Felicitari, s-o stapanesti sanatoasa! Si eu am tot C3 SX 1.4 HDi, dupa cum se poate vedea si din semnatura mea.
Am primit masina de vreo 3 saptamani, am facut vreo 700 de km pana acum. In afara unor mici probleme cu ambreiajul, care par sa tina mai degraba de perioada de rodaj decat de vreo defectiune la masina, nu am ce sa-i reprosez.
Ca veni vorba de sfaturi, pentru inceput ti-as recomanda sa-i pui niste huse. Nu de alta, dar tapiseria aia velur gri, cu care vine SX-ul, nu-mi pare a rezista prea mult timp la tavaleala. Ma rog, aici depinde cum vezi tu problema. Sunt unii care prefera sa nu puna nimic peste tapiseria originala si din cand in cand o curata cu peria si spray-ul de tapiserie. Eu mi-am pus niste huse universale Pufi U+ (le gasesti in Cora sau Carrefour). De potrivit, se potrivesc relativ bine, cu mentiunea ca vei pierde cotiera pasagerului fata si s-ar putea sa fie unele probleme cu scosul gaurilor de prindere pentru centuri la bancheta din spate. Ambele probleme (cotiera + centuri spate) se pot rezolva mai brutal cu foarfeca sau, daca poti apela la cineva mai priceput in ale croitoriei, cu niste tivuri. Mai exista si niste huse Michael Scumacher, gasibile in Metro, pe care unii membri ai forumului le-au instalat cu succes. Poti gasi si huse originale la dealer, disponibile la comanda, dar asta cred ca te-ar arunca la un pret destul de piperat (8-9 milioane).
In privinta scutului eu iti recomand sa circuli prudent (nu urca borduri inalte, evita gropile si gurile de canal, incearca sa nu circuli pe linia de tramvai pentru ca mai sar sine

, nu baga masina pe drumuri forestiere). Eu zic sa mai reflectezi in legatura cu montarea lui. Din pacate, pretul este prohibitiv si nu sunt 100% convins ca se merita investitia. Stiu ca se vor gasi destui pe aici care sa ma contrazica, dar eu personal am decis sa ma mai gandesc. Deocamdata am hotarat sa investesc in alte accesorii pe care le consider mai importante decat scutul: radio CD si cauciucuri de iarna, ca tot se apropie iarna cu pasi repezi. Dar am inca in vedere si posibilitatea montarii scutului.
Ce pot sa mai zic. Incearca sa te bucuri de masina si sa te obisnuiesti cat mai bine cu ea. Mie mi se pare ca-i place sa fie turata cam pana pe la 2500 de ture (cel putin in treptele 1 si 2), asta ca sa cada la cel putin 1500 de ture in treapta superioara. Dar asta tine pana la urma de feeling-ul si de experienta fiecaruia. Suspensia pare cam tare totusi, putin cam tare pentru gustul meu si se simt bine denivelarile cu ea. Asta intr-un fel e bine, pentru ca n-o sa mai treci cu viteza prin gropi, mai ales dupa ce-o sa auzi cum face puntea spate cand iei o groapa cu ea :x . Mi-au placut franele, care in ciuda faptului ca sunt pe tambur in spate, raspund destul de bine si sunt ferme. Cu luatul virajelor cred ca mai am de invatat, dar masina pare destul de stabila.
Bafta, cat mai multi km fara probleme cu masinuta si sa ne tii la curent cu progresele tale si ale buburuzei!