Buna

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ccx_80
de-abia inscris

Mesajde ccx_80 » Mie 18-Iun-2008 19:19

ram84 scrie:Pe link-ul dat de mine scrie ca a inceput in 2002. Stiu ca aparuse cu 1-2 ani inainte sa luam xsara pe care am luat-o in 2004 :)

Alte masini in jur de 10000-11000(pe langa citroen c3 si suzuki splah) ar mai fi:
- opel corsa 1.2 80 CP
- mitsubishi colt 1.1 75CP
- fiat grande punto 1.4 77 CP
- skoda fabia 1.2 70 CP
si cam atat.

Cele mai bune alternative la c3 ar fi suzuki splash si opel corsa.

Ar fi bine sa ne spui si la ce vrei sa folososeti masina, oras, drumuri mai lungi si care ar fi bugetul maxim.

revin cu ceva detalii
bugetul e 9500 euro prin rabla......
am gasit urmatoarele variante

c3 1.4 75 cai 8000eu
opel corsa 1.0 60 cai 9400 eu
hyundai accent 1.4 95 cai 9508 eu
m clot 2 usi 1.1 9400eu
......toyota yaris.....ford fiesta.....
dar raman probabil la una din primele 3

mai intereseaza consumul urban in special pt ca merg mult prin cluj....dar si pe la munte o mai iau cateodata.

momentan am un corsa din 95 ....pe care o iubesc dar va ramane la tata :).......

orcum orice sugestie e binevenita....
multumesc de raspunsuri

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 18-Iun-2008 19:29

stiu ca nu e frumos ca iti zic pe forumul asta, dar asta este parerea mea: Yaris. Banuiesc ca ne referim la motorul de 1,0 benzina Motor foarte bun (a primit ceva premii), putere acceptabila pentru dimensiunea masinii, excelenta pentru capacitatea cilindrica a motorului (68 cp) si nu in ultimul rand fiabilitatea marcii.

Ca sa completez si la restul masinilor, pe scurt:
c3: nu imi place forma si cred ca nu sunt singurul
corsa: prea mare masina pentru motorul de 60 cp, calitatea tablei
accent: motive personale, nu imi place cum arata masina per total
colt: e o masina ok, dar daca nu iti poti permite varianta in 4 usi mai bine o lasi. o sa vezi mai tarziu ca vei avea nevoie de usile din spate.
ford fiesta: pt mine ar fi nr2, dar nu stiu la ce motor te-ai referit aici. Oricum, nu cred ca se ridica la nivelul lui Yaris
"If in doubt, flat out!"

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 18-Iun-2008 19:54

mbc, acum sa iti zic si eu cate ceva. SUNT SATUL DE TOYOTA. sunt prea scumpe si prost dotate. motorul de 1.0 de care vorbesti tu, ca sa stie si ccx (in caz ca nu stia deja) este cel de pe masina mea. la mine trage bine, pt. ca masina e usoara. dar pe yaris face vreo 15,7s pana la 100km/h, deci e efectiv o zdreanta de masina. costa 11.000eu (5 usi), nu are nici aer conditionat, nici NIMIC. are doar niste amarate de oglinzi electrice, nici alea incalzite, geamuri cu manivela, ABS , servo si CAM ATAT. e varza, dotari confort de Dacia Berlina. si motor de rahat pe deasupra. sorry, asta e adevarul. :oops:
imi pare rau ccx ca nu vrei sa iei in considerare Splashul ala, fiindca e singura in banii astia la volanul careia chiar te poti bucura de confort. :(

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 18-Iun-2008 21:45

1. eu presupun ca orice masina noua se vinde cu AC. nasol daca nu are.
2. Yarisul nu mi se pare asa de mare, dar e posibil ca motorul respectiv sa fie putin cam lenes.
3. Comparat cu restul, tot pare a fi cea mai buna varianta.
"If in doubt, flat out!"

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 18-Iun-2008 23:08

DIN CE PUNCT DE VEDERE E CEA MAI BUNA VARIANTA??? :shock: (n-are nici geamuri electrice...) esti de parere ca masina merita aleasa doar pt. emblema pe care o poarta pe capota?

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 18-Iun-2008 23:14

hai sa o luam altfel... zi tu o varianta mai buna :)
La aer conditionat nu as renunta. Dar inafara de asta, prefer sa am o masina cara sa arate acceptabil si sa stiu ca ma pot baza pe ea si ca nu imi fac nervi degeaba la service. Accept si partea cu motorul destul de lenes. Stiu ca suna ciudat chestia asta spusa de unul care are o masina destul de dotata, dar daca iti omori o droaie de neuroni la fiecare vizita la service, atunci nu mai are sens. mai mult partea cu fiabilitatea este destul de testata (de altii, nu de mine personal) si ma indoiesc ca este doar un mit.
"If in doubt, flat out!"

