Pagina 1 din 2

Prag dreapta lovit

Scris: Sâm 01-Mai-2010 20:56
de tiberiu72
Azi am fost la iarba verde de 1 Mai, nu am vazut un bolovan de beton ascuns dupa o tufa de iarba si mi-am botit pragul din dreapta. Poate cineva sa ma sfatuiasaca daca se poate repara sau trebuie inlocuit? Cum si unde si poate stiti si preturi? Multumesc mult. Sunt destul de suparat, oricum mi-a stricat ziua.

Scris: Dum 02-Mai-2010 13:22
de khan
se indreapta tragind cu un ciocan pe invers. acuma depinde de echipament, unele service-uri au o scula care sudeaza temporar niste cuie pe tabla pe care le tragi cu ciocanul inafara. daca nu, se pot pune kipling-uri si restul e la fel, asta ca sa nu desfaci pragul si sa strici protectia anticoroziva

Scris: Dum 02-Mai-2010 16:56
de SPF
Protectia anticoroziva oricum se duce dracului cand ai pus aparatul de sudura pe ea. In speta galvanul de pe tabla se arde de la aparatul de sudura si daca nu-l tratezi din nou cu un spray de galvanizare in 2 zile a ruginit.

Scris: Lun 03-Mai-2010 11:25
de khan
in cazul asta nu, e o sudura electrica punctiforma, daca se da o ceara de cavitati inauntru si apoi un grund protector pe exterior nu e nici un pericol

Scris: Lun 03-Mai-2010 12:13
de SPF
De acord, dar atunci unde mai e avantajul de a avea caroserie galvanizata daca dai cu grund ca la dacia 1300?

Eu as lasa pragul stramb decat sa ma apuc de inginerii care reduc protectia la coroziune.

Scris: Lun 03-Mai-2010 13:43
de cbx
nu este vorba de gruntul dat cu pensula , se aplica inainte de vopsea
Sudarea cuielor afecteaza 4 mm per cui .

Scris: Lun 03-Mai-2010 13:57
de SPF
Nu am zis ca se da cu pensula. De fapt nu conteaza cu ce se da gruntul cu pensula cu pistolul pana la urma e efectul vizual ca protectia coroziva e aceeasi.

Ideea e ca baietii aia de la Citroen s-au chinuit sa imi scufunde mie masina in vreo 7 bai decapante si de galvanizare ca sa imi scoata o caroserie galvanizata complet, garantata la perforare prin coroziune timp de 12 ani ca sa nu fac crize pe forum ca mi-a ruginit masina cum se intampla pe forumul Dacia.

Nu stiu cat de tare e lovit pragul ala, insa daca nu s-ar vedea foarte nasol, cu zgrieturi profunde pana la metal, eu asa l-as lasa.

Scris: Lun 03-Mai-2010 15:42
de Ramona09
bine ai venit in "Clubul" meu, si eu am patit acelasi lucru acum 2 saptaman....tot pragul din dreapta e putin infundat, ca sa-i zic asa, dar mai bine-l las asa...decat sa-i fac ceva...mai rau!

Scris: Lun 03-Mai-2010 20:24
de gropitzabogdan
nu mai bine pui o poza sa vedem cat de afectat este ?

Scris: Mar 04-Mai-2010 10:09
de khan
grundul ala are aproape acelasi efect asupra metalului ca si o baie de galvanizare pentru ca este acid si intra in reactie. nu e nici un pericol in final, si eu am pragurile indreptate (erau strimbe cind am cumparat masina) si nu au avut nici pe dracu dupa ce am facut exact ce am scris mai sus. si sint 5 ani de atunci iar masina are in total 20

Scris: Mar 04-Mai-2010 10:59
de SPF
Imi pare rau sa te dezamagesc dar acum 20 de ani nu existau masini cu caroserie galvanizata.

