Buna
Moderator: Echipa Tehnica
Buna
Buna,
In ideea in care doresc sa achizitonez un c3 in curand as dori sa intreb posesorii de C3 ce nemultumiri au cu privire la acest model . Ce probleme au intampinat pe parcurs si daca sunt multumiti de consum.
multumesc mult
In ideea in care doresc sa achizitonez un c3 in curand as dori sa intreb posesorii de C3 ce nemultumiri au cu privire la acest model . Ce probleme au intampinat pe parcurs si daca sunt multumiti de consum.
multumesc mult
- AndreiOniceanu
- simpatizant
Eu sunt multumit, il am din 2005 si nu am avut nici o problema cu el in afara de un suierat destul de enervant la relanti care se pare ca e de la o rola de intindere sau un rulment de la alternator. Oricum nu e atat de enervant incat sa fi schimbat ceva, l-am lasat asa.
In curand o sa imi iau un C4, dar C3-ul va ramane in familie. Consumul e ok, iarna s-a descurcat incredibil de bine cu cauciucuri de iarna doar pe fata (si in oras si la munte - am urcat pana la Paltinis cu el lejer cand altii impingeau la jeep-uri pe drum
), intretinerea e relativ ieftina comparativ cu alte marci.
Parerea mea este ca e o masina foarte buna in clasa ei si daca se incadreaza in bugetul tau... go for it!
In curand o sa imi iau un C4, dar C3-ul va ramane in familie. Consumul e ok, iarna s-a descurcat incredibil de bine cu cauciucuri de iarna doar pe fata (si in oras si la munte - am urcat pana la Paltinis cu el lejer cand altii impingeau la jeep-uri pe drum

Parerea mea este ca e o masina foarte buna in clasa ei si daca se incadreaza in bugetul tau... go for it!
- sorin69
- pasionat
- Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
- 2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006
AngelTero scrie:sincer nu stiu cum poti sa zici ca motorul de 1.1i 60cp trage bine mai mult de 120-130 nu prinde iar la urcat mai bine lasa...
ON: masina e buna dar nu alege motorul de 1.1i cel mai indicat ar fi 1.6 pt ca masina e destul de grea are peste 1000kg
Te contrazic urca foarte bine si eu merg in concedii si uneori sfarsitul de saptamana doar la munte, un exemplu concludent este faptul ca am parcurs 1000de km cu el Bucuresti-Hateg acum o saptamana si s-a comportat excelent si a consumat aproape un rezervor avand in vedere ca am parcurs si dealul Negru si valea Jiului si am intrat si in rezervatia Parcul National Retezat deci am parcurs toate formele de relief fara dificultate, pe autostrada se comporta excelent la 135km/h, in concluzie este o masina super, daca vrei super viteza iti poti lua un C2 sport.
Ultima oară modificat Mar 17-Iun-2008 14:50 de către sorin69, modificat 1 dată în total.
YOU"LL NEVER WALK ALONE
- AndreiOniceanu
- simpatizant
AngelTero scrie:sincer nu stiu cum poti sa zici ca motorul de 1.1i 60cp trage bine mai mult de 120-130 nu prinde iar la urcat mai bine lasa...
ON: masina e buna dar nu alege motorul de 1.1i cel mai indicat ar fi 1.6 pt ca masina e destul de grea are peste 1000kg
prinde greu, dar prinde 155 si dupa aia nu mai urca, zici ca e limitata electronic or smth... cu urcatul depinde si de sofer :P
lasand gluma la o parte, ca alegere mai bine mergi pe 1.6 daca iti permite bugetul... eu am fost multumit de a mea chiar si cu 1.1 si mentin ce am zis mai devreme

- AndreiOniceanu
- simpatizant
sorin69 scrie:AngelTero scrie:sincer nu stiu cum poti sa zici ca motorul de 1.1i 60cp trage bine mai mult de 120-130 nu prinde iar la urcat mai bine lasa...
Te contrazic urca foarte bine si eu merg in concedii si uneori sfarsitul de saptamana doar la munte, un exemplu concludent este faptul ca am parcurs 1000de km cu el Bucuresti-Hateg acum o saptamana si s-a comportat excelent si a consumat aproape un rezervor avand in vedere ca am parcurs si dealul Negru si valea Jiului si am intrat si in rezervatia Parcul National Retezat deci am parcurs toate formele de relief fara dificultate, pe autostrada se comporta excelent la 135km/h, in concluzie este o masina super, daca vrei super viteza iti poti lua un C2 sport.
CORRRECT!

Un C3 cu motor de 1.4 si 90 CP costa deja 12000 Euro, pret la care poti sa-ti iei Un C4 coupe cu motor 1.6 si 110 cai si evident, cu doatari mai multe sau un C2 Sport Chic 1.6 de 125 CP cu si mai multe dotari
Cel mai bun compromis il reprezinta C3 1.4 75 CP dotare Furio+ optionalul de aer conditionat(ABS costand 0Euro?-nu stiu cat costa si nu e trecut nici la dotari standard) la 9250 Euro.

