...Sfatul de a fi precaut... intr-adevar se pot distruge pompa de apa, schimbatorul de caldura ulei/apa, radiatorul, sonda traductoare, etc.
Normele care trebuie respectate: ASTM D3306,D45656,D4985 asta trebuie sa scrie pe ambalaj si e OK
durata de viata e de 5 ani
De exemplu:
docs.google.com/viewer?url=http://www.uleidemotor.com/pdfs/pdf_108.pdf&embedded=true&chrome=true&pli=1
Pentru lamurire completa : CITITI TOT TOPIC-ul !
PS. In KAUFLAND gaseti o pompita de verificat antigelul si lichidul de degivrare la 7-9 lei ;e util !
O zii cat mai buna!
antigel G30
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
"Pompita" aia se numeste densimetru. Am vazut si eu, dar nu stiu cat de precisa este, prefer sa merg intr-un service mai rasarit.
Cat priveste antigelul Glysantin G33, vine ambalat numai la canistre de 20 de litri si butoaie de 60 de litri, deci este numai pentru uz industrial, ca sa zic asa. La specificatii se spune ca este special numai pentru Peugeot si Citroen. Eu ma indoiesc ca o firma face un anumit produs strict pentru o anumita marca. Toate celelalte produse Glysantin au liste intregi de aplicatii pentru o gramada de marci auto.
Atata timp cat se spune ca este "silicate-free", eu sunt sigur ca celelalte produse la care am facut referire nu pot cauza nici un fel de problema daca sunt folosite.
Cat priveste antigelul Glysantin G33, vine ambalat numai la canistre de 20 de litri si butoaie de 60 de litri, deci este numai pentru uz industrial, ca sa zic asa. La specificatii se spune ca este special numai pentru Peugeot si Citroen. Eu ma indoiesc ca o firma face un anumit produs strict pentru o anumita marca. Toate celelalte produse Glysantin au liste intregi de aplicatii pentru o gramada de marci auto.
Atata timp cat se spune ca este "silicate-free", eu sunt sigur ca celelalte produse la care am facut referire nu pot cauza nici un fel de problema daca sunt folosite.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Aseara am descoperit intr-un hipermarket antigel Glysantin. Din pacate era G30, nu G33 cum se recomanda pentru PSA. Citind cateva date tehnice pe site-ul oficial, am descoperit ca si G30 se poate folosi pentru PSA. G33 se ambaleaza numai in canistre de 20 de litri, G30 am vazut ca este ambalat in pungi de 1 litru.
G30, G33.
G30, G33.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”