Vibreaza la 140 km/ora

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Vin 30-Iul-2010 14:27

ag26raf scrie:intr-adevar cauza era o janta stramba, cea de pe dreapta spate.
problema am rezolvat-o la Calypso Pitesti - 60 RON
Multumesc tuturor pt sfaturi.
Subiect inchis.

Subiectul nu este ĂŽnchis, prietene, pentru cĂŁ mulți oameni vor avea, de-acum ĂŽncolo, aceeași problemĂŁ.
Regret cĂŁ n-am trecut pe-aici ĂŽn timp util, cĂŽt sĂŁ-mi ĂŽmpĂŁrtĂŁșesc experiența personalĂŁ, cu specificitĂŁțile ei.
Spre exemplu, a mea ĂŽncepea sĂŁ vibreze ca un mĂŁgar ĂŽn cĂŁlduri pe la 125 km/h. Se ĂŽntĂŽmpla acum vreun an (2009), dupĂŁ ce abia schimbasem cauciucurile fațĂŁ, dar și dupĂŁ ce am luat ĂŽn cesiune o serie de gropi vĂŽrtoase, bine ĂŽnvelite ĂŽntr-un strat de apĂŁ, la vitezĂŁ relativ mare. Cu eterna Dacie ĂŽn minte, eu mĂŁ temeam cĂŁ se pune problema de bucșĂŁraie, tije, amortizoare, chestii mai complicate și mai scumpe, dar nu erau de vinĂŁ decĂŽt jantele (sau gropile, depinde cu ce partid ții).
Simptomele erau amplificate și de anvelopele vechi (de șapte ani) pe care ĂŽncĂŁ le mai aveam pe spate, care, din spusele tipului de la service, fĂŁceau inutil orice efort de echilibrare a roților pe care erau montate. Din ce mi-a spus el, și seamĂŁnĂŁ cu ce spun chiar producĂŁtorii de anvelope, orice cauciuc mai vechi de cinci ani trebuie schimbat, chiar dacĂŁ vizual aratĂŁ impecabil (și chiar dacĂŁ nu a fost folosit - se recicleazĂŁ). O astfel de vechiturĂŁ poate ceda oricĂŽnd, de obicei pe neașteptate, cu consecințe uneori grave.
Nu știu dacĂŁ la Calypso Pitești lucreazĂŁ prieteni de-ai tĂŁi sau rude care-ți poartĂŁ picĂŁ, dar prin București o roluire (ĂŽndreptare) de jantĂŁ costĂŁ pĂŽnĂŁ-n 30 de roni. Cu tot cu (re)echilibrare. Asta-n service-urile din Berceni, despre alte cartiere n-am idee.

BaftĂŁ,
V

PS: Cel mai mult am prins cu ea 167 km/h, cu vĂŽnt ĂŽn spate

rafy29
simpatizant

Mesajde rafy29 » Vin 06-Aug-2010 18:51

@marmotule, sa zic mersi ca am depistat care janta era, daca nu intreaga operatie ma costa "x4"! :lol:
Am auzit ca in general in Bucuresti gasesti "operatiuni" de interventie la preturi mult mai accesibile decat in Arges, dar trebuie sa mai si cunosti zona.
Si uita mah, daca tot nu mai vibreaza, avand in vedere ca astazi m-am intors de pe litoral, deci A1+A2 dus intors, viteza la care am ajuns a fost 168 km/h si cred ca mai mergea un pic dar mi-a fost frica de radar.
Salutare :D

Snake_
simpatizant

Mesajde Snake_ » Dum 15-Aug-2010 21:16

si eu am avut aceasi problema tragea un pic de tot dreapta dar vad ca si-a revenit intre timp.probabil de la gropile noastre

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”