viteza maxima 1.4 HDI
Moderator: Echipa Tehnica
viteza maxima 1.4 HDI
Salut, sunt nou pe forumul Citroen si am o mica nelamurire. am un c3 2004 1.4 hdi 68cp, in specificatii viteza maxima este de 165km/h, a mea nu sare de 155km/h, care sa fie cauza? de regula nu depasesc 120 dar ma deranjeaza faptul ca se plafoneaza la 155km/h, filtrul de aer este schimbat, filtrul de ulei si uleiul, a mai ramas cel de motorina neschimbat
pai depinde de ce motorina foloseste, de cat de incarcata e mashina, de gumele folosite, de calitatea soselei, de inclinatie (sa nu urci), cam asta la 165. e bine ca si mashina sa fie cat mai curata, depinde si de cum bate vantul.... incearca totusi mai multe teste
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
MixMagic scrie:Pe autostrada soarelui cu C3 1.4 HDI si cu 3 persoane in masina mi-a aratat 167 km si mai mult nu a vrut.E normal daca scrie ca prinde 165?
Da, asta e viteza maxima constructiva declarata de producator. Cred ca aceeasi valoare e trecuta si in talon. Wow, da' ai reusit cu incarcatura aia la bord sa atingi viteza aia

Eu inca n-am sarjat-o la maxim pe a mea. Astept o ocazie sa merg cu ea pe autostrada. Pana atunci ma multumesc cu mersul la bara din Bucuresti si cateva mici iesiri din oras.
MixMagic scrie:In vara am luat motorina de pe Petrom(asa am auzit ca e cea mai ieftina)
Cele 3 persoane erau tineri pana-n 80Kg
Problema mea este daca e ok sa depaseasca 165 Km.Eu credeam ca ceasul de pe bord e fixat pana la 156
In primul rand nu te lua dupa viteza indicata pe bord, ca nu e mai mult ca sigur cea corecta (foarte probabil la viteze mari arata cu pana la 10 km/h mai mult decat viteza reala). Cel mai bine e sa verifici si cu un sistem GPS, daca poti face rost de asa ceva.
Masina are probabil o limitare electronica, dar asta cred ca se poate verifica doar pe un drum in linie dreapta, in coborare, ca sa depasesti nitel mai mult limita celor 165 km/h. Oricum, daca intri cu ea in rosu dupa nu stiu cate ture iti taie gazul

Nu stiu daca C3-ul are limitarea electronica care stiu ca exista la alte masini, adica iti taie gazul daca ai atins viteza maxima constructiva, chiar daca motorul mai are inca ture disponibile. S-ar putea sa dispuna doar de protectia simpla a ECU-lui care taie gazul, daca soferul e prea agitat si tine cu tot dinadinsul sa omoare motorul.
Nu exista limitare. Eu am atins 175 km/h singur in masina pe o coborare drum drept in drumul catre Alexandria. 175 arata pe bord. Motorina folosita a fost de la Petrom, Top diesel (parca asa ii zice).
O mare pondere in aceste viteze o are si calitatea combustibilului. In afara este cu totul altceva, se depasesc vitezele max trecute in talon fara vant din spate si coborare ;), si asta datorita combustibilului. Va spun din proprie experienta. Ex cu Berlingo in tara nu am depasit 165 km/h in schimb in Germania am atins 190km/h (pe GPS).
O mare pondere in aceste viteze o are si calitatea combustibilului. In afara este cu totul altceva, se depasesc vitezele max trecute in talon fara vant din spate si coborare ;), si asta datorita combustibilului. Va spun din proprie experienta. Ex cu Berlingo in tara nu am depasit 165 km/h in schimb in Germania am atins 190km/h (pe GPS).
@meehigh, eu inteleg ca este cool, trendy sau la moda sa scrii cu "k" cu litere lipsa, eliptic, stilul "pustan internaut". Dar aici noi promovam limba romana asa cum este ea predata in scoli, ne consideram niste oameni culti fara a avea pretentii elitiste. Daca vrei sa te alaturi comunitatii noastre te rog sa-ti revizuiesti stilul de scris. Multumesc.
Oameni buni!
C3!!
1.4HDI!!! Cuplu mare si putere relativ mica!!
Adica clar masina de oras! De ce v-ar preocupa atit de tare faptul ca nu trece de 155 nu inteleg, serios acuma. C3-ul este relativ usurica, e umflatica ca sa intre multa populatie inauntru, aerodinamica nu e grozava desi e super pentru clasa ei. Viteza maxima la asemenea masini e extrem de tare influentata de toti factorii (mai mult ca la altele, sa zicem C4 sau C5), mai ales de vint, incarcatura si presiune in pneuri decit de motorina folosita.
C3!!
Adica clar masina de oras! De ce v-ar preocupa atit de tare faptul ca nu trece de 155 nu inteleg, serios acuma. C3-ul este relativ usurica, e umflatica ca sa intre multa populatie inauntru, aerodinamica nu e grozava desi e super pentru clasa ei. Viteza maxima la asemenea masini e extrem de tare influentata de toti factorii (mai mult ca la altele, sa zicem C4 sau C5), mai ales de vint, incarcatura si presiune in pneuri decit de motorina folosita.
mituc scrie:Oameni buni!
C3!!
HAHA, s-a trezit si posesorul de C4 coupe, "oare cum isi permit astia cu C3 sa vorbeasca de viteza".

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”