Salutare natiune si forumisti de Citroen! Iata si C3-ul meu!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 11:20

Hylander, CLAR deacord cu tine in sensul ca indirect suntem dezavantajati de acesti tipicari care duc pretul in jos, mai ales ca "traim in Romania si asta ....." revenind la MB:).
Dar hai sa iti spun ceva. Eu pana sa aleg C3, am mai testat si alte masini,cam la banii aia(in 2008 am dat 20000 RON pe ea) printre care si Clio Symbol, Fiesta etc. Intamplator lucrez la Dacia Renault. Pt mine, momentul cand urc intr-un Logan nou este un moment nul, nu imi spune nimic, nu am niciun feeling . Am dat un exemplu.
Confortul si tinuta C3-ului nu se compara cu Dacia sau Clio Symbol, de Fiesta nu ma pronunt.
Intr-adevar piesele sunt mai scumpe, dar in momentul asta s-au cam echivalat, avand in vedere aparitia masiva a magazinelor cu profil piese auto import.
Lasa-ma sa afirm faptul ca intre C3 , Fiesta, Clio si Dacia toate fabricatie 2004 ca al meu, C3-ul este mult mai futurist, mai cool, aer young, si stil. Poate ca si de aia am facut aceasta alegere.... :lol:
Si nu, nu as renunta la ea pe niciuna dintre cele enumerate mai sus (acelasi an). Atentie Fusion, este deja altceva...

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 11:33

ag26raf scrie:Hylander, CLAR deacord cu tine in sensul ca indirect suntem dezavantajati de acesti tipicari care duc pretul in jos, mai ales ca "traim in Romania si asta ....." revenind la MB:).
Dar hai sa iti spun ceva. Eu pana sa aleg C3, am mai testat si alte masini,cam la banii aia(in 2008 am dat 20000 RON pe ea) printre care si Clio Symbol, Fiesta etc. Intamplator lucrez la Dacia Renault. Pt mine, momentul cand urc intr-un Logan nou este un moment nul, nu imi spune nimic, nu am niciun feeling . Am dat un exemplu.

Adevarat! Nici eu nu simt nimic cand ma sui intr-un Logan si cand vad bordul ala asa sec, si aeratoarele alea (sincer la partea astea si pe cele de pe C3 le urasc dar na... ) Totusi nu pune egal intre Renault si Dacia, chiar daca sunt facut de acelasi producator e alta mancare... Plus de asta e cel putin absurd ca compari o masina din clasa Super minic cu un Logan! (Un Megane de exemplu e o super masina, mai ales 2.0 Tdi-ul care e ditamai masina si consuma doar 5% si are si multe optiuni, pe care "semicercul" nu le are!)
Dar na... e parerea ta si tinand seama ca nici eu nu suport Dacia in general, o accept!

Confortul si tinuta C3-ului nu se compara cu Dacia sau Clio Symbol, de Fiesta nu ma pronunt.

Si as putea sa adaug eu tinuta C3-ului nu se compara niciodata cu Golf 4, Astra G sau Astra H, (wow) si pe langa ele nu mai adaug altele... pentru ca C3-ul oricum ia o "rusinicaaaa" intr-un mare fel!

Lasa-ma sa afirm faptul ca intre C3 , Fiesta, Clio si Dacia toate fabricatie 2004 ca al meu, C3-ul este mult mai futurist, mai cool, aer young, si stil. Poate ca si de aia am facut aceasta alegere.... :lol:
Si nu, nu as renunta la ea pe niciuna dintre cele enumerate mai sus (acelasi an).

