Spray dezinfectare aer conditionat auto

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

zeus_c3
simpatizant

Spray dezinfectare aer conditionat auto

Mesajde zeus_c3 » Mie 23-Iun-2010 08:16

Sal tuturor, dupa cum spune si titlul topicului vreau sa o dezinfectare a instalatiei de aer conditionat la C3. Am vazut ca sun t mai multe moduri, spray cu pulverizare prin "orificiul de la filtruld e polen" sau cu pulverizare in interior (as merge pe asta ca nu ma pricep la surubaraie, etc). Daca cineva dintre voi a facut aceasta operatiune , rog sfaturi precum si recomandari de spary-uri ! Multumesc anticipat !

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Mie 23-Iun-2010 08:57

Eu am folosit un spray cu pulverizare in interiorul masinii. Aveam un miros cand dadeam drumul la ventilatie, acum nu se mai simte.
Sprayul este clima expert, costa vreo 20 lei si se gaseste in benzinariile mol sau la kaufland.
Imagine

joeadrianblack
pasionat

...

Mesajde joeadrianblack » Mie 23-Iun-2010 10:10

si la mine doar spray-ul a dat roade reale... doar ca eu folosesc produsele Mafra.ro

si ar mai fi o modalitate de intretinere a sistemului... (pt mine e putin aiurea sistemul asta), si anume, dupa ce folosesti AC-ul, si ai ajuns la destinatie, inchizi AC-ul si bagi aer cald (maxim) timp de 1 minut, astfel sistemul de usuca si bacteriile (care sunt cele care defapt put) nu mai au mediu prielnic pt dezvoltare...

paaa
beau cand sunt singur sau cand am cu cine...

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Re: ...

Mesajde Gozmin » Mie 23-Iun-2010 10:45

Acel spray "Clima expert" este egal cu zero. Cel puĂžin ĂŽn cazul meu aÂşa a fost.
ExistĂŁ spray-uri pe bazĂŁ de spumĂŁ activĂŁ cu prelungitor. Acelea cicĂŁ ar fi cele mai bune.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

joeadrianblack
pasionat

...

Mesajde joeadrianblack » Mie 23-Iun-2010 12:37

vezi ca spray-ul cu spuma, si furtun, nu prea este indicat pt masinile cu filtru de polen... nu stiu c3 are asa ceva...
beau cand sunt singur sau cand am cu cine...

tiberiu72
pasionat

Mesajde tiberiu72 » Mie 23-Iun-2010 15:13

Ca sa nu deschid alt subiect:cum se folosesc astfel de sprayuri si unde se comercializeaza? si unde pot gasi capacele de plastic care acopera supapele de la conductele de aer conditional si capecele plastic de pe tija amortizorului.Multumesc

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Joi 24-Iun-2010 12:49

... in toate hypermarket-urile, la reprezentantele auto, la magazinele cu profil auto. Preturile variaza bineinteles. De ex. la reprezentante o sa il gasesti cam la pret dublu fata de un hypermarket, dar....poate o fi mai bun. Eu am vazut un kit complet de curatire + parfumare a sistemultu de clima la ProMotor Valcea. Pt asta, contacteaza-l pe Mugurel Parscoveanu, boss-ul de acolo. Il gasesti pe forum si e promt.

Mihai29
pasionat

Mesajde Mihai29 » Joi 24-Iun-2010 18:03

Am gasit in magazin asa ceva.Oare se merita? E la 30 lei.
http://www.netparts.co.uk/store/index.p ... ucts_id=92

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Joi 24-Iun-2010 18:42

E pe acelasi principiu ca clima expert.
Acum nu ai decat sa probezi, la unii sunt mai bune alea cu spuma, la altii celelalte.
Eu cred ca depinde si de cat de "murdar" e sistemul. Cel putin la mine masina are 3 ani si se simtea un miros, am folosit sprayul si mirosul a disparut, am urmat instructiunile de pe tub si am asteptat chiar mai mult decat scria acolo si ma declar multumit de rezultat. Alte solutii nu am mai folosit pana acum.
Nu stiu cum e la voi la dealer, la noi e 50 lei o igienizare a instalatiei de AC.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Lun 28-Iun-2010 08:45

uite, am cumparat si eu acum un spray la doar 11 RON de la un magazin de piese auto.
am mai folosit un kit de curatzire acum vreo 2 ani dar diferenta intre cel de atunci, care a costat mai mul (cam 35 RON) si asta e ca primul era de tipul celui pe care il desfaci, dai drumul la recirculare si il lasi 15 min mergand pe treapta maxima, pana spray-ul se goleste singur.
Asta de acum are o sonda pe care o bagi in canalul de aerisire si spune pe "prospect" ca se dozeaza cam 4/5 sec. apoi se asteapta ciinstalatia oprita 15 min dupa care se da drumul la aer.
Diferenta este clar in favoarea celor pe care le lasi singure sa actioneze, pt k la cel cu sonda nu cred ca ajunfge in toate cotloanele.
Deci recomand cele cu cheitza (gen doza de suc). Sunt mai scumpe dar actioneaza mai bine.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”