Probleme frana, esp, vacum, lipsa putere

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

pianiny
just curious

Probleme frana, esp, vacum, lipsa putere

Mesajde pianiny » Dum 23-Sep-2012 02:47

Salut citroni! 1.4 hdi 16 v 90 cp.Mi-am schimbat placutele fata/spate.ma asteptam sa am franele mai bune dar am descoperit ca pedala mi se lasa. Cand pun frana prima data tine, dar e foarte elastica, daca fac pedala se intareste puternic si pe urma se lasa, in 30 de secunde e jos.Aeresirea e facuta bine si nu in service ci de tatal meu cu mine... Deci toate increderea.am probat abs, apuca sa scartaie un pic roata si pe urma intra si el. Bun... Am observat ca daca sunt la semafor si fac pedala dupa ce plec merge mai bine masina avand in vedere ca am o lipsa de putere la masina. Esp-ul nu imi merge cu proba pe zapada. Asadar cei care au aceiasi masina sau care se pricep la sistemele care le- am enumerat,Frana, abs, esp,lipsa de putere a masinii,va rog sa ma ajutati. Eu ma gandesc la sistemul de vacuum ca ar fi defect pentru ca duce si la turbo( lipsa de putere) si la frana( esp,abs).dar cum pot sa verific vacumuul ca sunt o gramada de furtunase! voi ce spuneti?

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

Mesajde sandor mihai » Dum 23-Sep-2012 07:16

pĂŁi gĂŽndeÂşte te logic. DacĂŁ ĂŽnainte de a schimba plĂŁcuĂžele totul era perfect ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ din cauza asta e pedala moale. Probabil discurile de frĂŽna au bavuri mari pe margini-ĂŽn mod normal dupĂŁ un nr de km , sĂŁ zicem 50 -100 totul aÂş trebui sĂŁ revinĂŁ la normal. Nu ai zis totuÂşi cĂŽnd a apĂŁrut problema ĂŽnainte sau dupĂŁ schimbarea plĂŁcuĂželor.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

pianiny
just curious

Salut

Mesajde pianiny » Dum 23-Sep-2012 13:41

Multumesc pentru raspuns.Pai dupa ce mi-am schimbat placutele mi-am dat seama ca si inainte frana facea la fel.deja am mers peste 200 km si nici o schimbare.cineva cu modelul meu nu este? Sa-mi zica cum se comporta esp, daca are martor in bord!?. Ma gandeam cum am zis la vacuum dar nu stiu sa verific toata instalatia. Sau poate la pompa de frana sau servo, vreo garnitura ceva! Stie cineva principiul pompei de frana si ce legatura are vacuumul. Indiferent ce idee va vine e bine venita ca poate e ceva minor.

sandor mihai
pasionat

Mesajde sandor mihai » Dum 23-Sep-2012 21:13

nu e de la vacuum. daca ar fi vacuumul problema ,din contra ,ar fi foarte tare pedala.posibil garniturile din pompa de frana.cam asta e simptomul.

pianiny
just curious

Mesajde pianiny » Dum 23-Sep-2012 21:22

Vreau sa le verific dar nu stiu cum. Am cautat deja pe net set de garnituri si nu gasesc pentru ca are esp.am sa vad pana la urma. Dar de esp nu stii nimic? Ma gandesc totusi ca are legatura cu esp, si daca imi fac esp poate imi merge frana sau invers.Ai model ca al meu?este cineva cu exclussive din 2002 1.4 hdi 16v 90 cp, climatronic, esp,pilot automat?

sandor mihai
pasionat

Mesajde sandor mihai » Dum 23-Sep-2012 22:18

pune-l pe o lexia si vezi ce erori apar la abs.nu prea cred sa fie de acolo problema.iar cu lipsa de putere a motorului nu este nici o legatura logica

pianiny
just curious

Mesajde pianiny » Dum 23-Sep-2012 22:21

Am pus pe lexia si mia aparut ceva legat de esp nu comunica cu can sau ecu, nu mai tin minte. Merci pentru interes

pianiny
just curious

Mesajde pianiny » Dum 23-Sep-2012 22:27

Am sters eroarea si tot nu a mers. Acum nu am mai pus-o ca nu vreau sa-mi zica acelasi lucru. M-am gandit sa va consult pe voi ca sunteti mai buni decat orice service.

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Mar 25-Sep-2012 17:54

Eu prin manualele de service ale diverselor marci, incluzand aici si Dacia, am citit ca aerisirea franelor la masinile care au ABS, eventual si ESP, se face cu testerul pe masina. Sunt anumite complicatii care pot aparea daca nu se face acest lucru, fiind o procedura mai complexa care nu se recomanda a se face in spatele blocului ca la masinile mai vechi.

pianiny
just curious

Mesajde pianiny » Mar 25-Sep-2012 22:18

Merci de info, dar tatal meu a facut in spatele blocului aeresirea la tot felul de masini cu abs si esp si nu sa plans nimeni. Acum nu zic ca nu ai dreptate si am sa ma interesez. Ideea e ca am mai multe probleme la masina si nu vreau sa ma mai duc in service pt.ca habar nu au cei cu ei si mai costa si bani.Masina imi merge nu zic ca nu, daca am esp trebuie sa stiu ca merge, daca am 90 cp sa mearga toti si tot asa. Am sa o rezolv eu cumva. Interesant e ca nimeni nu are masina ca a mea sa-mi zica anumiti factori in timpul mersului si nu numai.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”