E parerea ta, e ceva relativ si subiectiv si nu am cum sa ma pronunt de data asta ca sa zic: DA, ASA E! sau NU, NU E ASA!
Daca tu vezi C3 o masina futurista, cool si cu stil e ok. Ai dreptul sa spui ce simti si ce crezi.
Acum ca sa fac un pic de "caterinca":
Stiu ca nu suprti Dacia si vrei sa o pui in derizoriu fatza de C3-ul tau dar totusi DACIA in 2004?
Lol :razz:
Ori ai gresit anul, (Logan-ul este lansat in 2005) ori pur si simplu ne iei la misto cand faci comparatie intre Dacia Solenta (o carutza) si Citroen C3. Totusi aici este un forum unde vorbim si facem comparatie intre masini...
Corect?
:wink:

P.S. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni (mai ales iubitor de Dacia) dar totusi imi place sa fiu realist si sa nu compar "mere cu nuci".
Chiar imi amintesc zambind asa, o alta postare pe un forum unde o fata cerea parerea pe acolo, cum ca ea isi dorea o masinutza mica, de oras, si ca nu stie ce sa aleaga intre Opel Corsa, Vw Polo, Peugeot 206, Hyundai Getz si inca ceva pe acolo.... Oamenii aduceau argumente PRO si Contra, frumos, etc... si intra unul frate, (iubitor de Dacia) si zice:
"IA-TI LOGAN FATA MEA, aia masina serioasa, poti sa cari cu ea, poti sa fii si elegant, si plus de asta tata a avut o Dacie din 70 si o mai are si acum!"
Iubirea de brand duce la orice exagerare, fata vroia o masina mica de oras si ala recomanda Logan!
Tare? Sau ce?
Ultima oară modificat Mie 23-Feb-2011 11:43 de către Hylander, modificat 1 dată în total.
Sunt totul si totusi nimic!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 11:41

Hylander, futurist fata de masinile enumerate de mine, nu ca acum mai este valabil cu masinile actuale.
Nu mai compara cu VW, ma simt prost. Si NU vreau sa pun in derizoriu marca Dacia, am specificat .....lucrez la Dacia :lol:
DACIA LOGAN A INTRAT IN PRODUCTIE IN 2004!!!!!!! Atentie.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 11:46

ag26raf scrie:Hylander, futurist fata de masinile enumerate de mine, nu ca acum mai este valabil cu masinile actuale.
Nu mai compara cu VW, ma simt prost. Si NU vreau sa pun in derizoriu marca Dacia, am specificat .....lucrez la Dacia :lol:
DACIA LOGAN A INTRAT IN PRODUCTIE IN 2004!!!!!!! Atentie.

Fratele meu nu am nimic cu tine, una e cand intra in productie, alta e cand se face lansarea oficiala, eu stiu doar ca m-am ocupat mult de promotii si evenimente si acum chiar detin o agentie de promotii si evenimente...
Daca imi amintesc eu bine pe vremea aceea chiar fosta mea prietena a participat la lansarea oficial a DACIA Logan in Ro si era in 2005.
Daca gresesc eu: "SA IMI FIE RUSINE" daca nu...............
(completati voi pe linia punctata :lol: )

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 11:46

daca vrei data exacta: Logan, serie 28 septembrie 2004, Sandero 13 noiembrie 2007, Duster 25 ian, 2010, MCV 31 oct 2006, VAN 6 noiembr 2006, pick-up 13 febr 2008 :lol:

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 11:49

ag26raf scrie:daca vrei data exacta: Logan, serie 28 septembrie 2004, Sandero 13 noiembrie 2007, Duster 25 ian, 2010, MCV 31 oct 2006, VAN 6 noiembr 2006, pick-up 13 febr 2008 :lol:

Ok, atunci asa sa fie cum spui tu, insa eu stiu ca atunci a fost acea campanie. Never mind... My Fault!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 11:50

@Hylander, sa terminam odata cu Dacia, ca nu asta intereseaza colegii, si devenim obositori (ne exclud adminii :lol: ), sti cate Logan sunt pe drumuri fabricate in 2004?????? Dar asta deja este un lucru confisential, la fel ca si ce masina vom face in 2012 si in 2016.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 12:00

ag26raf scrie:@Hylander, sa terminam odata cu Dacia, ca nu asta intereseaza colegii, si devenim obositori (ne exclud adminii :lol: ), sti cate Logan sunt pe drumuri fabricate in 2004?????? Dar asta deja este un lucru confisential, la fel ca si ce masina vom face in 2012 si in 2016.

