Viteza maxima
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
Viteza maxima
AM un C3 de 1125 cmc pe benzina, si vad ca nu poate depasi 110-112 kmh, nu e cam putin totusi ? Viteza a 5-a, pedala in podea.
Care e gama de turatii intre care se poate accelera in oras, intre 2 si 3 mii maxim, nu ? Peste 3.000 ture/min face destul de urat.
Care e gama de turatii intre care se poate accelera in oras, intre 2 si 3 mii maxim, nu ? Peste 3.000 ture/min face destul de urat.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
cam aiurea videoul ca si calitate dar cred ca e edificator. Omul a ajuns la 151 km/h, dar era pe autostrada si exista posibilitatea teoretica sa mearga in jos.
http://www.youtube.com/watch?v=U5vjaDCJA7A
http://www.youtube.com/watch?v=U5vjaDCJA7A
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
- sorin69
- pasionat
- Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
- 2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006
mariustipa scrie:Multumesc. Mi se parea ciudat. Trebuie sa vad daca are vreun limitator de viteza activ. Dar nu prea stiu cum vad asta :-)
De la ce mi se poate trage problema, are cineva o idee ?
Multumesc.
Limitatorul de viteza te atentioneaza sonor daca este activat, dar poti conduce si accelera continuu doar ca, te piuie pana il dezactivezi.
YOU"LL NEVER WALK ALONE
-
- simpatizant
-
- pasionat
da, am vazut ca daca il lasi accelerat mai mult ajunge, mai greu, dar ajunge la mai mult de 110. greu ...
inca o intrebare: care a fi turatia la care schimbi vitezele de la 1 la 2 si 3, intrucat peste 3.000 ture mi se pare ca face uratel ,se chinuie, par supraturat. Ok, in viteza 4 sau 5 e altceva dar la plecare de pe loc ... ?
inca o intrebare: care a fi turatia la care schimbi vitezele de la 1 la 2 si 3, intrucat peste 3.000 ture mi se pare ca face uratel ,se chinuie, par supraturat. Ok, in viteza 4 sau 5 e altceva dar la plecare de pe loc ... ?
Re: Viteza maxima
mariustipa scrie:AM un C3 de 1125 cmc pe benzina, si vad ca nu poate depasi 110-112 kmh, nu e cam putin totusi ? Viteza a 5-a, pedala in podea.
Care e gama de turatii intre care se poate accelera in oras, intre 2 si 3 mii maxim, nu ?
Daca vrei sa ajungi la viteza mai mare, trebuie sa citesti cartea tehnica. Acolo scrie puterea maxima exprimata in kw @ 5500 de ture (parca asa e la motorul asta). Atat timp cat tu mergi subturat, schimbi sub trei mii Âşi stai in treapta a 5-a cu 3000 de ture, e normal sa ai 110-120.
mariustipa scrie:Peste 3.000 ture/min face destul de urat.
Nu existĂŁ cĂŁrĂži tehnice care sĂŁ specifice cĂŁ motoarele se exploateazĂŁ dupĂŁ cum se aude la ureche.
Eu am condus un Spark de 1 litru. Spuneam din experienta proprie. Fiind invatat cu diesel, schimbam ceva mai jos iar in ultima treapta nici batut nu trecea de 110. Am mers si cu un peugeot 107 de 1.1 intr-o excursie. Eram in fata lui cu C3-ul iar 107-le era ocupat de 5 persoane cu bagaje. La 130 km/h omul se tinea de spatele meu si nu dadea semne de oboseala. L-am intrebat la cat schimba si mi-a zis ca nu are turometru. Distributia cuplului de la motor la roata e mai greoaie la auto cu motoare stranse (gen 0.8 matiz sau 1-1.1 107/c1) si se face la o turatie mai mare.
Da, ai dreptate, nu conteaza in fapt cat de aiurea schimba, viteza creste oricum, dar nu intr-un timp scurt ci foarte lent, atat de lent ca e posibil sa ramai cu impresia ca nu mai merge mai mult
.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ZIjezbFBzc[/youtube]
Da, ai dreptate, nu conteaza in fapt cat de aiurea schimba, viteza creste oricum, dar nu intr-un timp scurt ci foarte lent, atat de lent ca e posibil sa ramai cu impresia ca nu mai merge mai mult

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ZIjezbFBzc[/youtube]
-
- pasionat
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”