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 19-Iun-2008 00:28

pai alternativa cred ca am mai zis-o de vreo 10 ori :lol: , Suzuki Splash. e tot japoneza, suzuki-urile sunt f. fiabile si apreciate ca tinuta de drum, si e cu un motor mai mult decat OK si FULL-FULL-FULL. (da, nu are clima automata, are aer manual, in rest de toate, la acelasi pret cu yarisul ala puturos si lipsit de dotari)
http://www.suzukiauto.ro/masini-suzuki/ ... 5-usi.html

daca ar fi sa discut strict dupa aspect, as alege o corsa DOAR in 3 usi sau o mazda 2. dar cand ai un buget limitat, cred ca cel mai bine e sa faci o alegere obiectiva in functie de specificatiile tehnice si lista de optionale. :wink:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 19-Iun-2008 01:08

toyota yaris, dupa ce ca e puturoasa, consuma si foarte mult, si nu cred ca este cu mult mai fiabila decat alte marci (la inceput si eu credeam ca e asa, dar m-am convins ce si cum)... m colt la fel, cel putin cel de 1.1 (nu vorbesc din basme, au prieteni de-ai mei si se plang de ele pe faza cu consumul si ca nu trag deloc). ford fiesta este ok masina, cea cu moror de 1.4, dar nu cred ca te incadrezi in pret. h accent este si asta ok, trage destul de bine pentru ce putere are, dotari are ceva ceva, dar pe strada se comporta ca o minge. suzuki splash, cea de care a pomenit xenon, este ok, mie personal nu imi place cum arata, dar, cred ca merita bani. am avut pe mana mai demult un swift si il pot caracteriza ca masina indestructibila. in legatura cu citroen c3, daca vrei sa iti iei, alege motorul 1.4 hdi, pt ca cel pe benzina consuma cam mult. ar mai fi si varianta 1.6i 16V, dar este cam scumpa.
in rest.... ce sa zic, sa iti si placa masina care o iei...

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Joi 19-Iun-2008 06:11

Vezi ca acum sunt reduceri mari la citroen cu programul rabla si cred ca poti sa iei un c3 destul de dotat sau chiar c4(desi asta nu prea e de oras). La C3 iti mai dau de 3 ori prima de casare, si la c4 la fel, deci merita sa te gandesti.

La fel si la opel iti dau destui bani prin programul rabla, iar la toyota iti dau 6600 lei cu tot cu prima de la stat.

La pret, oricum ai da-o, tot citroen iese mai ieftin(daca nu te gandesti si la suzuki splash).

Hyudai accent nu mi-as lua, e maricica fata de celelalte si nici nu imi place.

Clasamentul meu ar fi:
1.citroen c3/suzuki splash
2. opel corsa
3. mazda 2
4. grande punto
5. toyota yaris
6. mitsubishi colt
7. skoda fabia

Cel mai bine este sa te duci la fiecare din cele care iti plac si chiar ai intentiona sa cumperi, le spui dealeri-lor de prima de casare, si iti dau o oferta completa. E posbil sa ai o surpriza placuta in ceea ce priveste preturile. De asemenea, urca-te in fiecare sa vezi daca iti place, sa nu iei o masina doar din priviri. De exemplu, mie-mi placea Opel Astra GTC foarte mult ca exterior, dar cand m-am urcat inauntru, nu mi-a placut absolut deloc :(

Bafta in alegerea masinii!
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

ccx_80
de-abia inscris

Mesajde ccx_80 » Dum 22-Iun-2008 22:14

mersi mult de sfaturi......o sa merg si la suzuki macar sa vad ce ofera si in plus sa vad totusi cat de mare sau mica e masina. O sa ma hotarasc in cateva zile si o sa va anunt
multumesc de pareri.

liviupopescu
de-abia inscris

Lasa prostiile

Mesajde liviupopescu » Lun 23-Iun-2008 12:51

nu te baga la japoneze ... o sa regreti .Eu am un RAV4 si cumnatul un Land Cruiser .Cand vrei sa te enervezi te duci la Toyomotor...iar la preturi ....din tot ce ai acolo tot la C3 ajungi . Eu le am pe scoala si cel mai bun compromis pe care l-am facut. Am vrut sa iau Yaris sau Mercedes 140 . Le-am eliminat pina la urma si nu regret .Bafta .

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Lun 23-Iun-2008 13:18

C3, nu mai sta pe ganduri, daca tot te gandesti si alegi ...
YOU"LL NEVER WALK ALONE

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL
pasionat

Mesajde GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL » Lun 23-Iun-2008 14:33

La promotie pina la sfirsitul lunii iunie 2008 este si gama Fiat , iar Fiatul Linea ( produs nou incepind cu 2007 deci nu este uzat moral ) masina din clasa C, lungime 4,5 metri, este la 10800 euro dotat cu 2 airbaguri , aer .
Nu fac reclama, doar stiu fiindca as vrea sa-mi cumpar un Fiat Linea si m-am interesat.
AUTOMOBILELE CITROEN M-AU FASCINAT DINTOTDEAUNA ; FIE CA A FOST VORBA DE NOUL DS , CX , XM SAU XANTIA.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 23-Iun-2008 21:32

vb. totusi de masini de oras... iar in privinta fiabilitatii cand aud de Fiat in loc de Citroen... ma gandesc la zicala romaneasca "Am scapat de dracu si am dat de tasu'... :lol:

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 26-Iun-2008 15:45

am vazut astazi pe viu un Splash full-option. pot sa spun ca masina arata mult mai bine ca in poze. unora poate nu le va placea faptul ca are plafonul mai inaltat, avand astfel o alura mai de monovolum. lucrul asta e util fiindca in oras unde se presupune ca urci si cobori des din masina, accesul e f. facil, nefiind nevoie sa te apleci f. mult. finisajele interioare mi s-au parut excelente, iar consola si tapiseria au culori in ton cu vopseaua masinii. gumele de marime normala 185/65/15 arata bestial pe masina, par f. late pt. ca masina e mica, turometrul intra pe "rosu" ca la mine, aproape de 6500RPM, si la 86cp dintr-un 1.2 cred ca se misca destul de sportiv. garda la sol tot mica rau ca la C1, deci parcari la bordura-exclus, in schimb tinuta e drum are sanse sa fie f. buna, ce sa mai o lungesc, masina imi place pe viu mai mult ca in poze iar spatele acela "dubios" arata f. ok. in realitate.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”