Nevoie de sfaturi

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

erounec
just curious

Nevoie de sfaturi

Mesajde erounec » Mie 06-Oct-2010 02:11

Salutare tuturor.

Am un C3 de care as putea spune ca sunt foarte multumit. Trec la ceva probleme. De ceva timp motorul la relanti scotea un tacanit ciudat. Am mers la un service prin Bacau, care mi-au recomandat schimbare distributie. Am facut-o. Tacanitul nu a disparut, insa are alta tonalitate. Mi-au spus ca ar fi problema la injector. Am schimbat o garnitura la injectorul nr 1. Tacanitul nu a disparut, a scazut din intensitate si are iar alta tonalitate. Mi s-a spus ca e cureaua de accesorii si rola intinzatoare. Le-am schimbat si pe acestea. Dupa toate acestea a ramas un foarte foarte mic tacanit (ori mi-au ramas mie greieri) tot prin zona fata dreapta. Am mers la un mecanic pe care il cunosteam si mi-a spus ca e posibil ca intinzatorul de la distributie sa nu fie bine echilibrat. Spune el ca daca e slab intins, asa ar trebui sa se auda, iar daca era supraintins ar fi tiuit.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc

P.S.
In plus vreau sa achizitionez niste jante de tabla pentru a monta pe ele anvelpe de iarna, pentru a face la schimb de sezon singur montarea rotilor. Am gasit ceva de tabla de la un Ford Fiesta 2006, de 14''. Se potrivesc?

P.P.S
Am vazut pe net un chiptuning pentru modelul meu 1.4 HDI 68 CP care il duce de la 68cp si 160nm la 93cp si 200nm. A facut cineva asa ceva? Mi-ar prinde bine cu siguranta putere in plus, insa ma gandesc sa nu imi aduc alte probleme pe cap.

Pentru toate sfaturile va multumesc cu caldura.

badea marian
simpatizant

Mesajde badea marian » Joi 07-Oct-2010 17:22

vezi fulia motorului care angreneaza cureaua de accesorii,este consumabila la 50mii de km,se schimba

erounec
just curious

Mesajde erounec » Joi 07-Oct-2010 19:06

Multumesc de raspuns, insa mecanicul a verificat-o si spunea ca e ok aceea. Voi mai verifica inca o data.

AngelTero
pasionat

Mesajde AngelTero » Sâm 09-Oct-2010 21:06

cu "piuitul"acela ma confrunt si eu,dar nu am luat nici o masura stiu sigur ca este o rola de la cureaua de accesorii,am mai citit parca asta pe forum,deci ar fi un "defect"de fabrica daca o schimb probabil o sa faca la fel.inca nu sunt 100%convins daca sa o schimb sau nu.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”