Merita sau nu achizitionat un C3?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Vin 02-Iun-2006 11:54

maximus scrie:15.000 km in 10 luni in bucuresti si nici o problema in afara de bataia din caseta care o rezolv maine ca am programare la ATS.

maximus, sa-mi zici si mie te rog cum ai rezolvat cu caseta. eu inca sunt in teste dupa niste reglaje. mersi mult.

murariu razvan
just curious

merita c3 ?

Mesajde murariu razvan » Vin 02-Iun-2006 15:02

vldst; iti dau un exemplu personal iar tu vei trage concluzia: am avut un c3 1.4i SX achizitionat in dec.2002, iar tatal meu o Skoda Fabia 1.4i achizitionata in sept. 2002, ambele de la reprezentanta.Amandoi am achitat la final de leasing cate 12.500 eur.Eu am luat pe ea in aprilie '06 7500 eur(avea 26.000 Km) iar tatal meu a luat 7000 eur in mai 06(avea 33.000 Km).Eu nu prea am avut probleme mari cu ea(totusi cutia de viteze facea niste zgomote dubioase) dar Skoda...varza, muci (distributie, sonda lambda etc.).Asta visavis de fiabilitate.Acum ne-am luat masini nemtesti la second hand(eu la 9000 eur si el la 12.000 eur).
Sfatul meu, mai bine ia un credit de nevoi personale si achizitioneaza un second hand.Masinile noi iti vor manca nervi si bani multi(reparatii numai in service-uri autorizate si piese la preturi triple)+la revanzare, nu mai pierzi 40% din pretul de achizitie.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Vin 02-Iun-2006 15:18

Heh, o maºinã nouã vine cu garanÞie, iar cei de la ATS nu au prea fãcut probleme În aceastã privinÞã, În cazurile chiar serioase. Nu zic, ºi noi am circulat 10 zile cu ambreiajul pe patine dupã ce au fãcut constatarea pânã au putut sã o programeze În service, dar s-au achitat perfect de sarcinã. Iar maºina merge ºi aratã, la figurat vorbind, "ca În prima zi". Doar cã nu mai merg eu cu ea ca În prima zi :twisted:

murariu razvan
just curious

c3

Mesajde murariu razvan » Vin 02-Iun-2006 15:30

Apropos de garantie: zici ca sunt calculate-cum a expirat garantia incepe sa cada cate ceva(dealerii nu castiga asa mult din vanzari pe cat castiga la piesele de schimb, manopera, etc.)iar discounturile pe care le fac, sa nu crezi ca nu vor fi recuperate ulterior-au ei grija de asta.Sa nu credeti ca am ceva impotriva C3-ului.O masina bunicica la clasa ei.Am ceva impotriva masinilor noi si a dealerilor care iti fac capul calendar cu superofertele lor si pe urma te jupoaie.Nu ati observat niciodata bunavointa cu care te servesc cand vii sa cumperi si sictirul pe care il au dupa ce ai cumparat si vii cu alte probleme.Eu am indurat 3,5 ani.

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Vin 02-Iun-2006 17:34

acum am ajuns acasa cu masina de la service si am observat ca nu mai date pe piatra cubica , dar sincer nu stiu ce i-au facut ca nu am stat la service azi , am avut treaba dar au rezolvat-o fara sa ma cert cu ei

nota 10 pt ei azi si sper ca nota care le-am dat-o azi sa le-o dau mereu :wink:

multumesc pt urari si sper sa te putem convinge ca un c3 este o achizitie buna (parerea mea) indiferent de motorizare

si apropo : inainte de c3 am avut o solenza care la 17.000 km i-am schimbat 3 amortizoare iar bucsi la bara stabilizatoare "fara numar" si 2 pivoti asa ca c3 rulz vorba cuiva
CITROEN C3 1.1i (vandut).
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 05-Iun-2006 07:50

maximus scrie:acum am ajuns acasa cu masina de la service si am observat ca nu mai date pe piatra cubica , dar sincer nu stiu ce i-au facut ca nu am stat la service azi , am avut treaba dar au rezolvat-o fara sa ma cert cu ei

iti mereg volanul mai greu cumva?

