Citroen cu tehnologie stealh

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Macktinator
just curious

Citroen cu tehnologie stealh

Mesajde Macktinator » Mar 16-Oct-2007 18:27

Deci stimati colegi ,inebunesc.Am un Citreon c3 din 2006,1.4 HDi,si de ceva timp troncane ceva la masina pe partea dreapta,un sunet identic,ca si cum ar fi dusa bieleta antiruliu.Am fost in trei service mari din oras,absolut toti au zis ca nu e nimic defect totul e ok.Troncanitul apare la denivelari mici ,si la viteze mici.Cu toata experienta mea in piese auto si masini,e fara sa exagerez a 14 autoruism pe care il posed,nu-i dau de capat.M-am enervat si am schimbat la masina tot ce tine de suspensie.Enumar:Amortizoare fata+spate,bucse cap amortizor,bielete antiruliu,discuri frina,placute frina,bucse brate fata.Rulmentii sunt super ok,nu huruie nu au nici cel mai mic joc.Am bagat 2000 lei cu tot cu manopera in piese si troncanitul tot se aude.De aici am dedus ca cai de la Citroen au folosit ceva tehnologie stealh,au ascuns ceva,darar dracii in ei.Dar masinutza chiar imi place.Daca mai aveti ceva idei,le astept.A ! si tampoanele toba,motor cutie viteza sunt perfecte. :?: :idea: Luminati-ma ca inebunesc.
Intrebati fratilor tot ce doriti despre piese,masini,experienta in piese de import de peste 14 ani.

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Mar 16-Oct-2007 19:34

poate e un troncanit de la vreun plastic din interior care da senzatia aia se aud des sunete de la usiile singura solutie ar cam fi antifonarea interiorului cel mai bine ar fi sa dai jos fetele de la usii si sa faci o tura sa vezi daca zgomotul persista

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Mar 16-Oct-2007 19:50

nu te mai chinui degeaba caci este o problema recunoscuta de citroen.
Este vorba de un zgomot provenit de la cutia de directie electrica, mai exact niste limitatoare ce preseaza pe cremaliera. Eu am cerut investigatie la serviceul citroen din sibiu ununde au un mare meserias care mi-a confirmat problema. Ei au vreo 200 de masini pe o firma din sibiu si toate 200 au acest zgomot.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 16-Oct-2007 22:48

In cazul meu personal, exista o troncaneala pe care o percep ca venind de pe puntea spate. Apare tot asa, la denivelari mici. Am intrebat la service la ATS si la Rm. Valcea si prima intrebare a fost in ambele cazuri: "Cati km are masina?". Se pare ca "asa face toate" dupa vreo 20-30.000 de km, poate si mai devreme. Eu nu am decat 10.000 de km acum.

Zgomot la caseta de directie nu am auzit pana in momentul de fata la masina mea decat la trecerile de pe asfalt pe piatra cubica, cand apare o troncaneala care se simte nitel si in volan, dar care dispare dupa aceea. Probabil ca la denivelari mai mari apar niste solicitari mai deosebite, care se resimt in caseta de directie, cel putin asa mi s-a parut mie. Dar la denivelari mici, singura chestie suparatoare e troncaneala pe spate.

Sunt programat la revizie vineri, la Rm. Valcea, si o sa-i rog pe baieti sa verifice in amanunt mai ales troncaneala pe spate. Sper sa-i dea de capat.

danmanea
pasionat

salut

Mesajde danmanea » Mie 17-Oct-2007 09:23

problema cu caseta de directie o am si eu inca de la 6000 km. acum am 20000. am fost la service si mi-au zis ca e o problema cunoscuta. au strins putin o piulita, zgomotul dispare dar si directia merge putin mai greu. in 2000 km si-a revenit: si manevrabilitatea si zgomotul. interesant e daca in timp aduce si ceva probleme desi nu cred.
cit despre zgomotul din spate, la mine pare a fi de la niste plastice din portbagaj. nu cred ca e din amortizoare sau punte.

Macktinator
just curious

Mesajde Macktinator » Dum 04-Noi-2007 08:34

Am rezolvat problema.Intii am mai dat niste bani aiurea,ca na asa-i la noi,mecanicii cam fac experienta pe banii nostri.Au zis ca problema e de la calaret si placutele de frina care,cica ar avea un joc.Deci am mai cumparat si un kit special pt placutele de frina care se lipeste pe spatele placutei de frina si setul de suruburi si garnituri de la etrier,dar bineintles nika nu sa rezolvat.Bataia se auzea de la acel surub de la cremalieara care trebuie strins regulat ,deaorece gropile din Romania,il fac sa se slabeasca.Dar trebuie strins de cineva care se pricepe cu adevarat ,pt ca se poate strica pompa de servodirectie daca e strins prea tare. :cry: In concluzie pt un surub am cheltuit 2.300 lei degeaba ,timp si nervi.,si sincer noroc de voi,dragi colegi,ca da ca nu citeam si parerile voastre sale spun la tolomaci sa se uite si acolo si sa stringa surubul,mai pierdeam ceva bani si timp.Multumesc pt postari.
Intrebati fratilor tot ce doriti despre piese,masini,experienta in piese de import de peste 14 ani.

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Mar 06-Noi-2007 16:22

Macktinator scrie:.Bataia se auzea de la acel surub de la cremalieara care trebuie strins regulat ,deaorece gropile din Romania,il fac sa se slabeasca.
Este incredibil ca se pot accepta explicatii de genul "gropile din romania". Exista multe solutii pentru a face ca piulitele sa nu se desfaca de la vibratiile datorate carosabilului. Cum adica sa trebuiasca o piesa stransa regulat? :roll: Daca ti se desprinde o roata sau iti pierzi directia in timp ce mergi si intri intr-un pom mai accepti o asemenea explicatie? :x

Ceea ce este de fapt este acolo este greseala de proiectare, nu altceva. Pe viitor cand ti se mai spun asemenea aberatii, poti sa le arzi si o palma peste ceafa inainte de a le cere sa-ti repare problema.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”