10-Apr-2012 07:34

De curand sunt posesorul unui Citroen C3 1.6i - cutie automata , an fabricatie 2002 . Mentionez ca masina are 200.000 km , pot parea multi dar macar sunt reali ( stiu sigur chestia asta ) . Problema principala ar fi ca in orice treapta de viteze m-as afla , pe manual sau automat, in accelerare sau pe franare sau mers pe pilot , se aude un huruit constant dinspre cutia de viteze . Pare a fi un huruit de rulment, sau rola ceva ( nu ma pricep prea bine la principiul din care e facuta o cutie de viteza automata ). As dori sa aflu daca este o problema standard pentru genul asta de cutie, din moment ce nu am mai mers deloc inainte cu c3, nici macar manual si daca are cineva vreun sfat de unde as putea incepe cautarile pentru a remedia defectiunea.
Alte mici probleme ar fi : cheia intra uneori mai greu in contact ( ma gadesc sa desfac contactul , poate are ceva rupt, stramb pe acolo ) , butonul de comutare pilot automat "on-off" este lipsa ( poate ma ajuta cineva cu un numar de telefon al vreunui baiat care dezmembreaza asa ceva ) , si ieri tocmai ce mi s-a stricat butonul de ridicare al geamului dreapta fata ( de lasat il lasa fara probleme, insa daca dau sa ridic , butonul este foarte moale, se vede ca nu mai actioneaza ceva acolo, vreun mecanism ceva ) .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Pentru problema la cutie as fi foarte foarte recunoscator pentru ceva sfaturi .
Paste fericit !!!

dxx
pasionat

Mesajde dxx » Mar 10-Apr-2012 08:10

Intrebarea ar fi de ce ai cumparat-o daca ai auzit ca huruie? Poate huruie un rulment de la roata de ce neaparat cutia? Huruie si cand stai pe loc? Daca huruie de la cutie reparatia o sa te coste probabil mai mult decat ai dat pe toata masina... Un sigur sfat: mergi la un service (sau mai multe) sa vezi care este problema. Posteaza rezultatul poate te putem ajuta.

teodorteodor
de-abia inscris

Mesajde teodorteodor » Mar 10-Apr-2012 09:51

Am fost complet constient de sunet si de problemele ce pot aparea, dar pretul de achizitie a fost destul de convingator incat sa o cumpar . Mentionez ca, cutia schimba perfect, nu smuceste, nu rateaza nici o treapta , nici pe manual nici pe automat. Pe loc nu se aude sunetul, in schimb tind sa cred ca e ceva din angrenajul cutiei deoarece daca o scot pe neutru in timp ce merg , nu se mai aude zgomotul .
Din pacate, in Braila nu avem reprezentanta Citroen , si nici nu stiu vreun mecanic care sa se axeze pe Citroen.
Multumesc pentru raspuns !

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 10-Apr-2012 12:50

Contacteaza-l pe KHAN de pe forum si nu te du intai la reprezentante.

alexepr
pasionat

Mesajde alexepr » Mie 11-Apr-2012 17:40

salutare,

Eu mi-am rezolvat unele probleme la C3 la Galati la baietii de la Bonjour Auto Service.
Service-ul este pe centura Galatiului iar daca ai sa cauti pe forum vei gasi niste referinte foarte bune.

Eu zic sa incerci la ei dat fiind ca esti foarte aproape.

Persoana de contact: Bogdan Ionescu, nr.tel: 0742.147.909

Ahh..si inca ceva, nu stiu daca te ajuta cu ceva sau nu, baietii au lucrat la reprezentanta Citroen in Galati inainte ca ea sa se desfiinteze, si te asigur ca stiu buburuzele astea si cu ochii inchisi.

Salutare si sper sa iti rezolvi problema.
Aerodynamics are for people who can't build engines.
Enzo Ferrari

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”