rol capacel bec faza scurta in interior far.

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Redsk
just curious

rol capacel bec faza scurta in interior far.

Mesajde Redsk » Joi 02-Mai-2013 18:53

salutari,
din nou cu o problema cam idioata dar poate ma prind si eu.
de ce problema? mi se pare ca pe partea dreapta farul nu lumineaza la fel ca cel de pe stanga, adica la fel de puternic si oricum nu sunt prea multumit de ele per total - noaptea nu am vizibilitate ca pe o alta masina de ex logan. farurile la logan fac zi in comparatie cu lumanarile de pe citro (da becurile sunt noi osram originale)

problema: in far la becurile de faza scurta h7 in fata lor in far exista un capacel pe niste picioruse de plastic.
ce rol au? nu de alta dar becurile sunt prevazute cu un capacel in interior pentru a nu difuza lumina drept inainte oricum. in alta ordine de idei mi se pare ca becul intra cam mult in acel capacel :) si astfel se pierde o parte din lumina care ar fii putut ajunge pe lentile si deci proiectata in fata.

intrebare: a taiat cineva capacelele alea? a obtinut vreun rezultat pozitiv? sau a primit multe flashuri din fata.

bogdancraciun
pasionat

Mesajde bogdancraciun » Vin 03-Mai-2013 12:46

La logan sunt becuri H4, adica sunt aceleasi becuri si pentru faza scurta si pentru faza lunga, de aceea nu au "capacelele " acelea in fata.
La faza scurta de pe ciro (H7), "capacelul" nu obtureza lumina, ci o reflecta inapoi in ogilnda din far care o imprastie in mai multe fascicule.
Personal , gasesc farurile de pe c3 foarte decente.
Sunt reglate corespunzator? (sa bata lumina mai departe, comutatorul acela sa fie la pozitia 0)
Nu cumva ii murdara ogilnda din spatele farului?

Redsk
just curious

Mesajde Redsk » Sâm 04-Mai-2013 20:31

la poza de pe interior nu se vede nici un fel de oglinda in capacel. Si da farurile sunt originale. Becurile sunt noi oglinda pare cat se poate de curata ... La un led cree bagata din afara in ea reflecta super. Farul de dreapta o fii dereglat dar nici celalalt nu mi se pare vreo mare perfectie ... La pozitia 0 e intuneric tb sa merg cu ele pe 3 sa vad ceva pe asfalt. Dezamagit de faruri pt ca noaptea pe sosea e cam aiurea. mai e un citro 3 in parcare proprietarul cica multumit si el de faruri ... Cand iam aratat pe logan halogen cum tb sa se vada o faza scurta a plecat bombanind. Ca sa nu mai vb ca si pe alte marci au fost rateuri la faruri pe halogen vezi seria b5 vw si audi... In fine oi rezolva cumva ... Nu de alta dar cu asa atitudine nu mai vand elefantul :)

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”