Acum vezi de ce am zis eu 2005? Pentru ca una e ce se face confidential si alta oficial!
Plus de asta ok, oprim discutia aici, dar iese din discutie ca devenim obositori sau ca vom fi exclusi (chiar si in gluma).
Suntem liberi sa vorbim orice (mai ales ca e pe postarea mea si are legatura cu comparatia facuta cu C3) si banuiesc ca dictatura a disparut de vreo 21 de ani din RO. (Oficial, altfel ce fac unii prin politica e confidential, sa speram ca nu si pe forumul Citroen :wink: ) ce
P.S. Tu ce ai patit de nu iti afiseaza fotografia la profil? Need some help?

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 12:12

pe dracu am patit, tre sa imi pun :lol: . Nu am avut de la inceput.
Nici vorba de cenzura pe acest forum, adminii sunt super:).
Nu, ca sa intelegi, tot ce am comparat a fost functie de pret, niciodata nu compar 2 masini din clase diferite, doar cand ajungi la momentul cand vrei sa iti iei un SH,ai o suma de bani si gasesti fel si fel de oferte din clase diferite.
Lasa ca vedeti voi ce pregateste Dacia incepand cu 2012 :)

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 12:16

ag26raf scrie:pe dracu am patit, tre sa imi pun :lol: . Nu am avut de la inceput.
Nici vorba de cenzura pe acest forum, adminii sunt super:).
Nu, ca sa intelegi, tot ce am comparat a fost functie de pret, niciodata nu compar 2 masini din clase diferite, doar cand ajungi la momentul cand vrei sa iti iei un SH,ai o suma de bani si gasesti fel si fel de oferte din clase diferite.
Lasa ca vedeti voi ce pregateste Dacia incepand cu 2012 :)

Wow, wow, wow, deja incep sa pun banii deoparte... Abia astept sa NU imi iau noul lor model!
P.S. Inainte sa dau Golful 4 (fabricatie 2002) am primti oferta la Schimb un Logan MCV din 2006.
(evident ca refuzat politicos)

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 12:22

serios, noile modele vor surprinde piata, va fi altceva, dar din pacate nu pot vorbi mai mult.
in ceea ce priveste achizitia..... uita-te si la mine.... nu "port" Dacie, deci, slabe sanse ca pe viitor sa aleg marca. La 18000 cat costa de ex un Duster full 4x4, ma vad intr-un SH de imprt de moare lumea, si an bun....

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 12:46

ag26raf scrie:serios, noile modele vor surprinde piata, va fi altceva, dar din pacate nu pot vorbi mai mult.
in ceea ce priveste achizitia..... uita-te si la mine.... nu "port" Dacie, deci, slabe sanse ca pe viitor sa aleg marca. La 18000 cat costa de ex un Duster full 4x4, ma vad intr-un SH de imprt de moare lumea, si an bun....

