Salutare natiune si forumisti de Citroen! Iata si C3-ul meu!
Moderator: Echipa Tehnica
@Gozmin, intr-adevar ciudata varianta asta de C3, mersi mult pt elucidare.
@Hylander, care zici ca a fost targul intre Golf si C3? La ce pret era evaluat initial C3-ul si cat cereai tu pe Golf?
Recunosc, am avut si eu cateva incercari de asa zise "combinatii" dar am avut "norocul" sa am oferte gen Alfa Romeo 156, Renault Megane 2, Renault Laguna 1, Renault Symbol si bineinteles nu m-au interesat.
@Hylander, care zici ca a fost targul intre Golf si C3? La ce pret era evaluat initial C3-ul si cat cereai tu pe Golf?
Recunosc, am avut si eu cateva incercari de asa zise "combinatii" dar am avut "norocul" sa am oferte gen Alfa Romeo 156, Renault Megane 2, Renault Laguna 1, Renault Symbol si bineinteles nu m-au interesat.
Si c3-ul meu a fost la fel...van...cand l-am dus la RAR a trebuit sa ii fac autorizare de 5 locuri. Dar nu am apucat sa vad cum e, ca aia care l-au adus i-au pus bancheta in spate, centuri de siguranta, cat despre locurile spate cred ca au geamuri normale si van-urile.
Zambeste! Maine poate fi mai rau.
Nu stiu cum e la voi suspensia spate, dar la mine e foarte rigida si zgomotoasa. Am niste stick-ere prin spate cu autorizare de van si parca sunt si niste mase autorizate trecute pe acolo, dar sunt in franceza si nu m-am obosit sa le citesc. Cred totusi ca au alta suspensie pe spate...
- Hylander
- pasionat
MikePop scrie:Nu stiu cum e la voi suspensia spate, dar la mine e foarte rigida si zgomotoasa. Am niste stick-ere prin spate cu autorizare de van si parca sunt si niste mase autorizate trecute pe acolo, dar sunt in franceza si nu m-am obosit sa le citesc. Cred totusi ca au alta suspensie pe spate...
Pai da dlor.
Asta spun si eu, ca masina mea a fost cu 2 locuri initial si apoi aia de au vandut masina din Franta, celui de mi-a dat-o mie au pus bancheta de Fiesta sau cel putin asa cred!
In afara de displayul din bord (care e model nou) si functia de reglare electrica a oglinzilor (la mine e manuala) e identica masina cu cea din pozele de mai sus! (sau ma rog, era identica)
Si DA ASA ESTE!
Arcurile de pe spate sunt mult mai puternice si presupun ca si un pic mai mari decat cele de pe fatza pentru ca masina e destul de ridicata de spate!
Iau asta ca un plus, faptul ca are arcuri bune si puternice, insa este si deranjant ca atunci cand este goala, zdrangane cam totul prin spate!
Fostul proprietar mi-a zis ca daca o incerc sa pun cu ceva in portbagaj nu o sa se mai auda asa chiar totul. Clar e mai zgomotoasa...
Din nou iese din discutie comparatia cu Golful la care chiar nu se auzea nimic, dar nimic. Nici macar motorul nu se auzea de afara, astfel ca atunci cand mergeam cu ea, la relanti mai mult, prin piata (pe la V. Ialomitei) si toti merg pe acolo ca bezmeticii, trebuia sa ma fac "vazut/auzit" cumva si mergeam cu muzica cat destul de tare!
Era pe baza de muzica si doar atunci lumea se ferea!
Asta e!
Aaaa si ca sa raspund, diferenta care am primit-o de aproape 800 de euro. Adica am primit C3-ul + 800 de euro!
Sunt totul si totusi nimic!
- Hylander
- pasionat
Keket scrie:Daca a fost van zic eu ca trebuie sa ai si niste frane mai bune fata de varianta normala! Asa ar fi decent!
Ce pot sa zic, la olf aveam super frane, toate pe disc, acum pe C3 mi se pare ca tot asa sunt ok.
Nu cred ca pot sesiza diferenta, ca masina are aceeasi contructie, acelasi sasiu, aceleasi dimensiuni de roti ca una normala. Atata timp cat nu am mai condus si alt C3 ca sa imi dau seama, nu pot sa ma exprim, decat sa zic ca pana acum e normal cum franeaza!
