Jurnal de bord

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

B-01-DRC
pasionat

Jurnal de bord

Mesajde B-01-DRC » Vin 16-Sep-2005 00:33

Dupa 8800 Km in C3, parcursi in 124 ore timp de 3 saptamani, cu o viteza medie de 71 Km/h, pot sa va spun urmatoarele:
- consum mediu: 6.1 % (conform numar de kilometri parcursi si benzina bagata - nu conform computer bord, care arata 6.3%);
- viteza maxima: 163 Km/h (coborari succesive pe A8 in Franta si intre Genoa si Milano, pe A7, dupa ce se termina tunelele);
- viteza de croaziera (in mod normal pe autostrazi): 140 Km/h.
Masina era incarcata cam cu vreo 500 Kg (oameni + bagaje).

Ca idee despre condus, masina mi se pare foarte confortabila, cel mai lung drum care l-am parcurs a fost de 1200 Km Oradea - Ravensburg. Atat scaunul cat si suspensiile, se comporta foarte bine pentru sofer.
Cam greu la o panta de urcat, la incarcarea care am avut-o eu, la o panta de peste 5% la peste 110 Km/h in a 5-a pierde viteza, dar se descurca foarte bine la "croaziera".
Cel mai greu drum a fost in Provincia, unde am mers 200 Km de drum de genul serpentinelor de la Predeal - am facut un tur sa vedem Gorges du Verdon si Moustiers St. Marie. Scazand opririle pentru vizite, imi rezulta o medie orara de vreo 30 Km/h pentru acel drum. E destul de inspaimantator, sa vezi portiuni, unde imediat ce se termina asfaltul se vede o "gaura" spre Gorges de 400-500 m adancime (avea sectiuni mici de drum care nu aveau nici un fel de parapet). Dar ca asfaltul era incredibil acolo. Foarte bine nivelat si marcat. Dupa terminarea drumului, am avut o surpriza neplacuta, aveam doar 4 patratele aprinse la nivelul uleiulul. Insa a doua zi era la normal, dupa racire.

In final, ca un motiv de mandrie si orgoliu pentru cei de aici: dintre masinile care se fabrica de 5 ani maxim, cea mai vazuta afara este clar C3-ul. Singurul concurent serios este A-Klasse.
Si inca ceva legat tot de Citroen. CV-2-ul. Se gaseste inca in Franta la nivel de "masa". Foarte bine aranjate, unele chiar "tunate".

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Mie 11-Apr-2007 22:07

Dupa doi ani frumosi...am vandut-o. Ciudat, dar cand au luat-o sa o duca in parcare am simtit asa un mic nod in gat...imi parea rau, desi stiam ca imi iau o masina mai buna, dar ma leaga niste vacante frumoase...si mai ales fi'mea care cum vede un C3 alb, incepe "masina lu' mami".....Asta e...sa vina C5-ul!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mie 11-Apr-2007 23:43

succes la cumpararea c5-ului . Sa te bucuri de ea exact cum teai bucurat si de c3 8)

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 12-Apr-2007 09:42

sa fie toate intr-un ceas bun .. lucrurile vin si pleaca .. n-ar trebui sa ne atasam de ele ..
ne servim de masini sa ne facem cumva viata mai usoara,poate chiar mai frumoasa ... insa vom vedea ...

mult succes si bafta cu C5-ul .. :)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”