Incarcare electrostatica la Citroen C3 - masina curenteaza

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Joi 18-Noi-2010 14:44

Salut Khan
In nic un caz nu acceptam sa fac legatura unui fir cu + la masa (am uitat sa pun semnul intrebarii la sfarsit)
Totusi nu gasesc solutia - este defect de fabricatie sau asa trebuie sa faca masina. Am facut si diagnoza, am verificat blocul de lumini. totul e ok.
Si totusi masina curenteaza si farurile se aprind singure in continuare.
Keep Walking!!!

ag01zoa
just curious

Mesajde ag01zoa » Joi 18-Noi-2010 23:20

Alte cauze ar mai putea fi bobinele de inductie sau firul de masa al motorului intrerupt.

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Vin 19-Noi-2010 00:17

Se pare ca am fost total inteles gresit ! Ati inteles exact celalalt sens, care nici prin cap nu mi-a trecut si nici nu banuiam existenta lui. Dar niciunul dintre voi doi nu s-a gandit la ceea ce am vrut eu sa spun de fapt, adica la celalalt inteles, si sa citeasca cu atentie contextul propozitiei ! Andrei, nu sunt vreun imbecil "binevoitor" sa il sfatuiesc pe colegul nostru sa atinga intentionat un fir de plus la masa! Abia acum am realizat ca exista si un al doilea inteles la propozitia mea : "Sau atinge un fir de + la masa.". Cand am scris asa, m-am gandit ca nu cumva vreun fir de plus desizolat sau deteriorat sa atinga caroseria sau chiar un fir de minus. Spun asta din experienta, fiindca am intalnit instalatii electrice auto roase de sobolani, facute tandari si implicit cu malfunctionarea consumatorilor, defect care poate fi prezent si la masina colegului.
Revenind la problema colegului, nu am intalnit aceasta problema cu curentatul la masina mea si la alte zeci, poate chiar sute. Orice masina in mers se incarca electrostatic datorita frecarii cu aerul, dar acel curent se descarca in instalatia electrica a masinii, prin intermediul caroseriei, numai daca legatura dintre caroserie si borna de minus este corespunzatoare. In ideea sustinerii acestui acestui punct de vedere, il citez pe colegul Petrica Viorel : "Multumesc de raspuns - am mai vorbit cu cineva si mi-a spus ca nu este masa facuta corespunzator. "

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 19-Noi-2010 00:55

@Robi acum am reluat si eu firul discutiei si am citit ce ai scris. oricum, eu am crezut ca e vorba de o terta persoane care a dat sfatul asta, pentru ca in textul tau nu pare sa afirmi asta, dar scos din context chiar se intelege ca e un indemn. anyway, e putin probabil ca o masa sa nu fie pusa la locul ei, o groaza de consumatori sint legati la masa direct pe caroserie de ex, functionarea lor ar fi cel putin defectuoasa. eu ma gindesc mai degraba la BSM, mai ales si din cauza problemei cu farurile. e posibil ca acolo sa fie problema
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Vin 19-Noi-2010 09:03

Salut!
Nu va suparati! Aici totusi este unforum de discutii. Am apelat la ajutorul vostru pt ca in Galati nu am gasit pe nimeni sa ma ajute in aceasta problema. Este clar ca am inteles eu gresit in context, dar oricum nu faceam aceasta manevra (sunt electrician si stiu ce implica un scurtcircuit, mai ales in cazul unor componente electronice ca la masina).

Referitor la BSM - ce este de facut? cum pot afla ce se intampla. Acum 3 saptamani am facut o diagnoza computerizata a masinii si totul a dat ok. :cry:
Acum nu face figuri des, dar au fost situatii in care am aprins farurile sa nu mai faca flash-uri. (O data cand am deschis masina din telecomanda s-au aprins farurile)
Iar cel electrician care a facut diagnoza computerizata a spus ca este din cauza incarcarii electrostatice a masinii.
Situatia asta ma sperie pt ca daca nu o rezolv in vreun fel, poate duce la o avarie serioasa sau chiar la un incendiu (cauzat de un potential scurtcircuit care face aceste flashuri).
Keep Walking!!!

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”