Clar da.
Uite ca tot ai adus in discutie DUSTER, asa arata interesant ca masina, dar interiorul e tot de Logan ordinar. De ce sunt ma ei atat de prosti? Pe bune ca mi-as fi luat asa ceva daca faceau si ei ca masina asta sa arate pe interior mai a masina, mai a 2010 asa, nu a 2000. Plus de asta dotarile, motorizarea. Adica pana mea C3 ul are motor de 1.4 HDI (unul dintre cele mai bune motoare diesel) si e micutz rau si destul de usor, si pe o masina de teren, destul de mare si de grea pui motor de 1.5? De ce asa ceva?
Plus de asta, eram anul trecut la mare si in fatza mea un "Prafuitor". Ce crezi ca imi vad ochii cu uimire?
Toba dar mai ales teava de esapament era ruginita!
PE BUNE?
Cum asa? Cum? Masina asta abia a fost lansata si deja i-a ruginit teava de esapament?
Ar putea sa faca si masini, dar na... eu au public tinta, au vazut ca le merge bine ca vand "carutze cu motor" si nu isi mai bat capul si cu altceva!
Dar sa vedem ce va fi in 2012. (sper ca nu sfarsitul lumii :lol:)
Sper ca nu te referi la Popster pentru ca din start mi se pare ca arata groaznic de urat (mai ales farurile alea si masca - yeaaach- ) si totodata poate imi explici si mie care e idee. Dupa ce faci MCV de 7 locuri si ditamai promovarea, spui ca vine ca si concurent direct la Opel Zafira, la Touran etc, acum vrei sa faci Popster si din nou vine ca si alternativa la Zafira si Touran? Pai care e logica?
Faci 2 masini asemanatoare si vrei ca lumea sa zica:
WOW CE MASINA NOUA AU FACUT ASTIA!? O VREAU SI EU?
P.S. Spune-le te rog daca poti sa schimbe dracu aeratoarele alea in forma de cerc si sa le faca dreptunghiulare sau patrate in genul Skoda, Vw, Bmw! Chiar ar fi ceva tare!
(Glumesc si eu, stiu ca nu ai cum sa le spui asta, dar imi imaginez cum ar fi)
Sa puna si ei un ABS mana in mana cu un ESP, EBD si 6 airbag-uri, sa puna si ei niste scaune de calitate, sa faca un bord frumos, calitate buna, etc si sa fie mai atenti la detalii si cred ca ar fi altceva)
Asa bagam bani la greu in promovare, in publicitate (astea costa oricum inferent ce vinzi) dar produsul finit din start lasa de dorit!
De aceea si eu la fel ca si tine, in final prefer ceva SH dar de calitate de afara decat ceva nou dar prost facut, fara dotari, fara aspect, far gust si fara siguranta!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 12:56

Raspunsul este unul singur: PRETUL!!!!
orice din ceea ce ai enumerat tu = ridicarea pretului.
Asta este politica Dacia, si s-a dovedit una castigatoare. Nu uita, poti verifica, Dacia tzine in spate peste 50% din tot Renault.
Criza in Romania?????, Criza in lume?????? Uita-te la vanzarile Dacia! 80% din productiatotala este destinata exportului. Comenzile????? Sti cat asteapta germanul dupa un "prafuitor"????? 3 luni!!!!! Sti cu cat se vinde un Duster in Germania???? 20000 E. Banii jos.
Am incercat sa iti dau un raspuns general la intrebarile tale. Productia de Duster este undeva la 650 unitati pe zi
90% extern!!!
Cred ca te-am edificat destul. Nu are Dacia capacitate de productie pt cerere.... Tine cont (80% din total pleaca afara) Dacia este in top 3 la cele mai vandute marci in multe tari din vest.
Stiu, suna ciudat, dar realitatea depaseste cateodata intuitia. :lol:

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 13:02

ag26raf scrie:Raspunsul este unul singur: PRETUL!!!!
orice din ceea ce ai enumerat tu = ridicarea pretului.
Asta este politica Dacia, si s-a dovedit una castigatoare. Nu uita, poti verifica, Dacia tzine in spate peste 50% din tot Renault.
Criza in Romania?????, Criza in lume?????? Uita-te la vanzarile Dacia! 80% din productiatotala este destinata exportului. Comenzile????? Sti cat asteapta germanul dupa un "prafuitor"????? 3 luni!!!!! Sti cu cat se vinde un Duster in Germania???? 20000 E. Banii jos.
Am incercat sa iti dau un raspuns general la intrebarile tale. Productia de Duster este undeva la 650 unitati pe zi
90% extern!!!
Cred ca te-am edificat destul. Nu are Dacia capacitate de productie pt cerere.... Tine cont (80% din total pleaca afara) Dacia este in top 3 la cele mai vandute marci in multe tari din vest.
Stiu, suna ciudat, dar realitatea depaseste cateodata intuitia. :lol:

Man nu mi-ai spus nimic nou. Stiam toate acestea si ma refeream strict la faptul ca de ce sa vinzi asa de mult o masina dar sa nu te gandesti si la client!
Adica sa zicem ca un Logan dotat mai ok asa ajunge tot la 10.000 de euro chiar daca ei prezinta o carutza goala la 5000.
Bun stiam ca vei raspunde ca pretul si costurile... Dar te intreb eu... Oare chiar nu mai exista si alte masina noi in 10000 de euro care sa arate si mai bine dar sa fie si sigure si mai dotate decat Loganul?
SIGUR DA!
Deci asta era ideea mea... Daca altii pot, de ce sa nu poata si Dacia?
Simplu pentru ca nu le pasa atat de mult de clienti si de calitate ci mai ales de cantitate.
Pana mea... poate sunt eu prea pretentios, sau poate eu sunt ala "normal" iar restul au ajuns sa se multumeasca cu putin!

