Clema capac far stinga

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Marmotu
simpatizant

Clema capac far stinga

Mesajde Marmotu » Mie 20-Feb-2008 12:21

Ave.
M-am gindit initial sa postez pe "electrica", dar nu prea are legatura.
Dupa ce am schimbat (cu greu) lampa H7 (intilnire/faza scurta) la farul din stinga, am aflat si de ce tot aburea respectivul far: desi capacul parea fixat bine, nu era de fapt, intrucit sirma de otel care ar fi trebuit sa-l preseze era iesita din lacas in partea dinspre aripa.
Era asa de cind am luat-o, anul trecut.
Acum, am incercat eu sa pipai dupa gaurica unde ar fi trebuit sa intre (cel mai probabil in plasticul negru de pe partea opusa "oglinzii"), dar n-am reusit s-o gasesc. :minigun:
Dupa cum e indoita sirma aia, catre interior, nu cred ca ar fi fixata in vreo ureche care acum (sau mai demult) sa se fi spart. Dar nici nu-mi dau seama unde si nu as vrea sa demontez tot farul pentru un "chichirez" asa de mic, dar teribil de agasant. Am schimbat pina acum 5 becuri (cel de ieri fiind primul pe care am cutezat sa-l montez eu), nu cred ca-i normal ](*,)
Poate vreunul dintre voi sa-mi spuna (sau eventual sa-mi arate o poza) cu locul in care tre' sa intre sirmulita aia?
Multumesc anticipat!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 20-Feb-2008 12:30

De ce nu incerci sa faci o poza cu telefonul mobil? Stiu ca e cam inghesuit locul, trebuie sa ai grija cum strecori telefonul pe acolo, dar s-ar putea sa te ajute. Ti-ar fi de mare folos un telefon cu blitz (sau led-uri), pui jucaria pe mod macro, eventual activezi si modul de noapte.

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Mie 20-Feb-2008 12:41

vldst scrie:De ce nu incerci sa faci o poza cu telefonul mobil? Stiu ca e cam inghesuit locul, trebuie sa ai grija cum strecori telefonul pe acolo, dar s-ar putea sa te ajute. Ti-ar fi de mare folos un telefon cu blitz (sau led-uri), pui jucaria pe mod macro, eventual activezi si modul de noapte.

Am incercat cu telefonul din dotare, care n-are blitz sau mod macro, si nu se distinge nimic. Locul e oricum teribil de strimt, abia-mi intra degetele acolo.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 20-Feb-2008 12:46

E vorba de farul de pe partea soferului sau a pasagerului? Ai putea incerca sa pozezi din spate farul de pe partea pasagerului, care e mai putin inghesuit decat cel de la sofer. Foloseste o lanterna daca n-ai blitz la telefon.

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Mie 20-Feb-2008 13:39

Farul sting, deci cel de pe partea soferului.
Clar ca m-am uitat si la celalalt, dar loc mai mult este doar in spate, spre motor, nu si lateral, spre aripa.
:(

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 20-Feb-2008 15:00

Am avut si eu aceeasi problema...pana la urma am rezolvat-o singurel..
eu nu infigeam capacu in alea 2 urechi de jos de la baza farului...
iar acum am spart soclul becului si am bagat direct papuceii aia ramasi printre sfaramaturi.
e prost ca si cablurile sunt scurte si nu prea e loc sa scurtezi firele, sa le dezizolezi si sa le pui alt soclu...

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Mie 20-Feb-2008 15:27

Imagine
Imagine
cred ca sunt destul de bune pozele si cred ca am pozat ce trebuia

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 20-Feb-2008 15:52

Cred ca Marmotu se refera la clema de fixare a capacului farului, nu la clemele care preseaza pe becuri.

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Mie 20-Feb-2008 15:59

vldst scrie:Cred ca Marmotu se refera la clema de fixare a capacului farului, nu la clemele care preseaza pe becuri.

daca e asa cum spui tu nu e problema pot da si poza cu sarma aia care strange capacul dai un PM marmotu.

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Mie 20-Feb-2008 16:03

AngelTero scrie:daca e asa cum spui tu nu e problema pot da si poza cu sarma aia care strange capacul dai un PM marmotu.

Da, saru'mina, de AIA am nevoie, cu clema care prinde capacul din spatele farului.
Mai exact cu partea dinspre "coada" farului (dinspre aripa adica), cel sting daca se poate (nu-s sigur ca, dar s-ar putea sa difere putin).
Inca si mai exact, am nevoie sa vad care/unde-i gaura in care intra sirma/clema care prinde capacul, in partea dinspre aripa.

:heart: :yawinkle:

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Vin 07-Mar-2008 19:42

Am rezolvat, desi marturisesc ca m-am chinuit ceva pina sa vad cu "ochii mintii" (a se citi "buricele degetelor" mele de non-pianist) gauricea respectiva. :?
Ii multumesc lui AngelTero si pe aceasta cale!
Iata si pozele, "pentru posteritate", poate se mai loveste cineva de problema asta.

Imagine
Imagine
Imagine

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”