Oricum masina este rigida, pe drumuri denivelate fiind destul de zgomotoasa, fie ea berlina sau van.
Si ca sa inchei, cel care a luat Golful a avut noroc ca a avut proprietar serios. AM prieteni cu golf din an ca al tau, luat SH de un an, respectiv 2 luni si crede-ma ca sunt varza amandoua.
Unul pe langa faptul ca este varza in interior, are si probleme le consum, nu ii ia sub 10 benzina, iar celelalt, deja pana acum l-a lasat in drm de vreo 3 ori, am inteles ca are probleme pe la la nu stiu ce computer de bord. De la Constanta a venit cu el pe platforma. Nu mai zic apropos ca zici ca e diesel, asa zgomot face.
Asta este, depinde de ce noroc ai si cat esti de priceput cand alegi un SH.
Trebuie sa intelegem C3 este o masina ideala pe timp de criza, uitati-va cat creste pretul la carburant. De asemenea are un comportament decent in mediul urban, si nu este o alegere asa proasta.
Si ca un amanunt, pretul de revanzare este totusi un pic peste Renault Megane, CLio din acelasi an.
Si ca sa inchei, cel care a luat Golful a avut noroc ca a avut proprietar serios. AM prieteni cu golf din an ca al tau, luat SH de un an, respectiv 2 luni si crede-ma ca sunt varza amandoua.
Unul pe langa faptul ca este varza in interior, are si probleme le consum, nu ii ia sub 10 benzina, iar celelalt, deja pana acum l-a lasat in drm de vreo 3 ori, am inteles ca are probleme pe la la nu stiu ce computer de bord. De la Constanta a venit cu el pe platforma. Nu mai zic apropos ca zici ca e diesel, asa zgomot face.
Asta este, depinde de ce noroc ai si cat esti de priceput cand alegi un SH.
Trebuie sa intelegem C3 este o masina ideala pe timp de criza, uitati-va cat creste pretul la carburant. De asemenea are un comportament decent in mediul urban, si nu este o alegere asa proasta.
Si ca un amanunt, pretul de revanzare este totusi un pic peste Renault Megane, CLio din acelasi an.

- Hylander
- pasionat
MikePop scrie:Apropo de revanzare...eu l-am luat pe al meu acum 4 luni cu 3600 de euro ( sh Franta ) si am avut oferta pe el de 5000 de euro) si nu l-am dat!
). Se pare ca e tare cautata masina...i s-a dus vestea
Ai avut 5000 de euro acum? pe C3? Si nu l-ai dat?
Wow...
Cum asa ceva?
Ai suflat-o cu aur? E amintire de familie sau de ce sa nu o dai ca era un pret foarte bun!
Cu 5000 de euro iti luai o super masina mai mare, poate la fel de economica dar mult mai confortabila poate si mai noua ca an!
Dar ma rog, fiecare cu gusturile lui!
Pai eu am cautat o masina mai mica pt ca e greu cu parcarea pe la mine pe la bloc si a inceput sa imi placa. Daca imi vine chef de rasfat...ma dau la Leon
. iar masinuta asta ( C3 ) am pus-o la punct si merge brici, suntm ultumit de ea..abia am lat-o si nu vreau alta.

- Hylander
- pasionat
MikePop scrie:Pai eu am cautat o masina mai mica pt ca e greu cu parcarea pe la mine pe la bloc si a inceput sa imi placa. Daca imi vine chef de rasfat...ma dau la Leon. iar masinuta asta ( C3 ) am pus-o la punct si merge brici, suntm ultumit de ea..abia am lat-o si nu vreau alta.
Maestre eu nu te contrazic, dar afacerile sunt afaceri!
Personal daca luam o masina cu 3600 si aveam oferta la cateva luni de 5000 de euro o dadeam instant si diferenta de bani se numea profit!
Si cu ocazia asta, "mai bagam o fisa" ca sa zic asa, mai aduceam un din Franta tot la 3600.
Era rau?
(depinde acum cat e taxa de prima inmatriculare, dar banuiesc ca nu prea mult, tinand seama ca e destul de noua ca an si motor relativ mic)
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”