P.S. Desi a vandut mult Dacia, afara si chiar in Germania, s-au facut multe teste si statistici si Dacia a iesit ca fiind CEA MAI PROASTA MASINA vanduta in cantitati mari.

Telegraph desfiinĂžeazĂŁ Dacia Duster: Cea mai proastĂŁ maÂşinĂŁ pe care am testat-o

Dacia Duster a anilor '80 este, de departe, cea mai proastã maºinã pe care am testat-o. (...) Aceastã nouã Dacia Duster are douã plusuri majore (faÞã de modelele vechi ale mãrcii, n.r.) - nu te lasã În drum iar bordul nu pare cã a fost creat (...) cu ajutorul ciocanului ºi a ºurubelniÞei?. Aºa Începe review-ul Telegraph.co.uk pentru SUV-ul românesc.
Jurnalistul Andrew English, autorul test drive-ului, κi Începe articolul printr-o paralelã Între modelele Dacia din anii '80 ºi actualele automobile româneºti construite În colaborare cu Renault. Un scurt istoric al mãrcii româneºti, de la colaborarea cu Renault din 1966 ºi apoi din 1999, stabileºte originile ?umile? ale crossover-ului românesc.
?Duster este fĂŁrĂŁ ĂŽndoialĂŁ de modĂŁ veche, cu geamurile sale micuĂže, o caroserie fĂŁrĂŁ o formĂŁ artisticĂŁ ĂŽmpreunĂŁ cu o grilĂŁ frontalĂŁ puternic influenĂžatĂŁ de stilul american?, scrie jurnalistul britanic.
La pãrÞile bune ale maºinii au fost notate direcÞia, despre care spune cã este ?uºoarã ºi directã?. De asemenea, ?cu toate cã nu este un vehicul de mare performanÞã, maºina de 1,2 tone accelereazã destul de uºor pânã când aerodinamica te trage În spate precum o coardã elasticã legatã de uºa de garaj?.
?Dar ai putea sã-Þi doreºti cu adevãrat una??, noteazã jurnalistul la finele articolului. ?La ce se gândeau? Pentru 13.000 de lire sterline (preÞul versiunii de top În Anglia), o Skoda Yeti la mâna a doua va face praf Duster-ul În privinÞa aerodinamicii, a aspectului ºi a utilitãÞii ? egalã cu cea aunui Land Rover Freelander?.
Jurnalistul subliniazã faptul cã ?mirosul de maºinã nouã se duce repede. ªi apoi vei rãmâne cu un crossover auster, complet depãºit, care pare cã a venit direct din Japonia anilor '70. Duster oferã o cãlãtorie retro surprinzãtor de plãcutã, Însã care este scopul lui??, Încheie britanicul În review-ul publicat de Telegraph.co.uk.
Ultima oară modificat Mie 23-Feb-2011 13:11 de către Hylander, modificat 1 dată în total.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 13:10

:lol: Uite, tu cand suflii in lumanarile de pe tort la aniversare te gandesti ca un batz de chibrit a trebuit sa ia foc pt ele?:)
Tu cand parchezi masina te gandesti ca locul ala poate era preferatul unui caine sa isi faca nevoile si acum nu mai are unde?
Asa si cu Dacia! Mane, care este scopul unei firme? Profit, nu? Deci....
Ti-am zis, nu am Dacie, si daca as avea 10000, 18000 E sigur altele ar fi optiunile.
Paranteza, ai dreptate cu esapamentul:):):):)

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”