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Mie 07-Iun-2006 15:29

nu , nu merge mai greu

vldst
pasionat

Re: c3

Mesajde vldst » Joi 08-Iun-2006 21:03

murariu razvan scrie:Apropos de garantie: zici ca sunt calculate-cum a expirat garantia incepe sa cada cate ceva(dealerii nu castiga asa mult din vanzari pe cat castiga la piesele de schimb, manopera, etc.)iar discounturile pe care le fac, sa nu crezi ca nu vor fi recuperate ulterior-au ei grija de asta.Sa nu credeti ca am ceva impotriva C3-ului.O masina bunicica la clasa ei.Am ceva impotriva masinilor noi si a dealerilor care iti fac capul calendar cu superofertele lor si pe urma te jupoaie.Nu ati observat niciodata bunavointa cu care te servesc cand vii sa cumperi si sictirul pe care il au dupa ce ai cumparat si vii cu alte probleme.Eu am indurat 3,5 ani.

Da, e si acesta un punct interesant de vedere. Adica e o intrebare cat se poate de normala: cum e mai bine sa-ti iei o masina sh sau sa optezi pentru una noua? Personal optez totusi pentru o masina noua. E foarte adevarat ce spune Razvan ca voi pierde la revanzare destul de multi bani. Pe de alta parte masina e noua (prefer in general sa-mi cumpar lucruri noi) si are garantie. Cu garantia imi dau foarte bine seama de la voi s-ar putea sa am probleme. M-am uitat pe site-ul ATS-ului si se pare ca in Bucuresti singurul service autorizat pentru reparatii in garantie e service-ul lor din Pipera :evil: . Deh, nu-i de mirare. Tinand cont ca cele mai multe masini pe care le vinde ATS-ul circula in Bucuresti, e cat se poate de justificat interesul lor de a da in cap concurentei pe segmentul asta.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 08-Iun-2006 21:10

Revin cu o intrebare pentru cei care si-au cumparat masina de la ATS. Pretul final de achizitie poate fi negociat? Se pot obtine niscaiva discount-uri sau macar niste presuri, o alarma sau alte gadget-uri pentru masinuta? Cam la ce suma m-as putea astepta in eventualitatea ca as obtine un discount (m-ar interesa C3 SX 1,4 HDI, care ajunge undeva pe la 12.200 de Euro in momentul de fata). Care credeti ca e cea mai buna strategie de a purta negocierile respective? Ma puteti indruma catre un agent de vanzari cu mana ceva mai "larga" sau toti sunt cam la fel? Nu ma astept la o reducere de 1000 de Euro pentru o masina de clasa si motorizarea asta, dar macar 3-400 de Euro in minus ar fi bineveniti, daca se poate, bineinteles.

Multumesc.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 08-Iun-2006 22:50

Te duci acolo la ei...si faci pe nehotaratul eventual mai iei pe cineva cu tine si incepi cu discutii...pai la peugeot era parca un pic mai bine,si imi dadeau si reducere de X EUR, sau o alarma ceva, sau ce iti trece prin cap, si atunci nenea de la vanzari de acolo, poate sare cu ceva.
Sau poti sa faci cum am facut eu...le zici pe fata, asa am luat la a mea trusa, triunghi, bine maruntisuri dar le-am luat si pe alea, si asta cand mi-a venit masina....am incercat, ca oricum nu aveam nimic de pierdut..si le-am bagat pastila ca am luat masini si de la renault si de la peugeot si fiecare a dat cate ceva...sa dea si ei, mai ales ca am stat 3 luni dupa masina :).
Vorbeste cu Mugurel poate are el vreo oferta pentru tine, la ce vrei tu, si iti aduce masina in fata blocului si cu un plin de benzina....asa zicea odata demult :D.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 08-Iun-2006 23:58

treaba cu chibitul cred ca e cea mai sanatoasa (desi nu e frumoasa :lol: ) nu incerca sa smulgi promisiuni de la ei cu covorase gratis etc pentru ca pe taica-miu l-a asigurat cu zambetul pe buze agentul de vanzari ca, covorasele sunt din partea ATS (ca am luat alarma de 8 mil si ceva) si SURPRIZA! cand am primit factura pentru alarma pe ea erau si covorasele.nu am saracit de la 700 de mii dar gestul m-a impulsionat sa nu le mai aduc inapoi numerele provizorii :twisted:
asa ca vlade chinuie-te sa obtii un discount de 3-400 de euro, negociaza :oops: , zi-le ca te duci la reno ca au oferta mai buna si super discounturi, nu te bucura la niste covorase (pe care eu le-am facut varza intr-un an de zile, deformate, destramate etc).daca nu merge incearca baremi alarma sa ti-o dea gratis, daca nu si nu, nu-ti lua nici covorase nici alarma nici huse de la ATS ca sunt ai dracului de SCUMPI!gasesti mai ieftin in cora :wink:
Ultima oară modificat Vin 09-Iun-2006 19:54 de către bezz, modificat 1 dată în total.
Cosmin
high energy music expression

