@mihaivus, faptul ca tie ti se pare imposibil nu ar trebui sa sune chiar asa imperativ si in nici un caz nu trebuie sa tragi concluzii inainte sa te documentezi (daca ai fi folosit functia "cautare" ai fi vazut ca subiectul s-a mai discutat pe forum).
da consum 0 (ZERO) exista chiar in cazul franei de motor, iar daca tu ai facut pana acum greseala de a merge la ralanti in panta

, crezand ca faci economie, a fost gresit.
e adevarat ca sunt cateva exceptii, una dintre ele de care am citit de curand fiind situatia in care catalizatorul are o temperatura prea ridicata.
la subiect, cred ca cea mai buna informatie legata de grafice de consum e cea de la marius (mars2k), bravo marius. se pot face analogii extrem de simple cu alte motoare si chiar se pot trage niste concluzii.
ceea ce eu as vedea interesant ar fi:
- exista valori de consum
sub consumul mediu dat de producator - a se vedea in special consumul la 80km/h. sint sigur ca la 70km/h (intr-a v-a) e si mai putin, dar deja vorbim de mers mult subturat.
- consumul creste proportional cu viteza (sau ma rog, dupa o oarecare functie)
- consumul la 150km/h la motoarele prezentate e deja notabil si personal chiar ma bucur ca nu sint diferente chiar asa "uriase" fata de benzina.