Cel mai bun compromis il reprezinta C3 1.4 75 CP dotare Furio+ optionalul de aer conditionat(ABS costand 0Euro?-nu stiu cat costa si nu e trecut nici la dotari standard) la 9250 Euro.

In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu 

sau mai bine te orientezi spre un Suzuki Splash, ca nou-noutz aparut, si ti-l iei la 11.000euro DDP cu: motor 1.2 de 86cp, distributie pe lant, ABS+EBD, ESP, AFU, scaune incalzite, A/C, geamuri electrice, proiectoare, oglinzi electrice si incalzite, scaunele fata (ambele) reglabile pe inaltime si jante de aliaj 185/65 R15 si multe alte optiuni, printre care 6 airbaguri (fata, laterale si cortina) garantat va fi peste C3 si ca tinuta de drum si ca fiabilitate, plus ca la banii astia e "extra-full"
si daca nu esti o persoana avida dupa optionale (ca mine) ti-l poti lua la 10.000euro DDP fara ESP, scaune incalzite, doar cu 2 airbaguri si fara proiectoare. in rest, si la 10.000 e echipata aproape complet.
deci, mai gandeste-te, studiaza piata si nu te arunca cu capul inainte sa iti iei C3. e un model mult prea vechi si depasit ca sa o cumperi noua. anul asta cred ca implineste 8 ani. ii ajunge si ei..
http://www.suzukiauto.ro/masini-suzuki/ ... 5-usi.html
nu va luati dupa pozele de pe site, ca nu sunt prea reusite, mai ales din cauza culorii. asteptati sa o vedeti pe viu inainte sa va dati cu parerea din pct. de vedere estetic.
si daca nu esti o persoana avida dupa optionale (ca mine) ti-l poti lua la 10.000euro DDP fara ESP, scaune incalzite, doar cu 2 airbaguri si fara proiectoare. in rest, si la 10.000 e echipata aproape complet.
deci, mai gandeste-te, studiaza piata si nu te arunca cu capul inainte sa iti iei C3. e un model mult prea vechi si depasit ca sa o cumperi noua. anul asta cred ca implineste 8 ani. ii ajunge si ei..

http://www.suzukiauto.ro/masini-suzuki/ ... 5-usi.html
nu va luati dupa pozele de pe site, ca nu sunt prea reusite, mai ales din cauza culorii. asteptati sa o vedeti pe viu inainte sa va dati cu parerea din pct. de vedere estetic.
Ultima oară modificat Mar 17-Iun-2008 16:47 de către XENON, modificat de 2 ori în total.
Suzuki Splash a aparut in 2008 pe cand C3 in 2002(desi a mai fost un facelift minor)...Asta poate spune multe despre tehnologia din fiecare. 
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/s ... -2008.aspx
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/c ... -2002.aspx

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/s ... -2008.aspx
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/c ... -2002.aspx
Ultima oară modificat Mar 17-Iun-2008 16:41 de către ram84, modificat 1 dată în total.

Pe link-ul dat de mine scrie ca a inceput in 2002. Stiu ca aparuse cu 1-2 ani inainte sa luam xsara pe care am luat-o in 2004
Alte masini in jur de 10000-11000(pe langa citroen c3 si suzuki splah) ar mai fi:
- opel corsa 1.2 80 CP
- mitsubishi colt 1.1 75CP
- fiat grande punto 1.4 77 CP
- skoda fabia 1.2 70 CP
si cam atat.
Cele mai bune alternative la c3 ar fi suzuki splash si opel corsa.
Ar fi bine sa ne spui si la ce vrei sa folososeti masina, oras, drumuri mai lungi si care ar fi bugetul maxim.

Alte masini in jur de 10000-11000(pe langa citroen c3 si suzuki splah) ar mai fi:
- opel corsa 1.2 80 CP
- mitsubishi colt 1.1 75CP
- fiat grande punto 1.4 77 CP
- skoda fabia 1.2 70 CP
si cam atat.
Cele mai bune alternative la c3 ar fi suzuki splash si opel corsa.
Ar fi bine sa ne spui si la ce vrei sa folososeti masina, oras, drumuri mai lungi si care ar fi bugetul maxim.

XENON scrie:nici nu vreau sa ma gandesc ce prost dotata trebuie sa fie o corsa la 11.000eu maxim. asa ar mai fi si mazda 2 de luat in calcul, daca se doreste o masina "cheala".
La promotiile care sunt acuma, Corsa e chiar convenabila, 10500 cu ABS si A/C.
Mazda 2 cred ca are si ea aceste dotari(nu merge lista de dotari de pe site) in pretul de 10800Euro.
Alternative sunt, bani sa fie

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”