murariu razvan
just curious

c3

Mesajde murariu razvan » Vin 09-Iun-2006 08:22

Un sfat prietenesc pt.vldst: daca te-ai hotarat totusi sa achizitionezi C3-ul fii foarte atent la dotari si mai ales in momentul cand te duci sa iei masina in primire.O prietena si-a luat C3 acum 2 luni si dupa ce a luat-o in primire a constatat ca pt. locurile din spate nu au dotat-o cu manere de sustinere.S-a dus la ATS, scandal, dar degeaba.Este vorba de ceea ce iti spuneam, bunavointa de dinainte si scarba de dupa.Ai grija, e vorba totusi, de banii tai.Multa bafta!

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Vin 09-Iun-2006 19:41

se poate da un discount de vreo 300 euro maxim cred si asta fara cearta ci cu vb frumoasa , dar asta nu tine de cel care i-ti vinde masina ci de directorul de vanzari , cu el tre sa vorbesti , este un tip de treaba si nu este gomos te poti intelege cu el

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Lun 12-Iun-2006 13:24

maximus scrie:se poate da un discount de vreo 300 euro maxim cred si asta fara cearta ci cu vb frumoasa , dar asta nu tine de cel care i-ti vinde masina ci de directorul de vanzari , cu el tre sa vorbesti , este un tip de treaba si nu este gomos te poti intelege cu el

Eu am vorbit de la ATS Titulescu, cand mi-am luat masina, cu Puiu. Am primit 200 EUR discount + ABS gratis, deci in jur de 550 EUR discount. Am platit masina cash.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 13-Iun-2006 21:27

Am mai consultat niste oferte de la ATS Pipera si am constatat ca se acorda un discount de cam 1200 de Euro la C3 SX 1,4 HDI. La oferta oficiala, masina costa 12.200 de Euro cu discount-ul mentionat. N-as prea vrea sa ma tiganesc cu ei ca la usa cortului si sa umblu cu fraze mestesugite sau "minciunele". Personal, mi-ar conveni daca m-ar scapa de macar 200 de Euro, ca sa fie pretul masinii rotund, adica 12.000 de Euro. Masina o voi lua cu credit si, sper eu, si cu un biletel de la "loteria" Remat. Deci n-o sa fie foarte avantajos pentru ei, cum ar fi in situatia in care as lua masina cu banii jos. Sa vedem daca o sa reusesc sa ma-nteleg cumva cu ei. O sa-ncerc sa-i atac cumva direct si sa discut pe sleau cu ei despre discount. Deocamdata nu ma grabesc cu tratativele, sper ca prin septembrie, pana cand mai adun ceva banuti, sa fiu si eu un mandru posesor de C3. Totusi ma indoiesc ca vor ceda cu faze de genul ca la Peugeot sau nu stiu unde e mai ieftin. C3-ul e una din masinile straine cele mai ieftine la clasa si dotarile ei. Poate doar Logan-ul si Clio ar putea s-o mai concureze la pret. Nu prea as fi dispus insa sa accept masina fara presuri, trusa medicala si triunghi. Mi se pare de bun simt sa ofere macar acesoriile minimale. Cricul si coarba sunt cumva incluse sau si pe astea trebuie sa le cumpar separat?

Ma gandesc deja la culoarea pentru care sa optez. Parca mi-ar place mai mult "Gris Orageux". A doua alegere ar fi un "Bleu Lucia" sau "Gris Aluminium", dar astea sunt parca culori prea comune, in special bleu-ul la C3. Problema e ca o culoare mai inchisa e mai eleganta, dar se murdareste mai repede si se vad mai bine zgarieturile pe masina. Nu mi-as lua chiar o masina neagra, dar parca "Gris Orageux" arata bine pentru gusturile mele. Voi ce parere aveti?

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”