Autoutilitara sau nu? (Citroen C3)

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Allex
just curious

Autoutilitara sau nu? (Citroen C3)

Mesajde Allex » Mar 03-Mar-2015 03:19

Va salut!
In primul rand, sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca s'a mai discutat pe aceasta tema.
De curand, aproximativ o saptamana, am achizitionat un Citroen C3 (1.4HDI, 2006), ieri insa am observat ca bancheta spate are tapiseria de culoare diferita fata de cea a scaunelor din fata, iar doua pretensionari din cele trei de la centurile din spate, sunt de la alt tip/marca de masina.
M'am gandit la doua variante:
1. Masina a fost autoutilitara si i s'au montat ulterior bancheta si centuri de siguranta, pentru a putea fi inmatriculata ca autoturism.
2. Bancheta spate a fost schimbata din alte motive, gen, rupta, arsa... ceea ce nu prea cred.

Am tot cautat pe net si din cate am citit, tind sa cred ca este vorba de prima varianta.
Din 5 anunturi cu acest tip de masina, 3 sunt in aceeasi situatie. In general cele de culoare alba, cum este si a mea.

Masina arata si ruleaza impecabil, se comporta ca una noua. Pe bord are 120k kilometri.
Mentionez ca este inmatriculata si probabil omologata (conform datelor de pe carte), ca Autoturism M1 (5 locuri).

Voi ce credeti?
Banuiesc ca mai sunt si alti membrii ai forumului care au aceasta problema :(

Gabitzu
pasionat
Masina: Citroen C5 Tourer Excusive, 120 Kw, Automat 2013
2: ex. Citroen C4 1.6Hdi, 66Kw

Mesajde Gabitzu » Mar 03-Mar-2015 07:52

da, a fost autoutilitara si i s-a montat ulterior bancheta spate. Daca intri pe alcopa-auction, o sa gasesti zeci de masini similare ca a ta. De curiozitate, cat te-a costat masina?
In general, motoarele diesel 1.4 cat si 1.6HDI sunt foarte fiabile si au consum mic.
Creative Tehnology

Allex
just curious

Mesajde Allex » Mar 03-Mar-2015 14:04

Masina a fost usor avariata in bara din fata. Asa am cumparat-o.
1900 euro.

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Mar 03-Mar-2015 14:43

E fosta utilitara. Kilometrii de pe bord nu sunt reali, ai peste 200.000. Eu am reusit la a mea sa citesc cu Lexia niste chestii la o diagnoza si adunand toate datele am ajuns la concluzia ca are cu aproximativ 60.000 in plus fata de bord. Avea 76.000 de mii pe bord, era adusa de vreun an din Franta unde se facusera si toate modificarile pentru a fi transformata. Au aparut niste date cu mai multe revizii facute in Franta, kilometrii din bord la care s-au facut si datele calendaristice. A mea este mai noua ca a ta.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”