Iar gruntul nu intra in reactie chimica cu metalul si nici zincul. Daca vrei, galvanizarea este o placare a metalului cu un strat de zinc. Tocmai din cauza ca nu intra in reactie chimica este posibil acest lucru. Daca intrau in reactie chimica nu mai era nevoie de o gramada de decapari inainte de procesul de galvanizare la cald (scufundarea caroseriei in baie de zinc). Si inca ceva, cand doua metale intra in reactie chimica se produce coroziunea. Vezi aluminiul + zincul.

Si inca o observatie: gruntul il zgarii cu cheia. Zincul nu prea. Nu este o extravaganta galvanizarea, este un procedeu adoptat datorita rezilientei sale in timp si a protectiei infinit mai mare decat a vopsirii cu grunt. Cu atat mai mult cu cat vopselele in ziua de astazi sunt vopsele ecologice pe baza de apa si nu mai protejeaza metalul cum o faceau vopselurile de acum 20 de ani pe baza de ulei.

Scris: Mar 04-Mai-2010 11:03
de mbc
masina mea are vopseaua sarita langa butucul cheii la sofer pe o suprafata de 1 cm2 de cand o am, adica vreo 3 ani si nu a ruginit. Eu zic ca ceva proces de tratare tot are.

Scris: Mar 04-Mai-2010 14:21
de khan
iarta-ma SPF, dar marturisesc ca voi evita sa mai intru in vreo discutie cu tine... esti imposibil, inteleg ca stii anumite lucruri, nu ma deranjeaza asta nicicum, din contra, te felicit sincer, dar nu incerca sa dai impresia ca ceilalti sint cretini prin asta. in final important e ca cel care solicita ajutor sa il primeasca. nu pun la indoiala spusele tale, dar dupa ele ar insemna ca masinile accidentate sa umble mai degraba indoite decit reparate, ori realitatea te contrazice. asa ca, repet, daca vrei sa ajuti pe cineva, fa-o, nu incerca sa arati ca esti cel mai destept, ca asta nu ajuta pe nimeni. grundul ala e de doua feluri, unul acid, care intra in reactie cu metalul pentru ca e acid si pentru ca se da pe metalul gol, si apoi mai e un grund celulozic. rezultatul e ca metalul beneficiaza de o protectie asemanatoare cu cea data de galvanizare datorita grundului acid si ca umezeala nu mai ajunge la el datorita stratului celulozic. si da, masinile de acum 20 ani (ma refer la BX, dar nu numai, mai e Audi 80, etc) erau tratate prin galvanizare si aveau o garantie impotriva coroziunii cuprinsa intre 5 - 10 ani, in fct de fabricant

Scris: Mar 04-Mai-2010 18:07
de SPF
Fiecare intelege ce poate dupa ce filtreaza informatia. Daca se simte cineva cretin dupa postarile mele, asigur pe toata lumea ca nu asta e intentia.

Daca faptul ca am pareri personale ma face sa par ca fac pe desteptul, iar nu este vina mea.

Parerea mea este ca pentru o zgarietura/indoitura care nu afecteaza functionalitatea sau estetica prea tare nu merita sa afectezi zona respectiva cu suduri sau alte balarii. Parerea ta este evident ca este alta. Nu stiu de ce te supara discutiile in contradictoriu. Asta este rolul primordial al unui forum de discutii.

Prag dreapta lovit

Scris: Mar 04-Mai-2010 19:51
de toro
Folositi cu incredere peste suduri la parti zincate sau nu Spray-ul cu pulberii de Zn. Se gaseste in comert la un pret de aprox. 48 ron /450ml.In problema pragului infundat se poate aduce la forma initiala cu ajutorul ventuzelor cu Vacum ( daca nu este lovit pe partea cu unghiuri ascutite)- sau cum a zis si khan , cu ajutorul unei scule cu parghii la care o parte se prinde cu(sudura Co2 sau Ar.) pe partea infundata si se trage .